БСП спечелила вота заради руска стратегия? Партията: Фалшиви новини!

Документ в 30 страници начертал пътя към печелене на президентския вот
Обновена: 24 мар 2017 09:31 | 24 мар 2017 08:53,
280
 БСП спечелила вота заради руска стратегия? Партията: Фалшиви новини!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

По време на кампанията за президентските избори миналата година, опозиционната БСП е получила тайна стратегия, предлагаща стратегия за победа в изборния ден, пише в. "Wallstreet journal" , позовавайки се на пет различни източника от България – настоящи или бивши официални лица.

Сред предложенията било публикуване на фалшиви новини и социологически проучвания с надути резултати.

Още по темата

Според публикацията на американския вестник става дума за около 30-странчен документ, съставен от мозъчен тръст, близък до Кремъл. Той бил доставен от бивш руски шпионин, който е в американския списък на лица с наложени санкции.

Според документа партията също така трябвало да акцентира върху теми, които са в съгласие с политиката на Кремъл – сваляне на санкциите срещу Русия, критики срещу НАТО и окуражаване на брекзит.

"Много съм разтревожен, руската активност в Източна Европа е минала на ново ниво", казва Росен Плевнелиев – предишният български президент, който беше отявлен критик на Москва.

Според изданието нито Президентството, нито БСП или пък руското външно министерство са отговорили на редица запитвания по въпроса. Няма обаче индикации Румен Радев да е знаел за документа.

Русия винаги е отричала да прави нещо нередно в България и Източна Европа, посочвайки че преследва легитимните си интереси в държави, с които има дълбоки икономически и културни връзки. Москва винаги е смятала Източното разширение на НАТО за враждебно навлизане в район, който е отдавнашна нейна сфера на влияние.

Според бившия шеф на руското външно разузнаване, а после ръководител на Института за стратегически изследвания ген. Леонид Решетников цитираният документ е измислица на някой, който иска да охлади отношенията между България и Русия. Решетников стана известен със своя среща с лидера на БСП Корнелия Нинова през лятото на миналата година, на която се твърди, че е обсъждана кандидатурата на левицата за президент.

"Wallstreet journal" припомня и думите на бившия посланик на Русия в ЕС Владимир Чижов, които определят България като "руския троянски кон в ЕС".

Голяма част от застаряващото население в България, жертва на лошо икономическо управление и ендемична корупция, чувства носталгия към комунистическото минало, пише още "Уолстрийт джърнъл".

Какво твърди БСП?

"Няма какво да коментираме поредните фалшиви новини в ожесточената вече предизборна ситуация", отсече лидерът на БСП София Калоян Паргов пред "24 часа".

"Всичко се включва в арсенала, включително геополитическите противоречия между едни или други геополитически центрове, които по някакъв начин искат да повлияят върху избора на българските граждани в неделя", смята членът на Изпълнителното бюро на БСП.

"Очаквах провокация и манипулация в края на кампанията, но не съм очаквал такава простотия да бъде измислена точно преди предсрочните парламентарни избори, които са предизвикани от свалянето на Борисов от власт", коментира пък Красимир Янков от БСП.

"Ако има формула за печелене на избори в 30 страници - някой явно я има и я прилага", завърши той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
0
 
! Отговори
Х преди 7 години
Статийката - източник на страшната новина, явно не е минала без българско участие; българи продажници виреят навсякъде, а продажници сред това племе дал Бог. Не знам как се меси Русия в българските работи, но ще бъде крайно интересно за публиката да разбере, какво прави една българска каунообразна *** всяка година по една-две седмици в САЩ. Какво е "консултирала" една ***, бокова министърка на МВР, в САЩ и все по изборно време.
231
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как гласували , защо гласували.Важното е , че Винету гледаше като *** и първата и втората изборни вечери . Пък ако Радев е наистина проруски настроен и лобира и т.н. , както пишеше някой по долу , за това само ще печели повече и повече симпатии от българите , а аз лично шапка му свалям и се гордея с него.
230
8
 
15
 
! Отговори
Запознат преди 7 години
Гласуването за предателската БСП е престъпление. Всички срещу руската маша.
229
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Непозна в нищо от казаното ! Първо съм умен управлявам две фирми , много по начетен съм от теб. Второ аз няма за какво да съм озлобен ,защото не чакам 150лв червена пенсия . /Идваща от мойте данъци, не от твоята голяма уста/.Чак много да си построил? Какво си построил ? НИЩО.Оставихте на младежта една военизирана, разбита държава пълна с глуповати възрастни хора. Толкова до тук сте направили :))
228
13
 
