Лукарски се призна за шамаросан, хвърли оставка

Цялото ръководство на СДС сдава постовете в партията
28 мар 2017 19:30,
37
Лукарски се призна за шамаросан, хвърли оставка
Снимка: архив Булфото

Лидерът на СДС Божидар Лукарски се призна за шамаросан на изборите и подаде оставка като лидер на синята партия. Последваха го и останалите членове на ръководството.

"Във връзка с резултатите от изборите поемам отговорност и подавам оставка, както и цялото ръководство на СДС в лицето на Националния изпълнителен съвет", каза Лукарски, цитиран от БТА.

Още по темата

Синият лидер нарече загубата "шамар" и обясни, че след него 300 000 десни избиратели ще останат непредставени. Лукарски е категоричен, че са необходими обединителни процеси в дясно. Според него за сегашното положение вина имали всички формации от РБ.

Сините шефове ще депозират оставките си на 4 април пред Националния съвет на партията. Тогава ще бъде насрочена и дата за отчетно-изборна конференция на СДС. Самият Лукарски не е обмислял дали отново ще се кандидатира за председател.

Той обясни, че оттеглянето му е морален акт заради носталгията по миналото на партията и нейната история.

"Винаги така се е случвало с председателите на СДС, когато е имало подобни изборни резултати", обясни Лукарски.

Той обясни, че утре ще заседава ръководството на Реформаторския блок, но не се ангажира с прогноза дали десният съюз ще продължи да съществува или не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С това се слага край на СДС. Вече чакаме новата дясна партия с нови и млади хора.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kraino vrene besche tojaliglu da si hodi
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тоя и кънев ли беше се бяха взели много на сериозно все едно цецка да стане президент,чукундури,ами постоянно по сайтовете ви плюела явно че вашата работа нямаше да стане късе бици през лука
9
0
 
20
 
! Отговори
Важни причини - 2 преди 7 години
Новопостъпилите в СДС лели изолираха легендарни седесари-активисти още от края на 1989 г., с думите "Кои сте пък вие? Не ви познаваме, а с Петрова живеем на един етаж, с Иванова и Кирилова се знаем още от ОФ. С Ленчето и с Пенка заедно ходим до Женския пазар, а с Цекова, Лекова и Декова се събираме всеки петък на кафе и на белот. Били сте основата на СДС в района ли? Кое СДС? Онова, старото е вече невалидно, сега ние сме СДС!"Знаете ли колко от седесари с опит се оттеглиха поради тази причина?
8
1
 
19
 
! Отговори
Важни причини преди 7 години
1. Вече са покойници над 90% от седесарите, които на 09.09.1944 г. са били поне на 15-20 г. Те имаха ясна представа за промените, случили се след това. В периода 1990-1997 имаше живи, адекватни и активни, които бяха и много по-възрастни. Те бяха железни!2. След като Костов превърна СДС в една партия, изведнъж в регионалните клубове нахлу нова членска маса-кресливи лелки тип отечественофронтовки, а легендарни седесари, извоювали победата, се оказаха зависими от лелите и изолирани с думите "не ви
7
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко съм щастлив,че най-накрая псевдо-десните комунистически маймуни са извън парламента. Сега ще трябва здраво да се работи за създаването на истинска дясна партия, с хора некомунисти и национално отговорни...
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставки ? Какви оставки ще хвърля, първо някой трябва да го назначи някъде, а как ще ни компенсира с това че сума ти време се подиграва с народа с една оставка туй ли е компенсацията да измамиш няколко милиона човека.
5
4
 
14
 
! Отговори
ОбединителниПроцеси? преди 7 години
Разединението беше програмирано преди 20 г. и успешно реализирано от Ваньо. Това се случи в момента, в който СДС беше в апогея си, седесарите бяха натрупали политически опит и вече осъзнали, че настъпва нов етап - в политическите възгледи на седесарите имаше различни нюанси и това беше основа за ново прегрупиране В РАМКИТЕ НА КОАЛИЦИЯТА. Изкуствено бе прекъснато логичното развитието на СДС.Сега ни унищожават чрез внедряването на потомците на ЦК на БКП, така отблъскват и симпатизантите ни.
4
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съжалявам г-н Лукарски . И успех за напред ...има капацитет във вас, но намерете пътя към народа
3
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха, ами така та, като няма от баницата за него за какво да си губи времето.
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този си е шамаросан по рождение.
1
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на тези достойни политици, които макар и шамаросани, все пак успяват да разберат, че са шамаросани и да покажат на всички, че са шамаросани!Браво!