Бойко Борисов в Благоевград: ГЕРБ е единствената партия, която може да се справи с корупцията

Бившият премиер се притеснява, че се завръща риториката на Възродителния процес
Спонсорирано съдържание | Обновена: 22 мар 2017 09:37 | 22 мар 2017 09:28, Екип на Dnes.bg

Снимка: ГЕРБ


ГЕРБ е единствената партия, която може да се справи с корупцията. Не можете да очаквате от партии, които години наред имат 1-2% подкрепа, да Ви осигурят стабилна и справедлива правосъдна система. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Благоевград. Той изтъкна, че по време на ръководеното от него правителство страната ни е била сред отличниците в Европа по спад на ръста в контрабандата на цигари. Бившият премиер припомни, че лично заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) Франс Тимерманс похвали кабинета “Борисов 2” за справянето с корупцията и контрабандата. “Най-важното е да създадем усещане за справедливост у всички български граждани. Подготвили сме законодателни промени, според които ще се отнема имущество, придобито по престъпен начин, както и редица мерки за справяне с битовата престъпност и корупцията по високите етажи на властта”, коментира Борисов.

“Хората гласуваха за мен мажоритарно, заради това какъв полицай бях. За мен и за Цветанов. И оттогава ни поставят на първо място. Можем да се справим с корупцията и ще го направим”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.  Той заяви още, че ГЕРБ ще защити вота на над 2 милиона българи и ще  настоява за въвеждането на мажоритарния вот на следващите избори.

Бойко Борисов изтъкна, че мястото на България е сред развитите държави в Европейския съюз. “Председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер беше сред най- големите критици на България, но след седем години управление на ГЕРБ днес е нашият най-голям защитник в Европа.  Ние доказахме, че страната ни е прогнозируема и европейска държава. Европейските ни партньори имат нужда от стабилна България. Те са нашето семейство и ни помогнаха да защитим външната граница на ЕС с 320 милиона лева помощ от ЕК”, каза Борисов. Той подчерта, че евроатлантическата ни ориентация не подлежи на подмяна, но трябва да поддържаме и добри отношения с приятелската ни държава Русия. “С Русия имаме прагматични и изгодни отношения – президентът Владимир Путин върна руските туристи в страната ни, имаме 40% ръст. Имаме 14% ръст и на стокообмена с Русия, въпреки наложените санкции”, каза той.

Бившият премиер изрази притеснението си, че България е застрашена от връщането на риториката на Възродителния процес. По думите на Борисов, това е особено рисковано след ситуацията в Крим.

Бойко Борисов изтъкна като акценти в програмата за управление на ГЕРБ премахването на бюрокрацията, държавното финансиране до 100% на инвитро процедури на семействата с репродуктивни проблеми и инвестицията в образованието. “Помня, че сме поели ангажимент за газопровода в Банско и Разлог и ще го направим”, каза той. Председателят на ГЕРБ заяви пред жителите на Благоевград, че в следващ управленски мандат партията ще увеличи доходите и пенсиите на хората, но на база на постигнатия икономически растеж. “Постигнахме 3, 6% икономически растеж – един от най-високите в Европа. Стабилното правителство на ГЕРБ гарантира инвестиции, създаване на нови работни места и по-високи доходи. При БСП падат банки – настъпва икономическа и обществена криза. Водач на листата на БСП-Благоевград е “новото лице” Тома Томов –бивш агент на Държавна сигурност на 74 години”, коментира още Бойко Борисов.

Водачът на листата на ГЕРБ-Благоевград и зам.-председател на партията Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ издига силен отбор от подготвени личности, които да представляват интересите на местните жители и на всички български граждани. “Трябва да постигнем убедителна победа срещу популизма с номер 11 в бюлетината. Нужна ни е поне 11% разлика с БСП, затова всеки глас е важен. Категоричната победа ще гарантира пълен управленски мандат с изпълнена програма за управление. Няма да допуснем повече компромиси. ГЕРБ гарантира икономически ръст, който води до увеличаването да доходите и пенсиите на хората. Националната програма за енергийна ефективност ще продължи”, увери присъстващите председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

Председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер подчерта, че изборите в неделя са важни не само за България, но и за Европа. “Отидете и гласувайте за ГЕРБ, за да може Бойко Борисов и неговият екип да продължат доброто управление на страната. Едно от най-важните неща в политиката е доверието. Когато говорим за управлението на Бойко Борисов и за Цветан Цветанов можем да кажем, че това са политици, които изпълняват своите ангажименти. Борисов и неговият екип държат на обещанията си”,  заяви Вебер. Европейският политик даде пример с управлението в Гърция. “Там също обещават по-високи пенсии и заплати. Но не ги изпълняват. Това ще получат българите, ако гласуват за т.нар. социалистическата алтернатива – лъжливи обещания. Не гласувайте за лъжци”, призова хората председателят на Групата на ЕНП в ЕП. Според Манфред Вебер СЕТА е много показателен пример за поведението на социалиситте. “Сергей Станишев гласува “за” и после обясни, че е допуснал грешка. Това се случва с обещанията на социалистите. Не гласувайте за хора, които допускат толкова важни грешки на европейско ниво. Трябва да останем заедно, да работим заедно. Мога да ви гарантирам, че Борисов и Цветанов са тези, които поставят интересите на България на масата на ЕС и ги защитават. Те трябва да продължат да правят това. Политическата стабилност гарантира предвидимост в дългосрочен план и сигурност за инвестициите. Трябва да гарантираме стабилността и предвидимостта на България с управление на ГЕРБ”,  каза още Вебер.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов заяви, че няма друго правителство, освен това на Бойко Борисов, което да е направило повече за региона. Той изтъкна, че са отпуснати над 280 милиона за развитието на Благоевград. “Имаме спортна зала, басейн с олимпийски размери, 62 дка парк. Няма как да не се гордеем със санирането – Имаме 109 санирани блокове. Над 30 000 жители на Благоевград усещат разликата в домовете си”, каза Камбитов. Кметовете на Петрич, Сандански, Банско, Разлог и Симитли също изредиха всичко постигнато в региона, благодарение на ГЕРБ.
 


Още от
Спонсорирано съдържание