Герджиков със зов преди изборите: Да не рушим изграденото!

Имаме готовност да реагираме на всяка извънредна ситуация, увери той
Обновена: 24 мар 2017 19:14 | 24 мар 2017 19:02, Красимир Ангелов
75
Герджиков със зов преди изборите: Да не рушим изграденото!
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Условията за парламентарния вот на 26 март гарантират правото на всеки български гражданин да гласува, а вотът трябва бъде свободен, мотивиран и демократичен. Това обяви служебният премиер Огнян Герджиков в свое обръщение по повод изборите за народни представители, които ще се проведат в неделя.

Още по темата

"Гласуването е право и привилегия на гражданите в демократичните и правови държави. Макар и млада, българската демокрация натрупа своя биография по най-достойния начин – мирно и чрез избори. Всеки от вас има властта да избере кой да управлява страната ни. Кой да води България така, че да не се връщаме назад. Да не рушим изграденото. Да не поставяме под съмнение доброто и успешното. Всички сме участвали в градежа, нека сме горди да го продължим!”, се чете в обръщението на министър-председателя.

Герджиков отправи зов към младежите, които на тези избори ще имат право за първи път да гласуват. „Не се колебайте, гласувайте! България има нужда от вашия глас. Вие сте бъдещето. Вие сте носители на модерното и на прогреса. Затова Родината ни има остра нужда от вашето активно участие в политическия живот.“

"Обръщам се и към онези, които не смятат да подкрепят никого. Казвам им – по света има страни, в които правото на избор е само мечта. Размислете! Дайте шанс на онези, които планират важните за вас неща по правилния за вас начин. Може да не харесвате личностите, но може да припознаете идеите! Колкото по-добра е една идея, толкова повече подкрепа й е нужна”, посочва служебният премиер.

По думите му България се гради от българите, “няма кой да ни замени и да ни прости, че тачим само историята, а не искаме да погледнем напред и заедно за градим бъдещето”.

В края на своето обръщение Герджиков направи и кратка равносметка на работата, която неговия кабинет извърши в изминалите 2 месеца.

"Правителството, което ръководя, изпълни ангажимента си за подготовката на изборите по най-добрия начин. Предизборната кампания бе осигурена с предвидените в закона средства и условия. Организацията в страната и в чужбина е факт. Гарантирано е правото на глас на всеки български гражданин. Сигурността и редът са под непрекъснат контрол.

По всички сигнали за нарушаване на закона се реагира веднага и адекватно. Границите се пазят според законовите изисквания. Свободното преминаване на границите е гарантирано с всички предвидени в закона средства. Държавните институции, ангажирани с изборите, са в комуникация помежду си. Имаме готовност да реагираме на всяка извънредна ситуация", категориченн е министър-председателят.

В края на своето изявление Герджиков поиска вотът в неделя да бъде свободен, мотивиран и демократичен.

"Ние, българите, сме народ с историческо самочувствие, умен, с дух и характер. Обичаме България по най-красивия начин – като място, където са корените ни, сърцето ни, животът ни, децата ни, внуците ни. Нека бъдем горди. Да се противопоставим на всеки, който се опитва да ни каже как да гласуваме. Да го направим! Пожелавам успех на всички участници в изборите!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
Изграденото отдавна е разрушено господин Герджиков, така че нека не се манипулираме на дребно!
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно мие техни си го нарушиха я ги питаите защо в последния момент налепиха на герб служители на бсп из градовете да не сме изтрещели бре на три места с очите съм свидетел това стана вчера що за простотия е я ми обеснете
47
0
 
0
 
! Отговори
GERDJIKOV : преди 7 години
DA NE RU6IME RAZRU6ENOTO , KAKVO TO4NO E IZGRADENOTO V POSLEDNITE 27 GODINI ?
46
0
 
2
 
! Отговори
иванов преди 7 години
Всеки налапал кокала не иска да го пусне
45
1
 
3
 
! Отговори
джоре преди 7 години
оти разрушииме граденото у социализмо тогай
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Др. Герджиков обещаваме , че няма да разрушим нищо , защото няма да гласуваме за БСП-ДПС . Утре др. Нинова ще разбаре по трудния начин , че народа не я иска . ГЕРБ ще спечели убедително с над 10 % пред БСП . Това е .
43
1
 
