12 294 секции са на разположение на избирателите

Своя глас ще могат да упражнят и граждани, задържани в ареста
Обновена: 26 мар 2017 09:20 | 26 мар 2017 07:30,
2
12 294 секции са на разположение на избирателите
Снимка: архив, Булфото

14 000 служители на МВР ще пазят днес 7319-те места за гласуване.

Зам.-шефът на полицията Тодор Гребенаров обясни, че в това число, освен полицаи, се включват и граничари и пожарникари. Така на всяко училище и читалище, където ще има урни за гласуване, се падат по двама униформени.

От МВР уточниха, че у нас има 12 294 секции, 184 подвижни места за гласуване и още 254 временни секции.

В София има 1594 секции, разположени в 293 изборни места, от които 13 са подвижни.

Около зала "Арена Армеец" и БТА, където е международният пресцентър, ще има ограничени възможности за преминаване и спиране.

"Създали сме организация за недопускане ескалация на напрежението в страната", каза главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

В поделенията на Главна дирекция "Изпълнения на наказанията" /ГДИН/ пък са открити 24 избирателни секции. За обезпечаване реда и сигурността при провеждането на парламентарните избори е създадена необходимата организация.

По данни на ГДИН към 24 март т.г. 1222 български граждани, които в момента са на територията на затворите и арестите в страната, имат право да гласуват.

Това са обвиняемите и подсъдимите, които нямат вляза в сила присъда към датата на провеждането на изборите. Според Конституцията всички граждани, с изключение на изтърпяващите наказание "лишаване от свобода" и поставените под запрещение, имат избирателни права.

Избирателни секции са разкрити във всичките 12 затвора в страната и в 12 от арестите.

Най-много гласоподаватели има в ареста на столичния бул. "Г. М. Димитров" – 170. Най-малко граждани с право на глас ще отидат до урните в арестите в Сливен и Ямбол – съответно по 12 и 13 души.

Съгласно Изборния кодекс, избирателни секции в местата за лишаване от свобода се разкриват там, където има над 10 лица, имащи право на глас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еееех Българии !? Какво ни дойде до главите !? Дани решават съдбата затворници и турци !!! ДЕМОКРАЦИЯ !!! Това ли е !?
1
0
 
2
 
! Отговори
те вече са избрани преди 7 години
27 години Софийско Робство на българския народ,27 години обещания,лъжи,унижения.,...СВОБОДАТА наближава братя и сестри българи,турци,роми...националните предатели и мекерета на бесилото