ГЕРБ спечели с малко, но дали ще е за малко?

БСП пропиля устрема си от президентските избори
27 мар 2017 07:10,
87
ГЕРБ спечели с малко, но дали ще е за малко?
Снимка: архив, Булфото

България проведе най-непредсказуемите избори за Народно събрание в посткомунистическата си история.

ГЕРБ спечели изборите, но с най-малката разлика пред БСП досега - около и малко над 4%. Столетницата напрактика не успя да реализира възхода си след президентските избори.

В парламента влизат със сигурност ДПС, "Обединените патриоти" и "Воля". "Реформаторският блок-Глас народен" е на ръба.

Още по темата

За да бъде формирано правителство, ще е нужна поне трипартийна коалиция. ГЕРБ ще се нуждае от помощта на "Обединените патриоти" и на "Воля" или Реформаторския блок, ако влезе. Това означава, че следващото правителство ще бъде почти същото като кабинета "Борисов-2".

В същата ситуация е и БСП, ако ГЕРБ не успее да състави кабинет и ако соцлидерът Корнелия Нинова удържи на думата си да не се коалира с ДПС и с партията на Бойко Борисов.

Цял ден основните социологически агенции даваха разнопосочни резултати, от които ставаше ясно, че има спор за първото място - между ГЕРБ и БСП, че върви битка за третото място - между "Обединените патриоти" и ДПС, както и за петото място - между "Воля" и "Реформаторски блок-Глас народен". До последно не бе ясно колко партии влизат в 44-тото НС – 5, 6, 7 или 8.

Според прогнозите в следващия парламент ГЕРБ ще има 86-88 депутати, 75-77 ще са депутатите на БСП, а Патриотите вземат 25-27 места - колкото и ДПС. "Воля" ще има 13-15, а ако влязат Реформаторите, ще имат 10-11 депутатски места, пресмятат от "Сега".

През целия ден избирателната активност не надвиши активността от последните два парламентарни вота - през 2013 и 2014 г., и в края на изборния ден финишира около 50%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
22
 
! Отговори
alek преди 7 години
с появата на герб в политиката тя стана уродска работа,без забрана на социологическите проучвания няма излизане от блатото
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 9" През мен се влиза в град скърбящ и вечен; през мен се влиза там, где скръб цари; през мен се влиза при народ обречен. Тук правдата Твореца озари:Мощта небесна, Разумът пресветии Първата Любов ме сътворислед вечните неща през вековете;и ще пребъде аз през вечносттанадежда всяка тука оставете!""Такива думи над една врата чернееха"Наистина ли мислиш, че някой от политиците може да бъде "моя Вергилий"?Сега разбрали?
25
1
 
13
 
! Отговори
До: "Концесии&q преди 7 години
Не си прав, преразглеждане на концесиите имаше в програмата си и "Възраждане" 14, най- добрата политическа платформа. Там нямаше мутри и "бизнесмени на прехода". Алтернатива на ГЕРБ този път българите имаха. ГЕРБ имат постоянен 1 милион корпоративен вот, просто трябваше всички десни хора в БГ да гласуват. За ГЕРБ гласуват потомствените комунисти и роми.Но пак ще кажа: "Не народ, а мъ???ша".Махам се от мутренско-комунистическата държава БГ.
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз много ,ама много се съмнявам в този резултат ! протоколите,негласувалите -гласували ,наблюдатели и тн там е "истината"че в Бг остана плявата и слугинажа е вярно,но пък чак толкова да са изпростели и оглупели ?
23
7
 
5
 
! Отговори
факт преди 7 години
Корнелия ще се дърпа сега 3 г като Серго за оставката,но тя е неизбежна.Само другар като Г Димитров може да спаси отечеството.
22
1
 
13
 
! Отговори
Само мнение преди 7 години
До Анонимен 23:Нищо подобно,народът е стадо и обича тези,които са на власт!Сигурен съм,убеден съм,че утре пак ще гласува за тях,така както стана сега!
21
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В целия свят няма нито една комунистическа държава в която народа да е щастлив. Не знам в българия какво толкова се захласват. Като искате комунизъм ходете в русия, китай.. А най-силния комунизъм е в северна корея. Българите могат да пътуват по цял свят. Нашите комунисти се опитват да са европейци ама не става. Комунистите са гадни и подли, те не стават за цивилизован свят. Още сме бедняци защото още ни управляват комунисти. Те карат коли за по 500 000лв, а ние за по 5000лв.
20
2
 