2
 
! Отговори
към Герджиков преди 7 години
''Казвам им по света има страни, в които правото на избор е само мечта. Размислете!"То това са хубави приказки, ама след като политицити отвращават хората с риториката си,след като допускат масмедиите да съобщават каквото им дойде на ума или това,за което им е платено,без да го опровергаете на момента,след като с действията си и бездействията си политиците допускат ред нередности и т.н. и т.н.,сега изведнъж се сещат да искат вота на всички?! ДА,хубаво е всички да гласуват,но има хора с лабилна психика,депресирани и дезориентирани от вас,политиците,които са толкова шашардисани,че ще ви при
42
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Предизборните кампании трябва да бъдат забранени - те не само са безполезни, тъй като са основани само на лъжливи обещания, но и са вредни, защото струват скъпо бюджета, а и разединяват нацията. Вместо това, през този период Парламентът може да бъде оставен в действие до петъка преди изборите, като му се вмени единствено законодателна инициатива. Така партиите вместо да обещават, реално ше внасят желаните промени, а електолратът ще ги оценява по действията, а не по фалшивите им думи.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да се разруши нещо първо трябва да има нещо изградено , какво се изгради през тези ,,демократични ''години !? Изградиха се - организирани престъпни групи , масова наркомания , демографска катастрофа , унищожена икономика ,армия и селско стопанство , отричане и оплюване на нашите велики царе и националреволюционери , геноцид по селата спрямо възрастните хора ,пръстови отпечатъци в болниците, пълен упадък на морала и семейството !
40
2
 
7
 
! Отговори
40456 преди 7 години
Защо правителснтвото, президентът, ЦИК, ГИЗДИ и всички, които са свъврзани с изборите, си затварят очите пред явно купените гласове на изборните туристи, на които организации им предоставят безплатен транспорт, дават им храна, посочват им за коя партия да гласуват!!! Защо българските партии говорят за всичко друго, но не и за купуването на гласове в особено големи размери от Турция?
39
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
kakvo izgradeno be Gerdjikov 6tom vazrastnite si spomnqt i vikat eee pomni6 li pri bai To6ovo vreme kak be6e nqma6e nikoi bezraboten i romite rabotixa ne kato sega na pomo6ti
38
3
 
2
 
! Отговори
Сър Пичук преди 7 години
До гласящите се да "гласуват" и "избират" - Кое от мафиотската подигравка след референдума още не ви е ясно???
37
1
 
11
 
! Отговори
Internetlumpen преди 7 години
Това е порочна, и обречена избирателна система.При нея никога не могат да бъдат избрани истински можещите и умните.Нейната роля е да ражда предатели, *** и крадци, които се окопават със закони.И двете големи политически сили са затаили дъх и треперят от страх, защото са затънали в собствените си л.***.Много се надявам това да се промени.. Само ние можем да променим това.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кое точно е изграденото?
35
3
 
10
 
! Отговори
Новите лица на БСП преди 7 години
1.*** Нинова милионерка- в политиката от 1997г.2.Стефан Данаилов(Збогом Серго) в политиката от 25г.3.Р.Овч. (дългият инкасатор) милионер в политиката от 1994г.4. Рум.Гечев виновен за хиперинфлацията от 1996г.(Виденов)5. Тома Томов журналист на 78 г.(син на директора на концлагер Белене)6. Дъщерята на Пирински 7. Синчето на Ананиева8. Кутев - тоя поне ме кефи с репликата, че комунизма е наследствен СПИН9. Иван Таков внук на П.Таков10. Кирил Добрев(трафиканта на долари) син на Н.Добрев. 12. Зарков син на независимата журналистка комунистката Ана ЗарковаИ още и ощ
34
5
 
5
 
! Отговори
Ганеца преди 7 години
Евала Герджик, при теб закона е над всичко, жандармерията добре нарита тези "патриоти" които знаят само на умряла котка нож да вадят, но ако Ердоган ги пипне ще хленчат като ученички.
33
6
 
3
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Мухлясалите патриоти са виновни за това положение. Трябваше да оставят турците да си гласуват в Турция без ограничение на секциите. Били ги карали да гласуват за еди коя си партия, ами те по принцип искат да гласуват точно за нея така или иначе. Да не би да искат гласуват за Тиквата и ***, които даже не ги знаят кои са?
32
1
 
2
 
! Отговори
Келера преди 7 години
От майко моя!Родино мила!Как ще понесеш и тази гавра с теб?Няма изход от безкрайният тунел,а само спирки,спирки,....
31
7
 
7
 
! Отговори
Последни факти преди 7 години
БСП губи изборите с повече от 5%. Днес е добър ден за българската демокрация.
30
5
 
2
 
! Отговори
OSMAN AGA преди 7 години
DO KARJALI KATO NETI HARESVA DIGAY GALABITE I BAY BAY