Радан Кънев: Дясното сгреши като се разедини... и хвърли оставка

Все пак бил доволен – фактът, че БСП няма да управлява, е добра новина
Обновена: 27 мар 2017 12:52 | 27 мар 2017 12:50, Камелия Цветанова
237
Радан Кънев: Дясното сгреши като се разедини... и хвърли оставка
Снимка: Булфото, архив

Радан Кънев призна загубата на изборите и подаде оставка като лидер на ДСБ, а също и като председател на "Нова република".

Още по темата

Той се извини на 300-те хиляди български избиратели, които няма да са представени в 44-ото НС.

"Сигурно няма да ми простят. И аз не бих простил. Предложих лидерите на десните партии да направим крачка назад, тогава пак нямаше да сме депутати, но 300 хиляди души щяха да имат своето представителство. Язък за амбициите. Вярвам, че отвъд тях обединението предстои", заяви Кънев.

И макар че вече няма да е партиен лидер, той предупреди, че остава в политиката.

Радан Кънев поздрави ГЕРБ за победата и коментира, че "фактът, че БСП няма да управлява, е добра новина за България".

Според него оставката му като партиен лидер е една от нужните стъпки да обединение в дясно, но и всяка формация в дясно трябва да направим своя анализ за отговорността от  резултатите на вота.

"Нашето разделение изпрати десетки хиляди избиратели да гласуват за ГЕРБ, за да спрат комунистите, а ако бяхме заедно щяхме да сме неоспорим фактор в 44-тия парламент. Загубата от това, че не се явихме заедно е огромна, огромна за избавителите, за тези които искат България да се променя, а сега тези, които искаме това ще гледаме сградата, в която се променя България отвън и ако някой си мисли, че пак ще стане с улични парформънси, няма да стане", обобщи Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
И какво остана от синята идея?Разложен спомен и два отлитащи лешояда Кънев и Лукарски! Поздрави на майката на Иван Костов!
197
0
 
1
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
Че кой го разедини? Радан Кънев!
196
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 7 години
И бсп ли ще ми я даде промяната. Да ми вдига данъците. И щото демокрацията много ни отне дайте да си изберем първата гена диктатор щяхме да влезнем в историята с тая змия нинова. Да радане така е гласувах с нежелание за герб ама това е единствената дишна пртия представител на дясното. И е срам и позор че СДС я разпиляхте и сега ще гледате парламента отвън ама и раковска 134 ще изгубите срам най емблематичната партия на прехода я убихте и изгонихте всички които вярваха в дясното поздравления.
195
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма значение за кой гласувате, само да не е за турците. Чрез глас закопавате турците. Другото е едно и също и неможеш да го промениш!
194
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Вас Другарю важи лозунга разидинението прави силата ...
193
2
 
7
 
! Отговори
Лично мнение преди 7 години
Христо и Радан разбиха автентичното дясно у нас! Не бива тези хора да бъдат на лидерски позиции. Имам чувството, че Христо е равен на Местан. Единия козирува на замаскирани американски интереси чрез фондации, другия на турски такива. Няма разлика относно вмешателството на великите сили у нас с тези ***. Същото е и с *** на Русия.
192
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подлогата на Костов
191
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такъв *** като този!
190
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ах ти Агнешка главичке!)))
189
3
 
10
 
! Отговори
Категоричен преди 7 години
Радан Кънев: Дясното сгреши като се разедини... и хвърли оставка!Боже господи, ДЯСНО! То и партизаните на 10. Септември. 1944 станаха хиляди. Та сега и фалшивото дясно?П.П.Лично към Радан Кънев: Що за дясна птица си ти, като си зет на изтъкнат член на БКП от Толбухин. Дядо ти беше от правоимащите при Тодор Живков!Дясно? Бе да ..............................
188
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма дясно, няма ляво. "Дясно" и "ляво" са позициите, които те по традиция заемат на кьорсофрата. И изключително много се дразнят, когато някой друг им се настани на тяхното полагащо им се по наследство място. Това е то "автентичното дясно". Автентичен десен е покойния Илия Минев. Кои са тези Кънев и Христо Иванов - наследници на *** както обикновено!
187
0
 
7
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Дясно, що е то и има ли почва у нас? Напомня Ви за нещо, така перифразиран въпроса, нали?Какво дясно у нас? Каквото можаха да реституират още в първите години бившите собственици си го реституираха. А дясната идея? Боже господи, свършиха балъците. Прибраха си що можаха и се спотаиха. А капитализъм в България? Другаря Луканов го каза навремето: Ако трябва да строим капитализъм другари, ще строим. Но.Но, НИЕ ще бъдем капиталистите!Справка: Само пребройте комунистите в ГЕРБ и т.н.
186
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дясното го разби герб още преди 4-5 години.
185
0
 
10
 
! Отговори
варна преди 7 години
Не зная какви феноменални и непреодолими различия имаше между РБ, ДА и ДСБ за да не могат да се коалират, но резултата е 10% от гласоподавателите остават без представители в парламента. Това е непростимо и обидно. В парламента няма дясно, а има БСП, ГЕРБ, *** от западното крайбрежие(люлин) и селяните от източното (владиславово).
184
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нищо странно няма. поради липсата на истинска лява партия у нас, очевидно няма нужда и от истинска дясна. всичко останало е имитация.
183
2
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
До Демос,На просто стадо демокрация не му трябва ! Трябва му овчар, който да го стриже, дои и т.н. и кучета, които да го пазят срещу 6 колибки и огризки от агнешкото на овчаря от Банкя!
182
3
 
12
 
! Отговори
Китов преди 7 години
Народът рече и отсече:Мутра1-пожарникар; *** стринка-еврофоб; Турчин; "ПатрЕоти"-еничари; Мутра2-аптекарЧестито на "изстрадалия" български народ. Само после да не се оплакваме, че живеем в ***. Ние си ги избрахме. :)
181
2
 
4
 
! Отговори
мдааа, преди 7 години
Къде беше,къде отиде.Но е така,апотеозът има зловещата сила да сломява.
180
3
 
15
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
И за какво да влизат с 5% в Народното събрание "Нова Република" и "Да България" ?За да има с кого да се оправдава Борисов ли ? Българският избирател не иска реформи, не иска законност, не иска борба с корупцията, не иска инвестиции, на него му е добре на дъното, както е било до сега ! - Да го управляват нагли, крадливи селски тарикати! Свинетка да го дои, Прасевски да му реди съдиите и да се грижи да е е добре дезинформиран, нови саморазрушаващи се, новопостроени магистрали и на всеки километър аптека,бензиностанция и лавка!
179
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този *** хората не искат и да го чуват,сменят канала или страницата на вестника щом се появи.Само той си мисли,че някой го харесва.А с тези билборди дето се бяха подредили като вождове без да гледат в очите на хората наистина си удариха дебела черта...а този дето им е дал идеята да се гръмне.