6
 
! Отговори
до 247 преди 7 години
Ти си нито умен, нито работлив.По герберски смяташ, че ще ме обидиш с "пенсийо"? Ти си простоват, озлобен по лични причини. Гордея се, че съм се пенсионирал, в днешно време това е постижение, откакто управлява мутренски ***!Това, което аз съм направил, все още работи, а ти какво си направил?Социализмът работи за човека, а не за тарикатска куха мутра!Русия не е соц-страна, невежи! Показваш тоталлно незнание и по-добре не замърсявай ефира.Теб кой те носи на гърба си?ГЕРБ?
227
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
GLSUVA6 ZA BSP. TOEST SE DUPI6 NA MOSKOV4ANI
226
5
 
10
 
! Отговори
Курнелия преди 7 години
"Турската заплаха" е поредната долнопробна кремълска пропагандна партенка с цел да се вкарат в кошарата на БСП и последните наивни овчици.OVCETE OT DE DA ZNAQT TIQ N6TA.
225
4
 
8
 
! Отговори
Бойко преди 7 години
До НиноваНе си права Корнелия! Ако ти не искаш се откаже и остави на нас да ти покажем колко много е останало за крадене.
224
3
 
9
 
! Отговори
Нинова преди 7 години
Яд ме е, ама много ме е яд, че сега и да дойдем на власт, не остана много за крадене!
223
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такава смешка само комунисти могат да напишат:) Кое в социализма е ориентирано в човека? В Русия създателката на това всички граждани равни парчета ли взема от горивата и оръжията? Всички еднакво високи пенсии и заплати ли имат? Всички равни парчета земя ли имат ? Аре замивай с Тея лъжливи лозунги пенсио смешна. В социализма умните носят на гърба мързеливите. Това е равенството, а останалите смучат от партията и арменския портфейл.
222
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 224А къде да го дивим тоя социализъм работещ ? Всъщност е точно обратното - при соца е важна държавата (партията). Човека при соца е средство за производство. А сегашните ценности на Европа поставят в центъра отделния индивид. Разбира се това не го казват на оперативките за руски *** и не го пише в учебника по ленинизъм.
221
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Решетников знае изхода на изборите в България !
220
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не е абониран за истината, безработни сополивци, които пишат втръснали клишета. Няма ли някой по-умен между вас, че да измисли някакви други изречения?Поне сменете думите.Социализмът е много по-прогресивен обществен строй, защото в този строй е най-важен човекът! На капитализма това не му харесва, кръв ще пикае, за да се задържи, но за щастие има обективни процеси, които ще докажат тази теза, която не е моя. Не защитавайте капитализма, служещ на шепа тарикати, забогатели далавери!
219
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли някой който не разбира че комунистите винаги са искали ние да бачкаме а те да живеят на наш гръб.Изключете телевизорите и си включете мозъците че после ще се вайкате !
218
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Турската заплаха" е поредната долнопробна кремълска пропагандна партенка с цел да се вкарат в кошарата на БСП и последните наивни овчици.
217
3
 
14
 
! Отговори
Провалилият се социа преди 7 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
216
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи като чета коментарите излиза че всички руски *** живеят в мизерия и че тая мизерия е настъпила преди няколко години. Истината е че България макар и много бавно започва да върви напред. Сравнение - при Виденов средна заплата 10-13 долара, сега средна заплата 400 - 500 долара. Колкото и да тролите хората виждат разликата. Заслугата за това е на всички нас, както и на това че избрахме да сме на правилната страна - ЕС. БСП иска избирателите да са мизерници щото само тях лъже да я избират.
215
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С действията на турския президент и с липсата на всякаква надежда НАТО да направи каквото и да е за нас, съвсем естествено е и крякащите русофоби да станат русофили.евгени михайлов пак не можа да яхне верния кон, защото това му е багажът.Меси се сащ, посланикът каза, че ще бъдем мултинационална държава, не ви ли стига акъла защо ни направиха за две стотинки?Това наше прекрасно място е най-удобно за ракетите срещу Русия и целия арабски свят, който "заплашва " американската демокрация!
214
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП/БКП е била и си остава маша за руските конспирации в България !
213
0
 
6
 
! Отговори
А.М. преди 7 години
233 ми е любимец. Има стил, понякога дерайлира умствено, но патоса винаги е на лице. Общо взето си заслужава надника.