БСП спечелила вота заради руска стратегия? Партията: Фалшиви новини!

Документ в 30 страници начертал пътя към печелене на президентския вот
Обновена: 24 мар 2017 09:31 | 24 мар 2017 08:53,
280
 БСП спечелила вота заради руска стратегия? Партията: Фалшиви новини!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

По време на кампанията за президентските избори миналата година, опозиционната БСП е получила тайна стратегия, предлагаща стратегия за победа в изборния ден, пише в. "Wallstreet journal" , позовавайки се на пет различни източника от България – настоящи или бивши официални лица.

Сред предложенията било публикуване на фалшиви новини и социологически проучвания с надути резултати.

Още по темата

Според публикацията на американския вестник става дума за около 30-странчен документ, съставен от мозъчен тръст, близък до Кремъл. Той бил доставен от бивш руски шпионин, който е в американския списък на лица с наложени санкции.

Според документа партията също така трябвало да акцентира върху теми, които са в съгласие с политиката на Кремъл – сваляне на санкциите срещу Русия, критики срещу НАТО и окуражаване на брекзит.

"Много съм разтревожен, руската активност в Източна Европа е минала на ново ниво", казва Росен Плевнелиев – предишният български президент, който беше отявлен критик на Москва.

Според изданието нито Президентството, нито БСП или пък руското външно министерство са отговорили на редица запитвания по въпроса. Няма обаче индикации Румен Радев да е знаел за документа.

Русия винаги е отричала да прави нещо нередно в България и Източна Европа, посочвайки че преследва легитимните си интереси в държави, с които има дълбоки икономически и културни връзки. Москва винаги е смятала Източното разширение на НАТО за враждебно навлизане в район, който е отдавнашна нейна сфера на влияние.

Според бившия шеф на руското външно разузнаване, а после ръководител на Института за стратегически изследвания ген. Леонид Решетников цитираният документ е измислица на някой, който иска да охлади отношенията между България и Русия. Решетников стана известен със своя среща с лидера на БСП Корнелия Нинова през лятото на миналата година, на която се твърди, че е обсъждана кандидатурата на левицата за президент.

"Wallstreet journal" припомня и думите на бившия посланик на Русия в ЕС Владимир Чижов, които определят България като "руския троянски кон в ЕС".

Голяма част от застаряващото население в България, жертва на лошо икономическо управление и ендемична корупция, чувства носталгия към комунистическото минало, пише още "Уолстрийт джърнъл".

Какво твърди БСП?

"Няма какво да коментираме поредните фалшиви новини в ожесточената вече предизборна ситуация", отсече лидерът на БСП София Калоян Паргов пред "24 часа".

"Всичко се включва в арсенала, включително геополитическите противоречия между едни или други геополитически центрове, които по някакъв начин искат да повлияят върху избора на българските граждани в неделя", смята членът на Изпълнителното бюро на БСП.

"Очаквах провокация и манипулация в края на кампанията, но не съм очаквал такава простотия да бъде измислена точно преди предсрочните парламентарни избори, които са предизвикани от свалянето на Борисов от власт", коментира пък Красимир Янков от БСП.

"Ако има формула за печелене на избори в 30 страници - някой явно я има и я прилага", завърши той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В статията има доста истина. Русия в момента всячески се мъчи да си върне влиянието на Балканите. Пробваха с преврат в Черна гора, непрекъснато пробват да дестабилизират Сърбия и БЮРМ. Сега наред сме ние. Цялата руска пропаганда е впрегната да плюе ЕС и да прави внушение колко е добре да сме с Русия. Непрекъснато се внушава че губим от членството в ЕС, което не е вярно, не губим и от санкциите срещу Русия по простата причина че ние от Русия само внасяме. Дано не успеят защото пак ще забоксуваме
171
0
 
0
 
! Отговори
До 157 преди 7 години
Прав си става за опорна точка.Ще докладвам на Центъра.
170
2
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
За мен кремълския отпечатък е самата Цачева,която не е харесвана в собственото и село.
169
1
 
6
 
! Отговори
патриот преди 7 години
Ушанкиии,потуранкиии,чалмиииии....
168
4
 
2
 
! Отговори
!!! преди 7 години
До ГЕРБ прави избориСмешни ***. Защо пускате грешна информация, която толкова лесно може да се провери? Много сте жалки. И 2005, и 2014 са между 90000 и 100 000 недействителните гласове. Сега ГЕРБ са виновни и за неграмотните, които не могат да сложат един хикс правилно ли :D Смешна работа.
167
4
 