38
 
! Отговори
Тази държава преди 7 години
Тази държава не ме заслужава, махам се от БГ. 8 години управление на ГЕРБ ми стигат.За пореден път се уверих защо поетът е написал "не народ, а м/ша". Да гласуваш за 27 милиарда заеми, за нашествие на мюсюлмани в БГ, за увеличение на ток, парно, вода. Да гласуваш да бъдеш пребиван до смърт, да нямаш право да убиеш крадеца в дома си. Да гласуваш, за да те наричат ***. Да гласуваш за ниски пенсии и заплати. Децата ни да бъдат пребивани. Шофьорите да бъдат убивани от лампи на пътя. Отвратен съм
19
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъка..а..а голяма мъка е налегнала другарите червени каскети. Г-жа Лъжа ги провали тотално. От тука нататък БСП само ще пада и накрая чао другаре .
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 9Тук говорим за властниците, тук няма Бог, а и те не са писатели.Точно те явно не творят, а рушат.Властта е обратното на люов и грижа..Знач какво съм написал, но ето ти пример как тук вдумите са безсилни и рушат. политиците ни разделят, това също е разрушение.
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ,БСП какво значение има кой е ? Всички са агенти на държавна сигурност. Едните крадът от парите на европа, другите от русия. Е.. Европа има повече пари за това герб са на власт. Докате не направим лустрация на комунистите тая държава все ще е в батака. Това племе престъпници и убиици което ни управлява няма да доведе нищо хубаво
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам социолозите да не се занимават с деформаторите,защато за тях е ясно,че са навън,не влизат!И по-добре!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов ще бъде в много добра позиция спрямо преди - повече депутати, няма опозиция, всички коалиционни партньори на Цацаров са в парламента :(Време е значи да изберат Пеевски за шеф на ДАНС.
14
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тези, които са разочаровани от резултатите. Спокойно, нови избори ще има по един или друг начин скоро. Заразата на герберастията не може да се изчисти за един ден, защото е проникнала дълбоко трябва още време, а определено бсп не са лекарството. Няма да оставим 1 милион избиратели мобилизирани от гърбавите, преобладаващо с основно и средно образование, купени, изнудени или заблудени да държат на власт тая *** мародери на снимката!
13
2
 
35
 
! Отговори
Дам... преди 7 години
И какво показаха изборите? 30 млн.лева хвърлени на вятъра. Борисов подаде оставка защото президент стана Радев, сега обаче било задължително да сформира правителство, нищо че президент пак си е Радев!
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-пагубни за България са тройните коалиции.Сега патриотите и Весо аптекаря ще изнудват Борисов и ще му извиват ръцете.Най-добре е обаче да го оставят да състави правителство на малцинството и да се оправя сам.
11
10
 
10
 
! Отговори
д преди 7 години
Корнелия беше сложена именно с тази си цел .Но това фиаско с обидите към Бойко нямаше смисъл и доказа,че е на нивото на Клинтъница.Айде ,чао .
10
7
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
Словото е Бога .Не говори глупости .Светът е сътворен с думите ,а те са и дела.Един писател работи с думите . Не поствай цитати на глупци .
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Играта беше доброто и лошото ченге народа отново се хвана)))Как може да вярвате на мозъчната ди.ария, която ви изливат от екрана? "Истина съществува в делата, само на лъжата са и нужни думи, за да живее."
8
11
 
10
 
! Отговори
Георги Димитров преди 7 години
Корнелия пропиля БСП с кандидати като Йончева и с глупащки участия в Алфа. ФАКТ.Корнелия не е комунистка ,а води комунистическа партия .ФАКТ. БСП не иска да управлява ,защото са като всички десни партии .ФАКТ.БСП ще спечели ако реши да прави комунизъм .ФАКТ.Иначе си имаме другите .ФАКТ.