4 дни преди изборите: Пълна е мъглата кой ще бъде №1!

Според "Барометър" три партии могат да се окажат с равни резултати
22 мар 2017 20:34,
183
4 дни преди изборите: Пълна е мъглата кой ще бъде №1!
Графика: Барометър

Четири дни преди предсрочните парламентарни избори продължава да няма никаква яснота кой ще бъде победителят на тях.

Това прогнозират повечето социологически агенции. Това показват и последните данни от проучване на "Барометър", което е реализирано в последното денонощие (21-22 март 2017 г.).

В телефонния сондаж, осъществен със средства на "Барометър България , са участвали 806 български граждани с избирателни права.

Още по темата

ГЕРБ води пред БСП с минимална преднина, показват данните. За партията на Бойко Борисов заявяват, че ще гласуват 22, 1%, а за тази на Корнелия Нинова 21,6 на сто от избирателите.

Блокадите на границата и нарастващата заплаха от Турция в оставащите дни до изборите позиционират Обединените патриоти като предпочитана политическа опция за допълнителни 200 000 гласоподаватели, анализират от "Барометър".

Според проучването за патриотичната коалиция са готови да гласуват 16,3%.

Социолозите от "Барометър" прогнозират, че не е изключено на 26 март да се стигне до уникална за България ситуация - изравняване на резултатите на първите три сили ГЕРБ, БСП и Обединени патриоти.

Според социологическата агенция БСП максимално са мобилизирали твърдия си електорат. Затова не е ясно дали до изборите посланията им ще успеят да привлекат допълнителни гласове.

За четвъртото място на изборите заявка правят две партии – ДПС и ВОЛЯ на Веселин Марешки. За движението са готови да гласуват 6,5 на сто, а за формацията на бизнесмена 5,8%.

От "Барометър" анализират, че ситуацията в страната в последните дни на предизборната кампания става изключително динамична и може да промени подредбата.

"От това доколко партиите ще успеят да убедят избирателите да ги подкрепят зависи дали в следващото Народно събрание ще бъдат представени 5 или 5+1 формации", смятат социолозите. В сондажа им на границата за влизане в Народното събрание са РБ с 3,6%.

Те отчитат нарастваща декларативна подкрепа за ДПС и минимална за ДОСТ.

Днес под 1% от гражданите в България декларират подкрепа за тази формация, което я оставя извън 44-тия парламент. Определящи за резултата й обаче ще бъдат гласоподавателите, докарани от Турция или гласували в южната ни съседка, смятат от "Барометър".

Агенцията отчита намаляване на процента на нерешилите за кого ще гласуват на предстоящите избори.

*************************************

Период на провеждане: 21-22 март 2017 г.
Методология: Количествено проучване
Представителност: Населението в България с избирателни права
Обем на извадката: 806  души на възраст над 18 г.
Метод: Телефонно интервю
Финансиране: Собствени средства

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
3
 
4
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Аз ще гласувам против екипите на Корнелия Нинова, че вече сме яли попарата на нейните "специалисти".
119
2
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
гласувайте НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО,това е НАКАЗАТЕЛНИЯ ВОТ,КАКТО НА РЕФЕРЕНДУМА,ИНАЧЕ НЯМА ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ НАГЛЕЦИТЕ КОЙТО НЕ ПОНАСЯМЕ.
118
0
 
3
 
! Отговори
всичко е наред! преди 7 години
Не е нужно да се гадае, Господарите на България са в сянка, но все пак слънцето огрява това-онова.Вижда се как част от конците отиват към Бургас, където има нещо. И двамата главни съперници разчитат на топли грижи от там. От време-навреме единият получава малко повече погалвания по главата. А масовката си почесва главите, та се чуди и се мае, кого да избере, та чак ще си извади очите! Виждаме и други песове да въртят опашки около кокала. Ако слушкат могат да ги почешат малко между ушите
117
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Купуването и продаването на гласове са представления
116
4
 
17
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Всеки друг е по-малкото зло от гербавите задминаха всички ла.п.ачи преди тях.
115
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В математиката умножаването на "плюс по плюс" и "минус по минус" резултатът по определение е "плюс"- положителен,но в политиката "лъжа по лъжа" резултатът е винаги отрицателен -национални кризи,катастрофи и революции с последващи заслужени наказания за виновните политици!Така е било,така е и така ще е винаги и навсякъде!Затова в САЩ си имат Гуантанамо,в Русия-Сибир,а ние в БГ-Белене! След 27г демократични лъжи от 9 млн останахме 5 млн българи в БГ! Престъплението е налице,следва наказанието!
114
15
 
