4 дни преди изборите: Пълна е мъглата кой ще бъде №1!

Според "Барометър" три партии могат да се окажат с равни резултати
22 мар 2017 20:34,
183
4 дни преди изборите: Пълна е мъглата кой ще бъде №1!
Графика: Барометър

Четири дни преди предсрочните парламентарни избори продължава да няма никаква яснота кой ще бъде победителят на тях.

Това прогнозират повечето социологически агенции. Това показват и последните данни от проучване на "Барометър", което е реализирано в последното денонощие (21-22 март 2017 г.).

В телефонния сондаж, осъществен със средства на "Барометър България , са участвали 806 български граждани с избирателни права.

Още по темата

ГЕРБ води пред БСП с минимална преднина, показват данните. За партията на Бойко Борисов заявяват, че ще гласуват 22, 1%, а за тази на Корнелия Нинова 21,6 на сто от избирателите.

Блокадите на границата и нарастващата заплаха от Турция в оставащите дни до изборите позиционират Обединените патриоти като предпочитана политическа опция за допълнителни 200 000 гласоподаватели, анализират от "Барометър".

Според проучването за патриотичната коалиция са готови да гласуват 16,3%.

Социолозите от "Барометър" прогнозират, че не е изключено на 26 март да се стигне до уникална за България ситуация - изравняване на резултатите на първите три сили ГЕРБ, БСП и Обединени патриоти.

Според социологическата агенция БСП максимално са мобилизирали твърдия си електорат. Затова не е ясно дали до изборите посланията им ще успеят да привлекат допълнителни гласове.

За четвъртото място на изборите заявка правят две партии – ДПС и ВОЛЯ на Веселин Марешки. За движението са готови да гласуват 6,5 на сто, а за формацията на бизнесмена 5,8%.

От "Барометър" анализират, че ситуацията в страната в последните дни на предизборната кампания става изключително динамична и може да промени подредбата.

"От това доколко партиите ще успеят да убедят избирателите да ги подкрепят зависи дали в следващото Народно събрание ще бъдат представени 5 или 5+1 формации", смятат социолозите. В сондажа им на границата за влизане в Народното събрание са РБ с 3,6%.

Те отчитат нарастваща декларативна подкрепа за ДПС и минимална за ДОСТ.

Днес под 1% от гражданите в България декларират подкрепа за тази формация, което я оставя извън 44-тия парламент. Определящи за резултата й обаче ще бъдат гласоподавателите, докарани от Турция или гласували в южната ни съседка, смятат от "Барометър".

Агенцията отчита намаляване на процента на нерешилите за кого ще гласуват на предстоящите избори.

*************************************

Период на провеждане: 21-22 март 2017 г.
Методология: Количествено проучване
Представителност: Населението в България с избирателни права
Обем на извадката: 806  души на възраст над 18 г.
Метод: Телефонно интервю
Финансиране: Собствени средства

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изберете си някоя малка дясна партия, не гласувайте за старите муцуни, ако искате промяна... Има "Да, България", "Нова република", има Татяна Дончева... не гласувайте за никого от досегашните, ако искате поне някаква промяна. Нито за БСп, нито ГЕРБ, нито Реформаторски блок, нито Патриотарите, нито за дясната ръка на Бойко - Марешки...
99
4
 
9
 
! Отговори
Бюлетина номер 14 преди 7 години
ПП ВъзражданеКостадин Костадинов - премиер!
98
5
 
4
 
! Отговори
край преди 7 години
Бойкот на избори при които нищо не избирам - истинските избори тепърва трябва да ги налагаме на "политическата класа". До 6месеца ще има нови избори и " Партиите" -крадци от прехода ще заминат в канала на историята.
97
5
 
8
 
! Отговори
turk преди 7 години
Абе хора, не ви ли омръзна да гласувате все за едни и същи партии. Да не сте мазохисти. Дайте поне да дадем шанс на нови партии. Лично аз ще гласувам за "Възраждане".
96
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувайте за ПП "Възраждане"
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ba6 patriotite sa ba6 predateli.Gerberite sa natovski slugiKomunistite sa si ruski slugiVsi4ki sa licemeri s izklyu4enie na turskite partii koito ne kriqt 4e sa si turski partii.A za naroda kvo da kajem, nali naroda si gi izbira
94
13
 
10
 
! Отговори
баш социолог преди 7 години
не, не, хората масово гласуват за ГЕРБ. ПРосто БСП се оказаха неубедителни. Поради някаква причина гласуването за ГЕРБ е непрестижен вот и хората крият вота си. На изборите ще се окаже, че ГЕРБ са 30%, БСП 20% и надолу останалите.
93
2
 
20
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
До ПатриотПатриотите отдавна си сложиха фесовете, само дето им остана да се обрежат. За пари и власт на всичко са готови, дори и да управляват с БСП и ДПС. Сами си признаха, че не са против ДПС и БСП, само парадирали против тях, за да заблудят балъци като теб. Не им пречи и ДОСТ, дори се радват, че ще управляват заедно. Ти виж какво ще стане след изборите и пак ще приказваме.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПатриотЕС са против ОП.
91
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИма. Да, България. Ясна програма, прозрачно финансирана, с пълен седмичен отчет. Самият факт, че КОЙ ги залива с клевети, говори достатъчно, че си струват.
90
1
 
8
 
! Отговори
nick преди 7 години
Каква е тази графика където на всичките %-тите са 75. Къде са другите 25%?
89
13
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Вече реших, ще гласувам за патриотите, за да спра ДПС и ДОСТ.
88
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може народа да е толкова ***,колкото Бойко си мисли.Не може след всичко,което ни причиниха отново да гласуваме за тях.
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората трябва масово да гласуват срещу статуквото и срещу парламентарните партии. Горе изброените всички са оплтени като свински черва - една политико-икономическа-олигархична задруга. Няма ГЕРБ, БСП или ДПС, всички доказаха, че работят заедно за оцеляванаето си и само разиграват театри.
86
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Б.Борисов:"ГЕРБ е единствената партия,която може да се справи с корупцията".Ха,ха,ха,крадеца вика ние ще хванем крадеца.Нещо като ало-измамниците,които се представят за полицаи.Същата работа.
85
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
:( няма ли в цяла България една партия за която да гласувам?!
84
3
 
3
 
! Отговори
Пасъм е на х-та :) преди 7 години
Искам да ви попитам защо давате минуси като не разбирате от математика? Хем пита хем и минуси дава. Ей тва простотията няма лечение. Затова няма да прокопсаме - едни проценти не може да сметне тръгнал акъл да дава на по-умните от него! Типично за средностатистическия български избирател. Sad but true
83
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога повече за крадливата шайка от ГЕРБ.
82
0
 
8
 
! Отговори
няма значение преди 7 години
За първите 2 е излишен коментарът, но явно новият сценарий е да се организира коалиция около патрЕотите. Абсолютно абсурдно и необяснимо е за мен такъв процент за хора, които не съм чул да са свършили нещо смислено откакто са в парламента. Имайте предвид, че всеки си плаща на подобни агенцийки и никой не се занимава реално да разпитва хора по улиците. А медии като тази, се излагат и си плюят на независимостта цитирайки малоумщини като тези (а, и виждам много платени тролчета под мен, има бюджет)
81
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отсвирването наноменклатурата бокова беше чудесно събитие!