Пълен крах за десните: Хем без депутати, хем без пукната пара

Само една партия е минала сама 1-процентната бариера - "Възраждане"
Обновена: 27 мар 2017 20:50 | 27 мар 2017 20:40,
193
Пълен крах за десните: Хем без депутати, хем без пукната пара
Снимка: архив Булфото

Партиите от Реформаторския блок претърпяха пълен крах. Те хем няма да са в парламента, хем няма да получават държавна субсидия.

Освен това са заплашени да загубят и партийните си централи, които им се полагат от държавата.

Без субсидии и офис този път ще остане и партията на Светльо Витков "Глас народен". Формацията традиционно взимаше субсидия и централа за сметка на хазната, защото, макар и да не влизаше в парламента, получаваше над 1% от гласовете на избирателите.

Още по темата

Сега обединението РБ-Глас народен взе над 3%, но законът не предвижда коалициите, извън парламента, да получават държавна субсидия.

Същото се отнася и за обединението "Нова република", както и за "Да, България".

Така всички десни партии СДС, ДСБ, ДБГ, БЗНС и т.н. губят субсидиите си и централите си, пише "24 часа".

Парите и офисите си от държавата ще загубят и АБВ и "Движение 21".

Една единствена партия, която остава извън парламента, ще получава държавна субсидия, показват резултатите. Бариерата от 1% е преминала само партията "Възраждане".

Това е формацията на бившия активист на ВМРО, след това общински съветник от "Атака" във Варна, а сега директор на музея в Добрич Костадин Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
19
 
! Отговори
Бегайте преди 7 години
Не ги мислете тъмно ***, те ще си намерят финансирате. Малко ли фондации има в БГ-то. Народът да му мисли- най-вече през кой терминал за къде.
94
3
 
4
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
А ДОСТ? Те взеха май към 2,8% и не са в коалиция?
93
7
 
26
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Дясното, че ще загуби тези избори беше ясно, а ако се бяха събрали и влезеха в парламента с техните общи 8,8% (25 мандата) какво щяха да променят ? Да лазят в краката на Борисов за огризки от трапезата му с Нинова, Доган и Пеевски ли ?Българският избирател ясно каза ! Иска да го управлява нагъл селски тарикат, не иска реформи, не иска борба с корупцията, не иска законност. На българският избирател му харесва да е в мизерия, управляващите да го крадат, а олигарсите да го доят.Така е то !
92
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тази надка бре . Много го е закъсала щом тук си търси мъже нещастната женица, а и псува, което издава незадоволеност и изтрещяване
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес Слави е искал да каже, че той самия ще излезне на протест в защита на референдумаза мажоритарен вот , който трябваше и на тези избори да бъде, но депутатите си правят оглушки и си карат по стария начин и със същите безумни субсидии И ето спряли са предаването и Слави да не говори . Искат да му запушат устата
90
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цензурата и еврогейската партия на герб спря предаването на Слави .Северна Корея ще ни завиди
89
0
 
7
 
! Отговори
Големия бит преди 7 години
Къде е българският премиер няма го от два дни да поздрави победителите и реформаторите от НДСВ. Да си прибира областните управители и крушите от тунела.
88
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шоуто на Слави нещо го поспряха тази вечер. Подарък за кого прави СЕМ?
87
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десните, видяхте ли как цяла България Ви се подиграва след това фиаско? Но пуста алчност вашата грам мярка няма. Хайде сега подсмърквайте от вън на парламента пък дано кухарските глави ви узреят за др. избори.
86
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българи, включете си бтв и ще видите, че шоуто на слави е спряно поради това ,че иска мажоритарни избори и днес пусна открито писмо към политиците .Сега излъчват запис с деца които пеят . Загазихме я , има цензура на герб ...загазихме яНяма свобода
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичките десни парти ги натролиха съвсем нарочно господарите им с разни куневици, пръмовци и някакви скелети на комунистическия режим, та да могат комунагите пак да си управлявят "европейска българия" ходете се чудете защо после живеете в руско-турски вилает!!! Чест им правина такива като Христо Иванов, че казаха стига вече "от онова дясно" на Костов с партийните куфари от Луканов!!! Жалко че българина е ***, точно такова управление си заслужава. 2020 като спрат фондовете се гответе за Рашка!!
84
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време им е да се научат да работят.
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лукарски ще ги прекопава, грешка :)
82
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко е великодушен и ще спаси лидерите на десните.Кунева ще полива магнолиите в Банкя;Лукарски ще ги полива;Москов ще ги зарязва, а Раданчо дето много лаше ще варосва стъблата им да му дойде акъла. Е за гласоподавателите им и за тях ще има по една минерална водичка Банкя ;).
81
0
 
14
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
Ся ще им плащаме от борсата по 1500 лв една година...Само на оня синия с червената фамилия да ву вземат пръстов отпечатък като ходи да се подписва в бюрото по труда,че да няма източване на държавата.
80
0
 
20
 
! Отговори
Сашо преди 7 години
Когато се разделят, стават слаби .СДС се разпадна от лакомия.Много вождове, малко индианци .
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мат.ряла трябва да разбере две неща:1) Няма "леви" и "десни" - това са роли на една и съща театрална трупа;2) За да разбиете театъра,сложете юзди на "независимата от вас" и зависима от кукловодите банда ЦИК!Иначе,ще има да подсмърчате по перверзията "избори",докато изчезнете,ато народ!А може би мат'ряла иска точно това?!
78
1
 
23
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Всичките т.нар. десни компрометираха дясното в България. Изживяват се като богове и последна инстанция, а зад тях няма никой, действията им нямат общо с реалностите... Да си седят в кварталната кръчма и да си бистрят политиката- нещастници. Ей това е пример как една добра идея, дясната, може да се компрометира от некадърници и ***.
77
3
 
1
 
! Отговори
Прости народи... преди 7 години
До 97 Ще обърне тая Германия на к..о-муро! 17 000 обратни в армията им! Мигрантите ги изтепаха с тояги и каманье, нали ги гледах... турци, американци и руснаци са гола вода, казвам ти го като честно без до шегувам! Въобще плашат хората да имат страх, за да не правят революции. путин ги бие по площадите, тръмп ги стреля по улиците, ердоган ги затваря по затворите, а европейците ги изп...расяват до откат... Та за никъв у. Не стават... Управяват със заплахи!
76
0
 
5
 
! Отговори
гинекорог преди 7 години
До 88 ПсихиатърКолега, той днес беше при мен на контролен преглед със своя приятел от африка.