За вота от Русия и Украйна: Проруската партия с поражение!

Победата на Борисов – изгодна за Украйна, пишат в страната
27 мар 2017 09:00,
48
За вота от Русия и Украйна: Проруската партия с поражение!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Проевропейската партия ГЕРБ печели парламентарните избори в България, пишат руски и украински вестници и електронни издания, като се позовават на данни на българската ЦИК.

"Проруската партия претърпя поражение", заявява онлайн изданието "Апостроф". Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че социалистите признават своето поражение, посочва руският печат. При все че поздрави ГЕРБ по случай победата й, тя няма намерение да формира коалиция с победителите, пише "Икономиката днес".

Още по темата

А лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов "заяви, че смята да формира ново правителство, като вземе предвид всички грешки, допуснати по-рано", пише в. "Взгляд".

Ръководителката на БСП отправи категоричен сигнал, че при неблагоприятен сценарий за ГЕРБ - ако партията не успее да събере коалиция и да формира правителство, социалистите са готови да поемат от нея "палмата на първенството" и да създадат кабинет. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта на свой ред, че както сочи изборът на народа, хората искат именно прозападна партия да оглави страната, предаде РИА Новости.

Цяла Европа следи внимателно българските парламентарни избори. Разположението на политическите сили в новото Народно събрание ще определи посоката на външната политика на България, се казва в статия от украинското издание "Факти и коментари".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обеща да ускори въвеждането на еврото в България, чрез което страната ще може да затвърди положението си в ЕС. Корнелия Нинова, обратното, бе обещала да води политика за сближаване с Русия, да блокира удължаването на санкциите срещу Москва, припомня изданието.

"Борисов има всички шансове за трети път да оглави българско правителство. Победата му е по-изгодна за Украйна, тъй като Русия не успяваше да установи с Борисов изгодни за себе си отношения", коментира украинският сайт "Реал-вин". Миналия септември руският политолог Юрий Квашин например заяви пред изданието "Икономиката днес", че икономическите и политическите отношения между Русия и България влязоха през последните години в задънена улица, след като партията ГЕРБ се върна на власт, се припомня в статията на изданието.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До RUSSIA the best"Събуждам се тази сутрин и що да видя ! България процъфтяла , направо по-бляскава и от Лас Вегас ! 3000 лева минимална заплата , 2000 - пенсия. Щастливи хора по улиците , усмихнати и ведри."Ей то в България станало също като при вас в Просия.
4
19
 
43
 
! Отговори
От Благоев до Курнел преди 7 години
В исторически план, най-големите злини за България са докарани от проруските партии. БСП не прави изключение, напротив - активът на БРСДП/БКП/БСП е водещ в съсипването ни - взривена църква, саботажи, политически убийства, грабежи, тормоз, национализация, колективизация, няколко държани фалита, превръщяне на държавата в- затвор, окрадени банки, дива приватизация... И вчера тридесетина процента гласуваха за тях!
3
20
 
17
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
Събуждам се тази сутрин и що да видя ! България процъфтяла , направо по-бляскава и от Лас Вегас ! 3000 лева минимална заплата , 2000 - пенсия. Щастливи хора по улиците , усмихнати и ведри.
2
2
 
28
 
! Отговори
д преди 7 години
Шамар за глупендера Волен Сидеров и Каракачанов .
1
24
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съвсем нормално е в една суверенна държава проруските партии да търпят поражение след поражение. Не е нормално да прославяш, да се подчиняваш и да слугуваш на една пропаднала държава като Русия и да печелиш избори на базата на русофилство. Това е възможно само с големи парични преводи от Москва към предателски партии и политици. Както всички виждат обаче преводите от Москва намалят с всеки изминал месец с тенденция съвсем да пресъхнат, което ще е и смъртта на българското русофилство.