25 мандата – в канализацията заради дясното роене

Проф. Константинов очаква правителство в център-дясно
27 мар 2017 10:15,
23
25 мандата – в канализацията заради дясното роене
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

3 десни формации останаха извън парламента и 25 мандата отидоха в канализация, а с тях ГЕРБ щеше да направи едно удобно мнозинство тип ЕНП.

Това коментира проф. Михаил Константинов пред bTV.

Още по темата
Ситуацията той определи като катастрофа и припомни подобни ситуации в миналото, когато разделените десни партии са оставали извън парламента.

Вижда се възможна двойна коалиция на ГЕРБ и патриотите с малко над 120 депутати, но тя ще бъде по-стабилна, ако привлекат "Воля". Очаквам коалиция център-дясно, вероятността за център-ляво изглежда все по-малко вероятна, коментира професорът.

Бих искал коалицията да изтрае до края на 2018 г. – до края на председателството на ЕС, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Първата реформа в правосъдието трябва да е отстраняване на всички милиционери и замяната им с нормални юристи, завършили СУ в краен случай ПУ. Завършилите АМВР нямат място в правосъдието освен ГДО и ГДИН.
17
7
 
3
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Най-голямото зле е ГЕРБ и това стана ясно много бързо след като през 2009-та година ГЕРБ спечели властта. За съжаление много хора са така заслепени от гласуването си в стил антиБСП, че не осъзнават, че гласуват за най-голямото зло.
16
1
 
3
 
! Отговори
Батко ви преди 7 години
И аз предпочитах "Да, България" в обединение с "Нова република". Наложи се да гласувам само за едните. Ще има да чакаме съдебна реформа, а оттам трябва да започне всичко. Но нищо- все пак по- малкото зло избрахме. Поне ДПС, ДОСТ и БСП да не участват в управлението.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП губи 3-4 мандата заради АБВ и Движение 21, които сега отиват при ГЕРБ и така наречените патриоти.
14
5
 
2
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Разбирам, но на мен ДаБГ са ми симпатични, защото не са десни или леви, а центристи с рационални възгледи (което след време ще ги разедини де), но Радан са ми прекалено десни и сами са си сложили бариери.
13
3
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Иване как безпринципна като това бяха единствените хора, които заложих всичко на съдебната реформа и при провала й (кога ГЕРБ я осуетиха), единият подаде оставка, другият оттегли подкрепата си от правителството и по-късно се изнесе от РБ
12
3
 
1
 
! Отговори
Иван преди 7 години
И да, и не, защото при коалиция на Радан и ДаБГ аз не бих гласувал за тях. Безпринципна коалиция щеше да ми е.
11
3
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До ГошкоE не е така - общо имат към 9 процента, което при близо 3 млн. активност са си 260-270 000 човека.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко е, че разни Сини и други мафиоти, прескачат 1% и ще получават държавна субсидия до следващите избори.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама нали трябваше да са 120, а не 240?
8
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 7 години
абе къде е Радан?
7
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Дясно роене .... и професор "На всяка манджа мерудия"В крайна сметка дясното пак има 240 депутати, така че колкото и да се роят, пак само десни партии са в парламента. Не се заблуждавайте, че БСП не е дясна партия - дясна е и е даже по-дясна от останалите, които сега влизат в парламента, същото както беше и в предишния парламент.
6
4
 
3
 
! Отговори
Прокопи Капитала преди 7 години
Какво стана с Дай България, влее ли, че сумати милиони потроших!
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Принципно съм човек с десни убеждения, обаче в шайката педеро-соро* *** няма нищо дясно- най обикновени слуги на ФАЩ, така че аз лично МНОГО се радвам, че такива като Кунева, Лукарски, Москов, Ненчев, Митов, Кънев, Иванов и прочие *** няма да влязат в парламента.Нали са умни и красиви, а и добре спонсорирани от Козяк, очаквам този път не роял, ми органите си да вадят пред парламента.
4
1
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До ГошкоКофтито е за избирателите им - в случая доста народ с общи възгледи на практика остава непредставен в парламента
3
2
 
10
 
! Отговори
Гошко преди 7 години
До ПешкоТи явно още не си разбрал, че набедените за "десни" в България не могат да стоят заедно повече от година - година и половина. Много пъти са го доказвали от 1991 г. досега. Затова обичайното място, където се намират "десните" е именно в канализацията.
2
10
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Наистина жалко - заедно можеха и трета сила да станат, сега ще трябва да търпим разни сайкота като Сайдеренко, добре все пак че Масква си го покри малко, че иначе много дразни
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е хубаво даже, че Кунева, Лукарски, Москов, Ненчев отидоха в канализацията.