28
 
! Отговори
БСП преди 7 години
Ще гласувам за БСП само и само Герб да не са на власт
113
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП, както винаги са глухи щото в ушите им още кънтят залповете на Аврора и си мислят, че по случай 100 г.ВОСР ще се докопат до власта. На президентските избори мнозина антикомунисти ггласуваха за Радев по простата причина, че не искаха селската примадона Цецка да е на върха на държавата. По същата причина на парламентарните избоори хората ще гласуват против БСП, защото не искат селската тарикатка Нела да стане премиер.
112
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво като е бил комунист? Който искаше да расте в кариерата, ставаше комунист т.е. всеки амбициозен човек по онова време.Не познавам кадърен и едновременно неамбициозен човек.Това, което прави ББ е, че поддържа българския бизнес да не умре окончателно.Съвсем друг въпрос е защо БГ бизнес е умирающ?
111
3
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Не знам какви са проучванията, ама моето от форумите е доста по-различно. Хората масово отсвирват ГЕРБ и БСП. И съм сигурен че разминаването между проучванията и реалността ще е голяма, стига Цв. Цв. да не докара ТИР-а с бюлетините.
110
7
 
19
 
! Отговори
Янонимен преди 7 години
До Новите лъжи на БСПКато ги пишеш тия работи прави ли ти впечатление, че Нинова казва НИЕ. Така да си чул от любимия си вожд друго освен АЗ (давам, назначавам, и т.н.). Ама като хванат натясно не е Той - подписите му като кмет не са негови, Ало Ванйо не е неговия глас, командата за стрелба срещу Чакъра не е негова(ако и да се беше вече похвалил пред 24 часа)
109
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов най-много го е страх да не разберат хората какъв страхливец е ! Избягал от жена си и детето си. Избягал от мутрите. Избягал от кметуването на София и от първия, че и от втория си мандат. Сам като куче заобградено от хищни котараци. С изкуствени пиар снимки от режисирани Коледни вечери за пред публиката. Изпитвам истинско съжаление към този нещастен, объркан и страхлив човек. Дано намери утеха ! Ако ще да е и в Симитли...
108
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От както спечели Тръмп съм от*ал всички агенции. Гласувам за кой си ми е кеф, пък ако ще да съм единствения.
107
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, че оправдавам някого, но ако мислите, че се управляват лесно българи-грешите!Аз не сакам да съм добре, сакам Вуте да е зле!Не случайно след Освобождението БГ делегация е обикаляла Европа да си търси цар.Като бойни рибки сме-не се траем един друг.
106
6
 
12
 
! Отговори
Янонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАСлед вашето плюскане за крадене е останало само това, дето е зад дуварите ка ГЕРБ. Ако успеят да ви го вземат и доведат до мизерията в която живеят другите с две ръцв гласувам за БСП.
105
0
 
15
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Златно време за социолозите!Ще има още много нови голф игрища и др. такива инвестиции....Е,след изборите ще се правят,че си скубят косите и оправдават със статистическата грешка,а вътрешно ще ни се надсмиват....
104
10
 
28
 
! Отговори
Iealist преди 7 години
Важното е ГЕРБ да не са първи и техната патерица РБ да не прехвърлят прехвърлят бариерата. Не гласувайте за тели лъжци и грабители!
103
12
 
13
 
! Отговори
Бай Кольо – технолог преди 7 години
БСП както и да лъжат те са си в историята и няма повече да управляват. Доказали са се като крадци и коалиционни партньори на ДПС. Аз никога не съм гласувал за БСП и няма и да гласувам. Това не е БКП, че да гласувам за него, това е измислена партия, представяща се за БКП.
102
8
 
6
 
! Отговори
гйгц преди 7 години
Атака Пубеда !
101
12
 
9
 
! Отговори
дири преди 7 години
90% от хората във fb си сложиха снимки на Да България, а тук даже не присъства в статистиките. Извинвете СТЪКМИСТИКИТЕ.