На трапезата: 600 хил. гласа за преразпределение

Десните избиратели останаха непредставени заради разделението
27 мар 2017 12:52,
15

Този парламент не отразява реалното състояние на обществото, въпреки че прогнозите на социолозите този път се оказаха точни. Кои са печелившите и губещите от изборите коментираха политолозите Борислав Ангелов и Анастас Стефанов в предаването Бизнес старт на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

"Извън този парламент остават една голяма група хора, които са в големите градове, които нямат политическо представителство. ГЕРБ не е тяхно представителство - това са хора с десни убеждения и те нямат представителство, заради разделението, което се получи в дясното политическо пространство", каза Стефанов.

"Големите губещи са тези хора", допълни Ангелов.

Структурата на вота се възпроизведе спрямо очакванията на Изследователска агенция "ТРЕНД" през последните три месеца. През януари-февруари направихме национално-представително изследване, което прогнозира петпартиен парламент. Нямаме съществени изненади. Това което е малко по-голяма изненада е преразпределението на вота - ще имаме една рекордно богата трапеза за преразпределение. Говорим за около 600 хил. гласа, които ще се преразпределят, това каза Атанас Стефанов.

Бойко Борисов има идеалната възможност да направи коалиционно правителство. С Обединени патриоти той е на ръба само с тях да направи мнозинство. Ако прибавим към тях и "Воля" - получава се абсолютно мнозинство, добави Ангелов.

"Това, което сме си говорили и преди, е, че патриотите са към тяхната част на политическия спектър и на Бойко Борисов ще му е изключително лесно да направи коалиционно правителство".

На въпроса до колко ще е възможно сближаването на позициите на "Воля" и "Обединени патриоти" Ангелов каза: "Борисов е доказал, че може да се справя с такива ситуации". "Бойко Борисов няма никакъв проблем да поиска подкрепа и от ДПС и да я получи. Случвало се е и в предишни парламенти".

Ще останат ли ГЕРБ сами в желанието си за промяна на избирателния модел? Ще изкара ли целия си мандат 44-тия парламент на България? ДПС ли е един от скритите победители на изборите и изчисти ли образа си на фона на ДОСТ? Кога ДПС ще бъде желан коалиционен партньор? Вижте!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
До АнонименКажи, че не говориш сериозно, моля те! А ако си сериозен-имаш нужда от квалифицирана помощ и то спешна нужда
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Живейте си в столицата на град София"? И от кога градовете си имат столици?
11
0
 
9
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Ало журналистите,говорете за нещата с истинските им имена...Няма. 600 хиляди гласа,а 600 хил.субсидии,тези наши пари незаслужено ще се разпределят между партиите,а ние ще им ръкопляскаме. На следващите избори с тези наши пари ще се опитват да купуват нашите гласове. Да ви е честита мафиотската партия Герб. България си остана мафиотска държава...нищо ново.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОРИСОВ ЩЕ УПРЛАВЛЯВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА "ЗЛАТНИЯ ПРЪСТ" НА ВОЛЕН СИДЕРОВКАКВО УНИЖЕНИЕ!!!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен-Горките атакисти ако не бяха целунали пф отзад нямаше да видяр парламент повече...Бе, не са горките! Фюрерът им напоследък силно се сниши, спря да лае и се приши към ПФ, защото разбра овреме, че през крив макарон парламента не се вижда. Научил е, че колективната отговорност води до пълна безотговорност в групата.
8
0
 
5
 
! Отговори
Терминал 1 и 2 преди 7 години
Нови 600 000 отенциални емигранти. Ще завършат вота с краката си!
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ZA KO BQXA TIA IZBORI TO PAK SYSCHTOTO
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 4 А комунистите от ГЕРБ от какво ще се възползват,не е ли от найвноста на българина.Не е долно и неморално да плюеш по някой,защото е социалист , и да премълчаваш комунистическото си минало.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъшност са 2 600 000 гласа.
4
10
 
12
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен БСП ще се възползва винаги от плитката памет и глупостта на българина. Хич не са прости: 70 депутата с огромни заплатки и плюене в парламента.
3
4
 
1
 
! Отговори
българина преди 7 години
Ако не са представени герб с 32 кого представят, еничарите явно
2
37
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разделяй и владей! Това беше стратегията, на която заложиха червените кремълски слуги и донякъде им се получи! Добре, че бяха ГЕРБ, иначе държавата ни щеше да поеме към курса на разрухата, щяхме да изпаднем в немилост и да изчезнем като държава!Призовавам ГЕРБ да забрани със закон партията-българоубийца БСП!
1
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горките атакисти ако не бяха целунали пф отзад нямаше да видяр парламент повече, а уж 80% от българите били русофили хаха