Автобуси с изборни туристи пробиха до Кърджали

В града тече трескава подготовка за финала на кампанията
22 мар 2017 09:06,
107

В момента блокада на границата с Турция няма, но снощи на автогарата в Кърджали в рамките на половин час дойдоха три извънредни автобуса с наши изселници в южната ни съседка.
 
Хората не крият, че идват в България, за да посетят родните си места, но и за да гласуват. Собственикът на фирмата превозвач обясни пред Bulgaria ON AIR, че изпълнява редовни линии, но все пак хората не скриха, че предстоящият вот е причината да бъдат в Кърджали.
Още по темата

Служители на автогарата коментираха, че всъщност наплив на автобуси с т. нар "изборни туристи" би могло да се каже, че няма, защото предишни години е имало огромни задръствания.

Докато траеше блокадата вчера обаче, нито един автобус с изборни туристи не премина през нея.

Хората, които екипът на телевизията срещна на границата с Турция, са преминали легално и имат законово право да гласуват.

На автогарата в Кърджали личи силно, че има предизборна битка. Там се намира предизборният щаб на една от партиите, която е претендент за 44-ия парламент. Нейната партия пряк конкурент също е разположила огромни плакати.

Закриването на кампаниите и на двете формации предстои в петък - едните планират мащабен концерт с участието на известен турски изпълнител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
7
 
! Отговори
ROM преди 7 години
До иванАмериканските българи няма ли да гласуват?
69
2
 
15
 
! Отговори
www преди 7 години
АМИ ХОРАТА СИ ИМАТ ОРГАНИЗАЦИЯ - А НА НАС САМО ПРЕСТЪПНОСТТА НИ Е ОРГАНИЗИРАНА ...
68
3
 
29
 
! Отговори
иван преди 7 години
трябва да се забрани гласуване в чужбина, трябва да се забрани гласуване на избори ако не си бил 9 от последните 12 месеца на територята на България
67
31
 
8
 
! Отговори
Горд циганин преди 7 години
Ние, когато дойдем на власт, ще дадем паспорти на всички родени на тази земя. 3 езика ще са официални. Старите изселници и техните внуци ще могат да дойдат по родните си места. Те са много добри хора! Българите не ги оцениха правилно.
66
2
 
10
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Когато е за Първанов може ,сега като ги затресе параноята не може.
65
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Право на глас трябва да имат само хората, които през последната година са внасяли данъци и осигуровки в НАП. От там да издават удостоверения и с тях да се гласува.
64
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази работа без патрони няма да се оправи !
63
2
 
26
 
! Отговори
валя преди 7 години
И кой да ги спре? "Патриотите борят снощния махмурлук с шкембе чорба!
62
31
 
8
 
! Отговори
ROM преди 7 години
Близо 140 години периодично години периодично ги гонихте тези хора. България е люлка на Балканския фашизъм!
61
4
 
22
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 7 години
До историк от 8 векКой език е "майчин" за човек, който е роден, отрасъл и живял в дадена страна, на който и родителите, и родителите на родителите му са родени и отрасли в същата страна? В силни и национално-отговорни държави като Франция и Турция няма 5-6 по този въпрос. Нито за името, нито за езика. Защо точно слабата България да се прави на толкова ларж с откровено чужди елементи?
60
7
 
34
 
! Отговори
До 58 преди 7 години
Историко,в къщи можеш да си говориш какъвто език си искаш,но в държавата в която си роден,си длъжен да знаеш и говориш официалния и език.Я отиди в Америка или в която и да е западна страна и се опитаи да си намериш работа или да влезеш в някой магазин и да говориш на майчиния си език.Няма да стане.Но тука са ви отпуснали юздите и се самозабравихте.
59
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква блокада беееее.Стояха няколко часа и се разпръснаха.На това блокада ли му викате?
58
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Динко вярва в това, че бежанците носят със себе си кинти. Бойко вярва в това, че електоратът има кинти.И двамата искат едно и също :)
57
2
 
2
 
! Отговори
cCc преди 7 години
Казват че са за новия ЛЕВСКИ!
56
15
 
4
 
! Отговори
историк от 8 век преди 7 години
Всеки човек е най-добър именно по своя първи език, и обикновено не владее толкова добре другите езици, които учи впоследствие, ако въобще учи други езици през живота си. Езиковото многообразие е един от най-мощните инструменти за съхраняване на материалното и нематериално наследство на човечеството. ЮНЕСКО подкрепя страните, които използват пълноценно всички методи на диалог и предаване на знания, насърчават езиковото многообразие и съхраняването като ценност на всеки майчин език.
55
18
 
11
 
! Отговори
историк от 8 век преди 7 години
"Те нямат право на глас, защото не живеят в България и дори не знаят езика на страната." - Tи конституцията на България ли си бе колхозник? Атаката срещу майчиния език е най-уродливата ерозия на демократичните ценности! Родният език (наричен още първи език (за даден човек), или още майчин език) е езикът, който човек научава първо, и който човек обикновено започва да усвоява още от раждането си. Родният език на даден човек е основата на неговата социолингвистична идентичност.
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЕ ПЕСАРИ АПАРТАМЕНТИТЕ ПОСТРОЕНИ В КЪРДЖАЛИ С КРАДЕНИ ПАРИ ЩЕ БЬДАТ ПАМЕТНИК НА ГЛУПОСТТА ВИ. ПОМНЕТЕ ТОВА.
53
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
56,те и германци,и руснаци идват с пенсиите си тук и по морето се оживява,но те нямат право да гласуват в България,нали?Айде холан,не сме паднали от небето с последния дъжд, ще имали право на глас ,защото похарчили 2 пенсии лятото в Кърджали!?
52
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хора,които от 30г не живеят в БГ Така си знаете всяко лято си идват а пенсионерите с пенсията от там цяло лято са тук Льжат ви и туй. ЗАщо лятото бизнеза в Кьрджали оживява.
51
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждам,че във форума има провокатори,които убеждават,че гласовете от Турция не били от значение,малко били....Не,друго е от значение,не е редно да имат право на глас хора,които от 30г не живеят в БГ и не плащат данъци тук. Не е редно хора,които са се изселили когато са били деца на по 1-7 г и дори не знаят български,да не говорим,че нямат българско самосъзнание,да решават кой ще управлява тук,а с това и съдбата на моите деца!....Да се премахне двойното гражданство!