Българинът свикнал с Борисов! ГЕРБ, Патриоти, Воля... или?

Първан Симеонов смята, че може и да се стигне до правителство на БСП
27 мар 2017 10:45,
306

Най-възможната конфигурация на управляваща коалиция е ГЕРБ-Обединени патриоти-"Воля". Тук има две големи "но" - няма го естествения партньор - реформаторите. Второ, патриотите да участват официално в управление е доста по-различно от това да го подкрепят. Европа току-що се зарадва, че България е потвърдила европейската си принадлежност.
Още по темата

Това каза в "България сутрин" изпълнителният директор на социологическа агенция "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов.

Според него аритметиката показва много възможности за съставяне на кабинет и повечето са в дясното пространство. Симеонов е на мнение, че може да се стигне и дотам БСП да състави правителство.

"Борисов трудно би се отказал от премиерския пост, но обстоятелствата биха го отказали", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Резултатите на двете водещи партии от парламентарните избори социологът коментира по следния начин:

"Много добро представяне на ГЕРБ. Формация, която се съвзе от негативната инерция от президентските избори. Удивително е, че участват във властта без да търпят негативи. Удивително добро представяне на БСП, те удвояват своя резултат. БСП върна усещането в обществото за два полюса и баланса на силите".

Според Първан Симеонов възможността от промяна е уплашила българите.

"Толкова сме свикнали с Бойко Борисов, че не можем да си представим политиката без него", поясни социологът.

Той добави, че в даден момент БСП се е държала малко по-радикално от това, което обществото може да понесе. 

"Патриотите засега успяват в своя вечен стремеж да бъдат трета сила. ДПС запазва контролна воля в българския политически процес. Една от новините на тези избори - ДПС не е в добра политическа форма и губи монопола при гласовете в Турция", каза още Симеонов.

Той е на мнение, че десните формации колективно са се потопили, а "Воля" на Веселин Марешки се е представила под очакванията, което по думите му важи и за "Обединени патриоти".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
4
 
5
 
! Отговори
роман преди 7 години
не мога да си представя как ще спре тоталната излагация, поамериканчване, колко ще струва токът следващата зима. ама тя нали е далеч следващата зима. така сме свикнали на мизерията и да има кого да оплюваме за това че сме страхливи и подли и некадърни. мразя българите, защото едни други се закопават. със съгласието герб да са в парламента българите покзават, че не им пука за самите тях. те продължават с едноличното спасяване по разни службички, назначени от герб и бетониращи ги още 150 години
206
3
 
10
 
! Отговори
Teodor преди 7 години
Резултатите от изборите показват, че българският народ страда от тежка форма на стокхолмския синдром. Бий ***, обичам та!
205
3
 
1
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 7 години
До емигрантКупувам - кажи къде са и какви са
204
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
- като повечето мнения в мрежата, не познавам нито един гласувал за ГЕРБ.- при президентските избори ходих няколко пъти до секцията за да не се редя на опашки и все пак трябваш да се наредя. - ГЕРБ спечелили и в Лондон, дето не ги понасят, вкл. Къдравата Сю.А сега нямаше никакви опашки. А гласувалите били повече.
203
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ печели в 21 района, БСП в 6, ДПС в 3Умножете по осем и ще имате резултати от мажоритарни избори. Конграчулейшънс, учиндолски тикви.
202
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма страшно, корупционните схеми на Баце и КОЙ тръгват отново.
201
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
>Сега ще го чакаме да почне да управлява "както трябва"?!? След 17 години вярна служба на ДПС?
200
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 219Няма фарс, МАТРИАЛА е мнооого ***.Това е.
199
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно е да видим и колко гласа са дошли от аркадаша на Боко в Турция.
198
6
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Ниска избирателна активност.Засрамете се !!!!!! Българския народ трябваше да удари тотален рекорд по активност на тези избори! Разочарован съм !При едни 15 % по висока избирателна активност или в цифри едни 500 хил гласа повече БСП щеше да стопи разликата от 200 хил гласа с ГРОБ.Неможе едни 25% от имащите право на глас( колко са гласували за ГРОБ) да диктуват Бъдещето на България
197
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ, Патриоти, Воля и........КОЙ (задължително!!)Тази БАНДА ви Оправя от 2009 насам.....
196
2
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
охраната на бах Тошо пак ще е бай Тошо
195
2
 
1
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До pagane8Не се отчайвай, Пагане, нас ни разпнаха и ни пропиляха още след 1989 г. Трябва да се борим и да се учим, че , ако не сме единни в една определена посока, свалянето на ГЕРБ, няма как те сами да паднат. Ако имаш деца, бори за тях. Ние бяхме лишени от бъдеще. Все, ще намериш основание да се бориш.
194
2
 
2
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Това е ирония....през сълзи!
193
2
 
8
 
! Отговори
pagane8 преди 7 години
Но има и едно нещо което е много добре - РБ са аут, вятърът ги отвя както преди време издуха и някогашното СДС, както издуха и НДСВ. Напоследък медиите все ги рекламираха, лансираха и ни занимаваха с Москов, Лукарски, Куневата аман от тях! Разгеле, поне тях ги шитнахме! Тя кукувицата пак ще се намърда някъде де, на това е друг въпрос...
192
2
 
10
 
! Отговори
Циник до pagane8 преди 7 години
Аааа...не се притеснявай...само още 10 годинки , и в България българите ще са екзотика! Могат да ги затворят в зоологическите градини....и ромите да ги хранят!
191
2
 
10
 
! Отговори
строител гербер преди 7 години
Благодаря ви, благодаря ви, народе, за доверието, за новите проекти, за новия стериопор. Два милярда стериопор, стериопор, ще име за всички и най - вече за мен, за мен, за мен и за Баце разбира се,че и за Баце...Боже, не съм вярвал, че така сте харесали нашия стериопор, държава от сериопор ще ви съградим...стериопор да искате...
190
1
 
4
 
! Отговори
pagane8 преди 7 години
Мисля, че за съжаление още хора ще напуснат БГ. Ще изгубим още 4 години и.....така живота ни мина.
189
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За мен тези парламентарни избори бяха огромен фарс! Демокрацията е мъртва, а подкупността и простотията царуват. Не виждам никаква преспектива за развитието на България.
188
1
 
7
 
! Отговори
pagane8 преди 7 години
До АнонименАми то има обяснение и според мен е следното - така нар. "български народ" е оглупял и изпростял и е като зомбиран. Нямам друго обяснение. Нормални хора не биха гласували за СЪЩИТЕ , които вече сме ги видяли колко струват! Така че "българският народ" е като едно овче стадо, което отива доброволно на заколението си.