ГЕРБ и Патриоти – нестабилно, но пък сигурно управление

БСП може да пробва с правителство на малцинството
28 мар 2017 09:45, Мария Захариева
17
ГЕРБ и Патриоти – нестабилно, но пък сигурно управление
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Ако съберем ГЕРБ и Патриотите, се получава едно сравнително нестабилно, но пък сигурно управление. Това коментира предприемачът и член на "Да, България" Иво Мирчев пред Bulgaria ON AIR.

"Най-вероятно ГЕРБ ще си осигурят още няколко депутати от други парламентарни групи и мнозинство ще има. Целта ще бъде до председателството на Европейския съюз (ЕС) да има стабилно мнозинство", обобщи той.

Мирчев добави, че ДПС пък е показало във времето, че помага на ГЕРБ, макар и негласно, в моменти, в които се приемат важни закони.

"Не очаквам стабилно управление в никакъв случай, моето мнение е, че ще има нови избори, може би в началото на другата година", допълни още Мирчев.

По думите му, парламентът е малко по-различен от това, което очаквахме и нито една от партиите, които са по-скоро вдясно, не влезе. "Много трудно е да се определи коя партия е дясна в момента. "Да, България" не влиза в тази категория, различава се от традиционното дясно", поясни той.

Иво Мирчев допусна, че е възможно и БСП да направи правителство на малцинството, но левицата не е в кондиция за съставянето на такова. "Мисля, че ще се готви за следващо правителство, за да стане по-силна", прогнозира той.

По отношение на това, че Радан Кънев обвини "Да, България", че не са се обединили и нямат представители в 44-я парламент, Мирчев заяви, че не смята, че е логично лидер на една политическа сила да обвинява друга, особено такава, която е на десет седмици и за която е "най-нормалното да се яви на избори."

"Ние вече сме политически инструмент, започваме да работим по секторни политики, както и много активна работа с хората и привличане към нашите цели. За десет седмици постигнахме един не лош резултат", заключи Иво Мирчев.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ми прилича на оня *** който казваше "Исках да гласувам,ама нямах желание".
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как така,хем нестабилно,хем сигурно.Или е нестабилно или е сигурно.Дрогото ми прлича на оксиморон-невъзможната възможност.
12
0
 
2
 
! Отговори
Бай Хой преди 1 година
11, взе ми думите от устата. :-)
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А след управлението на БСП какво остана бе нащастник?
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е този умник, който казва хем нестабилно, хем сигурно.
Браво Иво, браво Мирчев.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След управление на ГЕРБ е политическо самоубийство да се буташ да управляваш разрушена страна като България. Затова и Бойко Борисов подава оставки и се опитва да се измъкне.
8
0
 
8
 
! Отговори
Бъдещи министри преди 1 година
Волен Сидеров-министър на културата! По-културен човек от него-няма! Глафчу Атанасов-Министър на регионалното развитие-за 4 г. като кмет успя да боядиса цял клозет! А после-тържествено бе открит с мажоретки! Може и да е военен министър- обяви война на Либия, забучи с копие договор! Какъв войн само- с кантарче ходи на работа и с каска на кратуната! И естествено предаде ГЕРБ ,които го избраха за кмет!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпрос за 100 000 лв- как може нещо, което е нестабилно и да е сигурно???
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям увник е тая. Нестабилно но пък сигурно- егати мисълта , звучи ми като мокро но пък сухо. Нестабилно и сигурно са взаймно изключващисе състояния, така както мокро и сухо.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ГЕРБ и Патриоти – нестабилно, но пък сигурно управление" допълнете в заглавите - с подкрепата на ДПС
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъртвороден парламент.
3
5
 
18
 
! Отговори
Терминалът ни зове преди 1 година
Да дръпнем сега чертата!!
Борисов,Цветанов, Сидеров, Симеонов, Марешки, Яне Янев(съветник) - това е управлението !
Още ли нямате отговор на въпроса - "Защо сме на дъното" ?
2
8
 
12
 
! Отговори
Да на Цецка Цачева ! преди 1 година
Нека да седнем на една маса с патриотите и да направим нужните компромиси. Нека патриотите да направят компромис с ненужните желания за 300лв. минимална пенсия и заплати над 1000лв., а ние да отстъпим от желанието за невдигане на данъци и да повишим ДДС-то. Само с компромиси ще имаме стабилитет и добро управление.
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако съберем ГЕРБ и Патриотите, се получава едно сравнително нестабилно, но пък сигурно управление

Все едно исках да направя правителство, но нямах желание