Коалиция ГЕРБ - Патриоти – не чак толкова проблемна

Политолог: Най-лошият вариант е коалиция между двете водещи сили!
Обновена: 28 мар 2017 12:01 | 28 мар 2017 11:45,
47

Най-лошият вариант е да се състави коалиция между двете водещи сили след изборите. Това мнение изрази Георги Харизанов от Института за дясна политика в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той определи евентуална коалиция между Патриотите и ГЕРБ като "не чак толкова проблемна" от гледна точка на Европа.

"Миналият мандат ГЕРБ и РБ имаха 107 представители в парламента, а в момента ГЕРБ и Патриотите имат мнозинство. Балансът в парламента се диктува от избирателите. Те решават дали националистите ще бъдат в парламента, респективно - в Европа. Но настроения против националистическата вълна в Европа безспорно има", сподели Харизанов пред Bulgaria ON AIR.

Според него ако все пак се състави правителство, вероятно няма да се стигне до избори през септември.

"Ако се излъчи правителство, нещата не са чак толкова страшни. Вероятно няма да се стигне до избори през есента", каза той.

Харизанов не отрече възможността БСП да получат мандат за съставяне на кабинет, но допълни, че това е слабо вероятно.

"Вариант със сигурност има, все пак това е конституционна процедура. Слабо вероятно, но възможно", заяви Харизанов и допълни, че не би искал да се стига до коалиция между първите две водещи сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като погледна калинките на гробарите как са се наточили за министерски места и кр.етенчита Владко Горанов и ми се иска Герждиков да управлява, да управлява.....
38
0
 
4
 
! Отговори
до 44 преди 7 години
и тя не е лудя да се занимава с малоу.мника Борисов
37
0
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Слушах го този Георги Харизанов: Задачата му беше така да засуче нещата, че да изкара коалицията ГЕРБ-ПФ за съвсем възможна, а коалицията БСП-ПФ - невъзможна.Според него Европейския съюз ще даде индулгенция (висок рейтинг) на всички, които управляват (с Бойко) по време на председателството на ЕС - нещо, което по принцип не може да бъде вярно.
36
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корна нямало да приеме коалиране с ГЕРБ.Кой те кани, ***? Да не са луди?
35
0
 
7
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Като се има предвид каквото и да разправят, че всичко е за разпределение на "едни пари", всякакви политически "салтомурталета" и коалиции са възможни!
34
7
 
9
 
! Отговори
ЧИЧО преди 7 години
Бойко ако мисли за бъдещето на ГЕРБ, и не толкова на ГЕРБ, а за България е редно да се откаже от поста министър председател! Много от избирателите не избраха ГЕРБ донякъде и заради него-АЗ-това, АЗ-онова, АЗ-дадох, отврати много и той натрупа омраза. Цецко и той трябва да се отдръпне! Най-подходящ за поста министър председател е Томислав Дончев!
33
2
 
11
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Все тая дали ще са ГЕРБ или БСП. Те са еднакви по нрав, само козината им различна. Д**** да ни е яко следващия мандат. Тия за които трябваше да гласуваме ги заглушиха по телевизиите.
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Харизанов, Харизанов, първо прочети Конституцията, пък тогава се прави на вещ и коментирай. Ако ГЕРБ не успеят да съставят правителство, БСП ще получи мандат. Дали ще го върне или ще опита да състави правителство е отделен въпрос. Нататък решава Президента. Ак оникоя не успее си остава служебното правителство. Като гледам конфигурацията в НС намирам служебното правителство за най-добрия вариант в момента. Няма да има извиване на ръце, но и няма да има голямо папо за партиите в НС.
31
2
 
13
 
! Отговори
До 18 преди 7 години
Ама те,умните и красивите напуснаха тази страна,тук останаха "умните и красивите".
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента властта е като горещ картоф, но не всеки го разбира. ГЕРБ най-много искат да прехвърлят горещия картоф в други ръце, понеже най-добре знаят какви са ги натворили в България докато управляваха.
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами сега... Борисов как ще управлява без еврофондове спрени заради неговото управление?!
28
11
 
8
 
! Отговори
др.Сталин преди 7 години
Разбрахте ли защо Ленин взе властта по военен път .Прости с тия *** няма как да се спечели .Така са обхванали всички и всички .Само чрез революция БСП може да се върне на власт . Ние пак ще победим .Долу предателите Сидеров и Каракачанов .
27
2
 
10
 
! Отговори
До 25 преди 7 години
Да,ама не го правим.Вече 10 години сме в Европа и те станаха пишман,че са ни приели.Да сме се променили?Да сме станали по-малко крадливи и корумпирани?Да сме осъдили някой чиновник за корупция?От всичко това имаме по много.И става все повече.Затова не ни сравнявай с Германия.Там има правила и всички ги спазват и контрола е голям.Знам го от опит.Желанието ти да бъдем като тях е трогателно,но не сме.И аз съжалявам за това,но е факт.
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Патериотите подкрепят Мутрата, който първото нещо което направи е да увеличи цената на тока и парното, това означава открито да се изплюват в лицето на избирателите си. Нали една от точките беше борбата с монополите. Така ли ще ги борим ?
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-вероятно ще има нови избори, освен ако алчността на някои да крадат не надделее.
24
4
 
6
 
! Отговори
до 28 преди 7 години
Доста тъпо изказване ,не мислиш ли !
23
3
 
14
 
! Отговори
До 22 преди 7 години
Другарю Сталин,с извинение говориш глупости.ГЕРБ си ги избраха тези,на които Боико им казваше "Аз съм *** и вие сте прости,за това се разбираме".А те не са малко.И той го знае.
22
3
 
8
 
! Отговори
до 24 преди 7 години
Не сме били Германия ......Грешиш ,ние сме в ЕС.Значи като сме в Европа да правим като немците.Има една поговорка в античността ,като си в Рим прави като римляните. Компрендер.
21
1
 
12
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Ние не сме Германия.Една високо развита държава може да си позволи всякаква коалиция и това да не се отрази нито на нейния авторитет и просперитет,нито на джоба на данъкоплатците.Тук ситуацията е съвсем друга.ГЕРБ ще направят правителство с патриотите с много компромиси от двете страни и с тайната подкрепа на Марешки и ДПС.Това обаче ще затрие патриотите и няма да се погледне с добро око от ЕС,които недолюбват ОП.Но ще го преглътнат в името на "стабилността".Помнете ми думата.
20
13
 
2
 
! Отговори
др.Сталин преди 7 години
Корнелия не става за лидер.Другарките Корнелия и Йончева ни докараха отново ГЕРБ .Оставка .Председатели да са Жаблянов,Бойчев и младите марксисти в БСП.Пълна съветизация на партията ,за да вземе властта.