Извън България: Около 10 хиляди вече са гласували

По данни на ЦИК: Най-много са в Турция – 5044 избиратели
26 мар 2017 12:45, Анисия Иванова
9
Извън България: Около 10 хиляди вече са гласували
Архив: Булфото

Към 10:00 часа българско време около 10 хиляди наши сънародници вече са гласували в избирателните секции извън страната, съобщи Александър Андреев, член и говорител на ЦИК.

Избирателна активност в чужбина не може да се посочи, защото там в избирателни списъци могат да се дописват всички български граждани, които желаят да гласуват.

Към 17:00 часа местно време в Австралия са гласували 154 души, а в Германия към 10.00 часа наше време - 992 души, във Великобритания - 579, в Турция - 5044 избиратели, във Франция - 197, в Испания - 241, в Кипър - 454, в Гърция - 371.

"В ЦИК няма сигнали за затруднения при гласуването в чужбина. Ако постъпят, те ще бъдат разгледани своевременно", каза Андреев.

По думите му процесът на гласуване тече нормално, дори има държави, където скоро изборният ден ще приключи, като например в Нова Зеландия.

В други държави като САЩ пък гласуването още не е започнало. Преминаването към лятно часово време не се е отразило на организацията на изборите. Малко са били членовете на СИК, които не са се явили тази сутрин за началото на изборния ден.

В ЦИК днес вече са разгледали 9 сигнала и една жалба, свързани с изборния процес и с агитация. Един от тях е за забраната за гласуване в подвижна СИК в столична болница, за медицински персонал, който е на 12-часово дежурство. След указания от ЦИК тези хора ще могат да упражнят своето право на глас, каза Александър Андреев, цитиран от БТА.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Бай Хой преди 3 години
В Турция са гласували онези български граждани, които са успели да си попълнят декларациите на родния език. Останалите още учат до урните
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам предложение !!! Ние в България да не гласуваме !!! Нека чужденците дето не знаят български да изберат нашия парламент !!! Щом сътвориха такива АПСУРДНИ закони !!!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя цик защо дава резултати 12 часа повели тия повели ония дърпаи шалтера цацаров нема да ходим по сто пъти на избори
5
0
 
4
 
! Отговори
Ohluv Box преди 3 години
Bravo, bg championi.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еее,много са,няма що.Защо изобщо се харчат пари за гласуване в чужбина,като тези хора нито знаят какво става тук,нито ги интересува.От два милиона гласували 10 000 до обяд.До довечера да станат най-много 50 000.Е,и?
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5000 души гласували в 35 секции в Турция за 2 часа прави по 50 секунди за гласуване за един човек.
За толкова време те не могат името да си намерят в списъка.
Явно е, че комисиите в турските избирателни секции са в измамата и подписват наред от чуждо име.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Sprete se s taq propaganda be xora
1
2
 
8
 
! Отговори
ГОД преди 3 години
Прекалено малко са в Турция гласувалите.Време е Местан/Доган да ги посъбудят.