"Галъп": ГЕРБ – 32.6%, БСП – 28.4% и още три сигурни за НС

50.2% е избирателната активност на предсрочните избори
65
"Галъп": ГЕРБ – 32.6%, БСП – 28.4% и още три сигурни за НС
Снимка: БТА

32.6% подкрепа събира партия ГЕРБ, а "БСП за България" – 28.4%, според финалните екзит пол резултати към 20 часа на социолозите от "Галъп интернешънъл", с които работи медийна група Investor Media Group.

Трети са Обединените патриоти с 8.9%, следвани от ДПС със 7.9%. В парламента влиза още "Воля" на Веселин Марешки с 4.6%.

На ръба за влизане в НС е коалицията "РБ – Глас народен" с 3.8%, Движение Да България събира 3.6% подкрепа, следват ги Нова република с 3%.

За ДОСТ са гласували 2.9%, а за коалицията "АБВ – Движение 21" – 2.6%.

Други партии са подкрепили 1.7%.

50.2% е избирателната активност на предсрочните парламентарни избори.

2.9% са отбелязали, че не подкрепят никого.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: Галъп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма по лошо нещо от комунистите и турците да управляват България. Сега избирателите избраха по-малкото зло ГЕРБ.
54
0
 
2
 
! Отговори
НЕ! преди 7 години
НЕ ВЯРВАМ В ЧЕСТНОСТА НА ГЕРБ -ПОЧТИ ВСИЧКИ КМЕТОВЕ СА ТЯХНИ И КАТО ЗНАМ ЦВЕТАНОВ КОЛКО Е "ЧЕСТЕН" ЧЕ И БОРИСОВ И ДРУГИТЕ ТЕ ПО ЧЕСТНИТЕ ОТ ГЕРБ СЕ ОТКАЗАХА ДА СА ДЕПУТАТИ ИМА ГОЛЯМА ИГРА - ГЕРБ ИМАТ МНОГО ПАРИ ОТ ВСЯКЪДЕ ОТ КЪДЕТО СА МОГЛИ ДА ЗАДЕЛЯТ И СИ ВНЕСАТ И ДОБРЕ СА ПЛАЩАЛИ ЯВНО - В ГЕРБ НЯМА ЛИ ВНУЦИ НА БИВШИТЕ КОМУНИСТИ?????? ПОМИСЛЕТЕ И ЩЕ СЕ СЕТИТЕ КОИ В БСП ИМАЛО А ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ СА ЧЛЕНОВЕ НА БКП
53
0
 
2
 
! Отговори
кеке преди 7 години
До *** съмНе, оказва се, че да гласуваш по предварителни проучвание е не по-зле от това да продадеш мизерния си глас... Глупава си и туйто
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези избори са нагласени, ясно е на 100%.И 10 вота да направят процентите ще са същите с малки разлики.Невъзможно е да се избере партия, на която неин лидер и министър председател си подава уставката 2 поредни пъти. Хайдути и разбойници!Помислете над това, какво ще пише в учебниците ни по история в бъдеще.......... но не мисля че ще е нещо стойностно.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
българската агенция с името Галъп (Gallup) от години използва абсолютно незаконно марката и името на известната американска фирма за проучвания Галъп"тия са толкова агенция колкото аз съ Кока Кола България щото съм си регистрирал преди 89 та Кока Кола
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 53Ами погледни градовете днес, погледни София , и Тракия , и Люлин и ще разбереш ,че се различават :)) Ама давай говори си там ... все още има умни хора в тая държава.
49
2
 
11
 
! Отговори
Do 44 преди 7 години
До АнонименГЕРБ не отстъпват по крадене на комунистите. И ако си мислиш, че се различават много от тях, грешиш много.
48
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Най-готиното на този парламент е, че ще е по-малко мазен от предния : няма го бюрека, а като гледам и дюнерджиите няма да влязат.
47
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Треперетеее , църкайтеее пенсии :))) Кеф за ушите ми след Тея месеци на лъжи и манипулации :) победаааа синя България
46
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе каква победа на ГЕРБ бе, ви малоум,ни ли сте бе? Нали зьа да управлява трябва да се коялира с някой над 45-вата граница иначе при първиуя вот на недоверие тиквата е аут. Та,въпросът е с кого щенсе коалира? Уахахахахаха..един марешки му остава на тиквата дето е с 5 % и 32% на Герб и стават 37 %. И как ще имаме стабилно правителство при такива резултати?Тиквата ще върне мяамндата- ФАКТ!
45
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просд народ ей...Как може да отидат и да гласуват за *** умът ми не го побира...Всичкото зло за 13 века не колкото тяхното за 10 години и пак има такива които гласуват за тия ***
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И 10 пъти да се проведат избори в рамките на една година е ясно, че резултатите ще са същите. Въпросът е докога. Писна ми от едни и същи лица.
43
0
 
6
 
! Отговори
срам , срам преди 7 години
няма такава алчност като при ДЕСНИТЕ нароиха се на 3/4 партии , всеки дърпа чергата към себе си , и нещата отиват към това да нямат нито един представителкакво толкова не можаха да пренаредят , да разделят - те си знаят
42
4
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 7 години
ЩО? С Корни нещо по-хубаво ли ни очакваше?
41
0
 
18
 
! Отговори
Джо преди 7 години
Карбовски го каза най-точно, при нас в България е като при планетата на маймуните. Маймуните карат джипове, и ползват всякаква скъпа техника а хората сме роби на маймуните и им работим като живеем бедно и не може да си позволим скъпа техника.
40
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По грабли ви и крадливи от БСП още не са се родили, яли сме им попарата не веднъж
39
1
 
1
 
! Отговори
До 35 преди 7 години
До АнонименНе е липса на памет, а липса на мозък.
38
1
 
6
 
! Отговори
Прост съм преди 7 години
И какво се оказа - че реално "Да, България" имаха голям шанс да влезнат, ако не бяха предварителните проучвания. Но както аз, така и голяма част от приятелите ми, гласувахме за другата дясна партия, само защото смятахме, че гласът ни един вид ще бъде обезсмислен, ако гласуваме за партия, която няма никакъв шанс да влезе. Супер много ме е яд.
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези избори или са купени или хората немогат да мислят и гласуват за когото им кажат социолозите.
36
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой вярваше 3 месеца на простотиите, излезли от устата на Нинова? Ужас. Какво неуважение към себе си е да гласуваш за тая...