4 дни преди изборите: Пълна е мъглата кой ще бъде №1!

Според "Барометър" три партии могат да се окажат с равни резултати
22 мар 2017 20:34,
183
4 дни преди изборите: Пълна е мъглата кой ще бъде №1!
Графика: Барометър

Четири дни преди предсрочните парламентарни избори продължава да няма никаква яснота кой ще бъде победителят на тях.

Това прогнозират повечето социологически агенции. Това показват и последните данни от проучване на "Барометър", което е реализирано в последното денонощие (21-22 март 2017 г.).

В телефонния сондаж, осъществен със средства на "Барометър България , са участвали 806 български граждани с избирателни права.

Още по темата

ГЕРБ води пред БСП с минимална преднина, показват данните. За партията на Бойко Борисов заявяват, че ще гласуват 22, 1%, а за тази на Корнелия Нинова 21,6 на сто от избирателите.

Блокадите на границата и нарастващата заплаха от Турция в оставащите дни до изборите позиционират Обединените патриоти като предпочитана политическа опция за допълнителни 200 000 гласоподаватели, анализират от "Барометър".

Според проучването за патриотичната коалиция са готови да гласуват 16,3%.

Социолозите от "Барометър" прогнозират, че не е изключено на 26 март да се стигне до уникална за България ситуация - изравняване на резултатите на първите три сили ГЕРБ, БСП и Обединени патриоти.

Според социологическата агенция БСП максимално са мобилизирали твърдия си електорат. Затова не е ясно дали до изборите посланията им ще успеят да привлекат допълнителни гласове.

За четвъртото място на изборите заявка правят две партии – ДПС и ВОЛЯ на Веселин Марешки. За движението са готови да гласуват 6,5 на сто, а за формацията на бизнесмена 5,8%.

От "Барометър" анализират, че ситуацията в страната в последните дни на предизборната кампания става изключително динамична и може да промени подредбата.

"От това доколко партиите ще успеят да убедят избирателите да ги подкрепят зависи дали в следващото Народно събрание ще бъдат представени 5 или 5+1 формации", смятат социолозите. В сондажа им на границата за влизане в Народното събрание са РБ с 3,6%.

Те отчитат нарастваща декларативна подкрепа за ДПС и минимална за ДОСТ.

Днес под 1% от гражданите в България декларират подкрепа за тази формация, което я оставя извън 44-тия парламент. Определящи за резултата й обаче ще бъдат гласоподавателите, докарани от Турция или гласували в южната ни съседка, смятат от "Барометър".

Агенцията отчита намаляване на процента на нерешилите за кого ще гласуват на предстоящите избори.

*************************************

Период на провеждане: 21-22 март 2017 г.
Методология: Количествено проучване
Представителност: Населението в България с избирателни права
Обем на извадката: 806  души на възраст над 18 г.
Метод: Телефонно интервю
Финансиране: Собствени средства

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До анонимен 70Ами нали има и "не гласувам". Така става процента.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами като е мъгла що се отнася да прогнозират !? Само разкайват псе.тата !!!
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забележете как повечето проучвания обслужват партиите на статуквото, партиите, които нищо не биха променили, те всички ни управляват от години и са на софрата, отказвайки да станат. Нова коалиция като тази на Христо Иванов "Да, България" не се споменава в тия социологии, понеже има голям страх, че може да влязат в парламента.
37
6
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Само герб! Или ,,недоносчето " социализъм. Много пара харчат още от сега за ***.Народа/не пуберите/е живял и видял.Само с тролене не става.
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ изобщо не е партия висинския смисъл, А БСП егадна партия. Но, това е представитеството на БГ народа - интересчии, лъжци, дерибеи. Кой ни е виновен. Колкото и да е клищирано - *** народ, проста държава. Сега идва другото БГ-ейско чудо: Мажоритарно. И тогава наистина ще я вапцаме, когато парламента се напълни с войнстващи недоразумения, предтавители на "суверена" Май "суверена" не чини, ама никак.
35
1
 
4
 
! Отговори
До анонимен 70 преди 7 години
Въпросът ми беше как се получават 178 души и 126 части от телата. Как се получават не цели числа когато говорим за цели хора.Полът, образованието и етническият състав не може да влия на целостта на едно тяло
34
3
 
9
 
! Отговори
Андрешко. преди 7 години
Няма страшно заблудени,Герб и да вземат властта,ще вземат нов заем от 16 милиарда лева "за стабилността на държавата",ще ги присвоят,пардон "усвоят" за две години и след като ги окрадат след две години на местните избори пак ще хвърлят оставки...Благодаря този филм сме го гледали. А кой после ще връща заемите досетете се сами...
33
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 65Има си наука наречена социология и проверена методология, базирана на пол, образование, енически състав. Грешките по принцип са пренебрижимо малки. Процент-два.
32
6
 
17
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 7 години
Да гласуваш за ГЕРБ е диагноза !
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 61 - Ти си изперкал отвсякъде , вземай мерки .
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, де, сигурно аз нещо не смятам добре или не знам как агенциите изчисляват, но ако изчислиш 806 човека, участвали в проучването по 22,1%, които според агенцията биха гласували за ГЕРБ се получава 178,126. Какво значи това? 178 души и два крака ли? Някой може ли да разясни?
29
0
 
7
 
! Отговори
Идааааат , идаат ! преди 7 години
В утрото на светла ЕРА , с факела на НОВА ВЕРА , идат бодри ескадрони ПАК да краднат милиони . БУДА , свил десницата корава , в целий ръсъ се той иазправя и викнааааа: Вииййййййй , слезнете от конете и ми шланга целунете ( пожарникарския де) 4ак тогава възцарете ве4на (не) правда на света .
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Да не говорим за хаотичните и безумни действия ,демогогията ,популизма с който облъчваха българският народ всекидневно,24 часа ,за безумието със ,,забранените ваксини или безумието ,,отпечатъци ,,-уникално и единствено в света ,за безумието - българското оръжие в ИДИЛ ,за българските контрабандни цигари в ИДИЛ , за лекарствата и амфетамини . Управлението на ГЕРБ беше съвкупност от безумие и хаос.
27
13
 
7
 
! Отговори
Мико преди 7 години
До КикоПрав си брат! Колкото и да ме дразни Главуняка Борисов, като е сетя каква гнас са *** и ше гласувам за него с две ръце! Ръ точка Овч точка, Гечев и оная шутка Кирчо Добрев са достатъчно отрезвително! Бляк. Ще повърна!
26
3
 
21
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
С ТАКИВА КРАДЛИВИ КМЕТОВЕ КАТО ИВАН ТОТЕВ ГЕРБ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СА НА ВЛАСТ
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тази статия ни подготвят, че е твърде вероятно ГЕРБ да са трети!Ха-ха-Ха!
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Кико Още 30 милиарда заеми малко зло ли е ,или да ни охраняват 60 години Турски войски,срещу Ямбол ,Хасково,Кърджали , също е малко зло .
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата гние, време е да я изхвърлиме в кошчето.
22
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Д.О.С.Т.
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е с групировката ГРАБ да бъде приключено ,както и с безумните изстъпления и лъжи на психически неуравновесеният техен водач. Безумните деиствия на групировката и неуравновесеният и вожд доведоха до безумия, като Енергиини проекти в полза на Турция,безумието да ни охраняват турски самолети ,войски ,безумието ,,саниране ,,безумието рушащи се магистрали ,безумието ,,владичество ,съжителство , безумието, ,заеми,, за 27 милиарда ,.Мястото на психически нестабилни хора не е на Дондуков .