За кого да гласувам? Все повече хора не знаят

Неубедителна или впечатляваща е предизборната кампания?
Обновена: 22 мар 2017 06:44 | 21 мар 2017 21:43, Красимир Ангелов
58
За кого да гласувам? Все повече хора не знаят
Снимка: Bulgaria ON AIR

Броени дни преди парламентарните избори, сериозно нараства броят на нерешилите за кого да гласуват, обяви в студиото на "Денят ON AIR" социологът Юлий Павлов.

"За месец и половина кампания за първи път броят на вероятните гласуващи не намалява, а нараства. Кампанията не им помага да изберат за кого да гласуват, а ги разконцентрира. Тя или е неубедителна, или е прекалено впечатляваща и е трудно да се избере", посочи Павлов.

По отношение на разпределянето на четвъртото и третото място след изборите, между ДПС и "Обединени патриоти", Павлов смята, че има шанс ДПС да измести националистите. "За третото и четвъртото място се води сериозна битка. Виждам тенденция за стабилизиране на ДПС. Няма да ме учуди, ако те вземат третото място", сподели гостът пред Bulgaria ON AIR.

Павлов коментира и съставянето на правителството след изборите. Според него Европа не би харесала в него да участват представители на ДПС или "Обединени патриоти".

"Никой няма да назначи хора от ДПС в правителството, това би било самоубийство. Но също така Европа не иска и националисти в ничие правителство", обясни той.

Гостът коментира и вмешателството на Турция в предизборната ни кампания. Павлов смята, че у нас има много голямо лицемерие по отношение на това кой пречи и кой помага на политиката.

"Когато германски политици агитират за български партии не е вмешателство, а когато турски политици го правят е вмешателство. Това е лицемерие. Започва да си личи, че у нас кое разбираме като вмешателство е на етнически принцип", добави още гостът.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя очилатия, също както и социологическите проучвания е сложен там да ни внушава разни неща. И то срещу много добро заплащане. Ама не е познал. Айде до 26- ти. Тогава ще си говорим.
24
7
 
18
 
! Отговори
до 25 преди 7 години
Какво точно предлагам ли? Ами в предишния парламент, Христо Иванов беше министър и когато се опита да прокара съдебната реформа и да има вкарани политици в затвора, всички гласуваха против, уплашиха се, разтрепераха се. Тогава той се отказа от властта. Колко политици познаваш, които са пуснали сами кокала в името на каузата си. Сега той си направи движение "Да, България". Ще подкрепя него. Той е различен. Това предлагам. Питаш ме, отговарям. Не исках да го пиша, понеже само троловете повтарят.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
21: "Гласувайте за нещо различно"Е кое е това различното? Измежду познатите партии различни няма; да гласуваш за непознати не е много умно. Какво точно предлагаш?
22
7
 
11
 
! Отговори
баю преди 7 години
Не гласувайте за никои. Най добре ще направите. За които и да гласувате х.я е един и същ. Да сте чули от селянжърите че ще премахнат монополистите ерепетата концесиите които ви бъркат надълбоко в джоба? Не сте няма и да чуете. Единствено Сидеров говореше но от известно време и той спря нещо го е изплашило. Искатели децата ви да са роби на западно европейците ако искате продължавайте в същият дух! Огледайте се ослушайте се вижте докъде ви докараха за 27 години демоникрация. До под кривата круша!
21
11
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БСП---ТА ДА ЗАТВОРАТ ГРАНИЦИТЕ И ПАК ДА СТАНЕМЕ "КОНЦ-СОЦ-ЛАГЕР"!ТЪКМО ШЕ ВИ ПОДАВАМ ПАК ***-----ЗА ВАЛУТА!ТАКА СЕ ПРАВЯТ ПАРИ ПРИ КОМУНИЗъМА-------ОТ ДЕФИЦИТКИ!!!ТОГАВА ----ДАЖЕ И ПО-МАЗНИТЕ ЛА""НА , се купуват с валута от "КОРЕКОМИТЕ".......!!!
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв е смисълът да гласуваш за БСп, за да махнеш ГЕРБ и обратно. Това да не е футболно дерби. Двете партии са едни и същи. Няма как човек да гласува за тях и после да недоволства, че нямало промяна. Тия двете партии 27 години си подават топката, а бунаците пак ги избират, единият да махнел другия. Сами сме си виновни. Гласувайте за нещо различно, което няма да обслужва някоя от двете партии...
19
1
 
21
 
! Отговори
matao преди 7 години
кампанията е неубедителна, да не кажа невзрачна и незабележима. Но нараства броят на хората, които искат ГЕРБ да се махне завинаги и затова активността ще е по-висока и повече ще гласуват за БСП. Не защото е тяхната партия, а за да махнат досегашните.
18
1
 
21
 
! Отговори
дон спиро сперов преди 7 години
До Лично аз!Проблема не е за какво по-голямо или по-малко зло ще гласуваш!Проблема е,че ще гласуваш за ЗЛО!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
М`да! Вратите на ЕВРОПА СА ПЛЪТНО ЗАТВОРЕНИ ЗА Обединените патриоти.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Юлий Цезарев не си е взел матурата по български език.
15
2
 
7
 
! Отговори
Majoritarno преди 7 години
Bat Sali premier. :-)
14
3
 
9
 
! Отговори
Лично аз! преди 7 години
ЗА ПО-МАЛКОТО ЗЛО!
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по метода на изключването ще се гласува явно, тия дето се бият в гърдите най-много са най-големите лъжци, толкова години минаха и едните управляваха и другите, но нищо не свършиха освен да окрадат каквото можаха, така че е ред на следващите да пробват късмета си. НЕ на статуквото и НЕ на обичайните заподозрени -- имахте своя шанс, сега БАСТА!
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тези прогнозни резултати, които отсега изнасят, не виждам каква промяна да се очаква. само загуба на държавни пари с тези избори. явно всички искат по старому.
11
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не останаха умни хора, изгонени бяха навън, та останалите тук лесно се ловят на популизмите и лъжите на сегашните ни политици, които само обещават, а нищо не изпълняват, докато седят всичките на една маса. Вярвам само на Христо Иванов от "Да, България", а колкото до реформаторския блок - не знам кой би гласувал за патерица на ГЕРБ и за хора като Москов, накарал всички ни да се редим като животни за жигосване с пръстови отпечатъци по болниците... или Кунева, която се подигра с учителите.
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
знаемпротив *** антибългарски
9
5
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
ако не вали мисля да видя някои приятел на кафе колкото до гласуването тоя път ще се замисля силно за кого да дам гласа си но като гледам колкото и да не следя политика става ми просто антипатична защо това е цирк а тия които влезнат с част от тях ще се ловнем за главата още на първата седмица защо искам да видя успели хора а не такива които приказват само заплата такива караха доста стига толкова
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЮЛИЙ ЦЕЗАРЕВНего не го знам ама ти слугуваш на неграмотността.
7
12
 
5
 
! Отговори
ха преди 7 години
Определено няма да съм изненадан,защото за комунисти не гласувам!Пък другите да си чакат поредния червен месия,тяхна си работа!
6
4
 
7
 
! Отговори
ЮЛИЙ ЦЕЗАРЕВ преди 7 години
ТОЯ .......НЕКЪПАНИЯ, ЗНАЕМ НА КОЙ СЛОГУВА!!!!