7
 
! Отговори
Нико преди 7 години
Ас обвинявам русия за намесата и в курника на баба след тяхната намеса кокошките спряха да снасят яйца и ще искам защита от НАТО
166
1
 
6
 
! Отговори
още по-свободен преди 7 години
Е,никой не може да се сравнява с Деса поетеса от Дулово и с Цецко Цачев
165
2
 
4
 
! Отговори
Факт преди 7 години
За съжаление и този път тези, които назначават изборните комисии са решаващ фактор за резултата от изборите, както и на предишните. Служебното правителство не трябваше да оставя политическите назначения на ГЕРБ за областни управители, с което изборите предварително се опорочават.
164
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"А сега и официално ни сложиха на втора скорост и обявиха, че ще ни култивират като мулти-етническо общество"[нужен е цитат]......Ама заради кавичките ли са минусите?!?!Ушaнко, yшанкоооо...
163
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мноо са се набутали рашките с тия двете кифли от снимката.
162
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истинските проблеми на България са съвсем други.Лошото здравеопазване,лошото образование бълващо неграмотници,безработицата.Корупция,кражби от държавния бюджет през всевъзможни дупки,теглене на заеми за нови кражби.Ниски доходи,работещи бедни,власт на монополите,липса на правораздаване.На този фон медиите непрекъснато ни пробутват фалшиви теми и новини,целящи да отклонят и разводнят обществената енергия в съвсем второстепенна и измислена посока!Важно е да се отклони вниманието от истинските неща
161
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви "камуняки" сънуваш?Може би така наричаш най-дясната партия в България. По действията си БСП е най-дясната, а според лакърдиите за не особено умните е лява партия.
160
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъпите камуняки пак ги изловиха в крачка :)
159
4
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ прави избори преди 7 години
ГЕРБ добре са усвоили как Бай *** прави избори, но имат и нов елемент - как се определя от ГЕРБ дали една бюлетина е действителна или не е.Принцип на ГЕРБ в комисиите е ***: бюлетина за ГЕРБ ли е - валидна, бюлетината не е ли за ГЕРБ - значи е невалидна.Доказателство е рязкото увеличение на недействителните гласове при ГЕРБ.Например през 2001 година недействителните гласове са 39937 при 4,6 милиона гласували, а през 2014 са 218125 при 3,5 милиона гласували.
158
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** си оплюха мониторите :)))Драскайте още ден-два за някоя копейка в повече и после ви чака гладна смърт.
157
4
 
4
 
! Отговори
закачалката преди 7 години
До кукатаДобре,че други ни пишат стратегиите,че Дизраели и Соломон-сюлейман имаха много хубава стратегия за нас-просто да ни няма.
156
3
 
4
 
! Отговори
! преди 7 години
Вижте как организаторът на избори, областен от ГЕРБ хвали и ще обяснява как се анулират бюлетини, които не са за тях! Митът за умните и красивите е разбит ... агитират в Столипиново, там най-добре се въздействали върху слабообразованите. В другите части на видеото кандидатът раздава кебапчета, а Бойко го хвали. Същият спечели изборите за кмет на Пловдив с половин % разлика на балотажа и 10% невалидни бюлетини?! Добре са усвоили правенето на невалидни бюлетините//youtu.be/lYeJYWk1RCE
155
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гръбнакът на немската икономика е износът. Ако не изнася Гермяния ще рухне. ЕС няма нужда от вносни стоки, произвеждат си всичко и то 10 пъти повече отколкот им е необходимо. България им е нужна бедна, да бъде пазар за техните стоки а не да произвежда и да изнася или да продава на вътрешния пазар. В ЕС България никога няма да има икономика, никога няма да произвежда нито за вътрешния, нито за западния пазар, просто нямат нужда от нашите стоки.
154
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България не произвежда нищо и не изнася, ЕС съсипаха икономиката ни, това е модела на Запада, който си произвежда всичко и има нужда само от евтини черноработници и пазари. България изнася черноработници, 3 милиона работят на запад, пращат евра в България близките им да купуват западни стоки и парите пак отиват на запад да плащат на черноработниците и така цикълът се върти - това е ролята на България в ЕС. Губим милиарди от членството си в ЕС.
153
1
 
2
 
! Отговори
куката преди 7 години
Така е, те са толкоо *** горките, че друг им пише стратегиите и то цели 30страници! Забравихте да споменете и за "турската" магия, направена на Бай Х.у! А дали пък на "простия" народ не му писна да го лъжат в очите?