Нарушения в Турция: Декларации, попълнени на крак?

На много места хората си попълват декларациите извън секциите
26 мар 2017 17:52,
59

Снимка: СЕК

В Dnes.bg получихме сигнал за грубо нарушаване на изборното законодателство и разпоредбите на ЦИК в Турция.

"Изпращаме Ви снимков материал от Турция, как се попълват декларации за гласуване извън изборните секции, с което се нарушава изборното законодателство и разпоредбите на ЦИК", пише ни наш читател.

Още по темата

За да се гласува в чужбина трябва да се попълни декларация, че гласоподавателят е упражнил вота си и няма да гласува на друго място в същите избори. Това обаче трябава да се случи лично и на място в секцията.

Изборите в Бурса протичат под изключително напрежение и с множество злоупотреби и нарушения, видя екипът на Bulgaria ON AIR.

В изборна секция, в един от кварталите, са дошли да гласуват най-голям брой български изселници. Камерата на Bulgaria ON AIR стана свидетел на нарушение в нея. Следобед, в двора на училището, където е разположена секцията, бяха стоварени купчини с вестник, който, по думите на някои от хората, е партиен. Той е брой "нулев" и се разпространява безплатно.

На първата му страница има заглавие "България пред тежък избор", заедно със снимки на две политически формации. Екипът на националната теливизия сигнализира за това председателя на изборната секция. Полицията също е предприела мерки.

Шестима полицейски служители на турската полиция ще охраняват конкретно тази секция, други служители на реда следят за реда и по останалите изборни секции в цяла Турция. На няколко пъти органите на реда е трябвало да се намесват в изборния процес заради нарушения и нахлуване на избирате в секциите.

Активността в сюжната ни съседка е много висока. Опашките с желаещи да гласуват, са големи, някои хора чакат от 4 часа своя ред да дадат вота си.

Всичко за изборите можете да прочетете на страницата на Dnes.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Турция нямат България за държава. Но те ни нямат за държава, защото и ние не се имаме за държава...
18
1
 
7
 
! Отговори
а данъци платиха ли преди 7 години
НАП да приложи закона-и с ревизия да начисли данъците, които дължат изсевлниците! Как така си позволяват да не подават данъчни декларации в българия, за доходи от Турция. Изселниците дължат деклариране на всяка лира от Турция, и в България. Български граждани са, освен права, имат и задължения!
17
2
 
3
 
! Отговори
данъци платиха ли? преди 7 години
Изселниците спазиха ли закона-подадоха ли си в България данъчните декларации за доходите им от Турция. Изселниците спазиха ли българския закон-платиха ли в България данък да доходите им от турция? Подлежи на облагане всеки доход,вклч и от чужбина. Тези от опашките за гласуване бяха ли в НАП-Кърджали за да подадат данъчните си декларации, и да платят данъците си?
16
2
 
8
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Тези избори бяха напълно излишни. Пак БСП и ГЕРБ ще са на власт. За какво бяха изобщо тези предсрочни избори? Защото Бойко иска да съсипе държавата и сигурно затова. Тези избори струват пари, с които може да се построи завод. Пак ГЕРБ ще спечели и няма да построи нищо, само магистрали и санирания. Оттам се точат най-много пари.
15
17
 
4
 
! Отговори
cCc преди 7 години
България за пореден път НАРУШАВА СОБСТВЕНАТА СИ КОНСТИТУЦИЯ, като пречи на българските граждани от турски произход да гласуват и то след като преди 30 години насила смени имената на тези хора и извърши етническо прочистване ПРОНУЖДАВАЙКИ ГИ да емигрират в Турция и за това няма нито един наказан. България не е правова държава, а расистка ***.
14
0
 
7
 
! Отговори
ss преди 7 години
Нека се гърчат дюнерите !
13
1
 
3
 
! Отговори
Sf преди 7 години
За референдума не се признаваха бюлетини само защото не са в плик ,а сега да видим тука ЦИК какво ще каже.
12
0
 
18
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
ЦИК да касиране изборите в турските секции с най- фрапантни нарушения!Инак няма да се научат!
11
2
 
13
 
! Отговори
Пеевски капута преди 7 години
Е па те като не могат да четат и пишат... В Европа по-прости от турците няма. Хаха
10
1
 
18
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Забрана на гласуването в турция завинаги само в ес изгонване на посланика и закриване на консулството! Излизане от нато и купуване на ц400
9
1
 
10
 
! Отговори
Слух или истина? преди 7 години
Има сведения, че тези, които не могат да четат и пишат на български, влизат с попълнена предварително декларация, от която вътре в секцията започват да преписват. И нищо не могат да им направят.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закриваи
7
12
 
3
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Някой излъга ли се да гласува? Всичките са мошеници и предатели. Сега ще видим каква отвратителна коалиция ще направят. Ако ДОСТ влезе в парламента много партии ще се изкушат да направят коалиция с тях.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пародия!
5
11
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Ти си най-голямата спирохета, щом поставяш ГЕРБ и ДОСТ под един знаменател!
4
1
 
24
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Те не знаят български и някой друг им попълва декларацията и им дава клечки да мерят бюлетината. Няма как 25 годишните деца на изселниците да знаят български език като никога не са го говорили и не са живеели никога в България. Техните родители могат да знаят малко български, но са го забравили.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се касират изборите в тази секция. Както е било и друг път.
2
8
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Много ви се иска...10 000 на една секция!
1
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След толкова нарушения, ЦИК има пълното право да не признае резултатите от гласуването в Турция.