Леа Коен: Политиците са длъжни да говорят истини!

В днешно време има отклонение, коментира тя пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 26 мар 2017 11:16 | 26 мар 2017 11:08, Анисия Иванова
14
Леа Коен: Политиците са длъжни да говорят истини!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Политиците не само могат, а са длъжни да говорят с категорията на истината. В днешно време до голяма степен наблюдаваме отклонение. Абсолютната истина е хоризонт, към който непрекъснато се стремим.

Това каза пред Bulgaria ON AIR публицистът и дипломат Леа Коен в деня, в който избираме нов парламент. Тя не е съгласна с твърдението, че нито един политик не може да казва истината, тъй като трябва да се съобразява с електората.

"Между фактите и институциите стоят медиите, които ги предават на публиката. В Германия Меркел е почтен политик, който не се страхува от истината и фактите. Постистина е, че рейтингът измерва лоялността на един политик", обясни тя в изборното студио на националната телевизия.

Според Леа Коен дълбокият конфликт в САЩ по време на президентските избори и изгонването на медии от страна на Доналд Тръмп, показват, че в един момент медиаторната роля на медиите стига критична точка, при която избухва конфликт.

По думите й консервативна революция, която тя вижда в някои държави, може да се извърши, след като се е състояла либералната революция.

"В България такава не се е състояла, българското общество е ретроградно. Партиите не могат да изпратят силни послания и това се вижда по слабото им влияние", посочи тя и добави, че има имитационен процес, който е абсолютно неуместен.

"Тези типове консерватизъм не са особено полезни, защото България направи много важен избор - приобщаването към Европа и европейските ценности", заключи Леа Коен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Лъжата преди 4 години
И Леа и татко и комуниста сме винаги заедно...колко се обичаме, винаги под ръка, неразделни. Най-добрата ми приятелка!!!
12
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Никога не съм се срещала с Леа Коен!
11
0
 
1
 
! Отговори
А ти ма, тетко, преди 7 години
ти какви ги пишеш и говориш?Заплю българите за това, че не са спасили онези твои сънародници, които са били жители на земи извън юрисдикцията на българския цар!После ни заклейми заради това, че сме държали да получим цялата си етническа територия! Дори се присмя, че ставало въпрос "само" за "50-ина села", градовете пропусна. Имаш ли представа колко кръв сме пролели за тези земи и какво са претърпели тамошните българи?Или за теб българската кръв и българските интереси са без значение?
10
0
 
5
 
! Отговори
CD преди 7 години
Истината е, че Леа Коен никога не е била дипломат, както се посочва в статията. Тя е била политическо назначение и срам за българската дипломация.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евpeин стругар НЯМА!
8
0
 
3
 
! Отговори
силен преди 7 години
Бъди принципен във всичко.Недей да мижиш. Мижат мижитурките.Бъди човек с достойнство, разум и сърце.Целта не оправдава средствата.Каквито са целите ти- такива трябва да са и средствата ти. Благородни.Другото е от лукаваго.
7
0
 
4
 
! Отговори
истински преди 7 години
Истината и само истината.Всичко друго е измамен просперитет, измамно щастие, измамни постижения.Не се лъжете. Не лъжете нито себе си, нито другите.
6
1
 
3
 
! Отговори
СС преди 7 години
До ПешоДоста е позастаряла. Милата...
5
1
 
6
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
А АКО ТИ ДАМ 1 000 000 ЩЕ КАЖЕШ ЛИ ЧЕ ЧЕРНОТО Е БЯЛО--ЩЕ КАЖЕШ Е ЗА КАКВА ИСТИНА МИ ПРИКАЗВАЩ НАЛИ И ПАРИТЕ СА ИСТИНСКИ
4
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Никъде в живота не се преуспява с истината,а за политиката да не говорим...
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не казва "да говорят САМО истината" или "да не казват лъжи"...Йезуитски подход във висша форма.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Призив в защита на истината, направен от евреин, е като промотиране на веганството от вълк.
1
1
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Тази еврейка продаде държавата на мутрите и докара бай *** на власт!