Проф. Константинов за Местан: Който нарича България "фашистка", ще страда!

Експертът коментира искането на лидера за касирането на изборите
29 мар 2017 10:52,
147

"Председателят на ДОСТ Лютви Местан нарече България "фашистка държава". Тъй като това очевидно не е вярно, аз се надявам той да получи съответното наказание. Който нарича моята държава "фашистка", ще има много да страда и аз му го гарантирам". Това каза изборният експерт проф. Михаил Константинов в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR по отношение на вчерашното обвинение на Местан към него.
Още по темата

Председателят на ДОСТ обяви, че ще заведе дело срещу Константинов заради изказване, че са налети милиони в определени общини по време на изборите, а партията му е купувала гласове "за 100 евро глас".

"Винаги ми е интересно как хора с антибългарско поведение си позволяват подобни действия", коментира проф. Константинов.

Лютви Местан вчера поиска и касиране на изборите и незабавно насрочване на нов вот. Партията не признава вота, защото бил проведен в условия на тотално нарушаване на изборните права заради блокадата на границата на Обединените патриоти, които спираха изселническите автобусите от Турция.

"Българската изборна администрация си свърши перфектно работата. Преброителите на вота, които имам честта да представлявам, също си свършиха перфектно работата. Изглежда тази перфектност подразни някои хора, които няма за какво да се хванат", посочи проф. Константинов.

Социологът Кольо Колев и проф. Михаил Константинов обсъдиха и позицията на Валери Симеонов, че "Обединени патриоти" искат правителство от ГЕРБ, БСП и тяхното присъствие. Според Колев това е добър ход, изглежда добре за масата хора, но е доста трудно да стане. А проф. Константинов поясни, че ако големите партии се разберат, автоматически отиват на 175 мандата и не им трябва още някой, с който да делят. Той е на мнение, че на този етап няма да има голяма коалиция.

Валери Симеонов също влезе в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев. По отношение на предложението им за коалиция, той каза, че чакат връщането на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, информирали са и Корнелия Нинова, но за момента "няма истерични реакции".

Във връзка с това, че Лютви Местан поиска затвор за Валери Симеонов, съпредседателят на "Обединени патриоти" каза: "Нека да минат няколко от тези етапи на съдебни действия, нищо няма да стане. Нямаме никакви нарушения на закона. Митингът ни беше с уведомление, законен граждански протест".

Симеонов заяви пред Bulgaria ON AIR, че Турция се меси все по-брутално във вътрешните работи на България и се обозначава една партия, която е представител на турската държава.

"Опитват се да я вкарат в политиката и добре, че я спряхме, защото тя щеше да влезе", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 7 години
Наричаите местановата групичка с истинското и име - ГАДОСТ !
43
4
 
14
 
! Отговори
Право преди 7 години
Oсман Октай от ДПС си го каза! ДПС и те са били подкрепяни от турците както и ДОСТ! Едни и същи са!!! Въпросът е, че искаха да сменят Доган, защото той играе и с Русия и той се дръпна! А Местан затова за ЕС, защото ще се намали влиянието от Русия! И двмата са национални предатели!!! Нищо против мюсюлманското население в България от турски произход, но те са българи! И всяко такова действие се счита за национално предателство!!!
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 37 Така е . Но ако имаше ЛУСТРАЦИЯ, поне като в Румъния. /в ГДР им четяха и делата на съдиите и при малко съмнение за симпатия към комунизма, ги освобождаваха от работа/ Нямаше да има нито ДПС,нито ВМРО,Атака,АБВ. Друга щеше да е и БСП.НС ще ше да има съвсем друг състав от депутатиИ БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ОЩЕ 1995г ДА ВЛЕЗЕ В ЕС .И сега щеше да има юбилей 20г. не 10г
41
1
 
12
 
! Отговори
до Бай Иван преди 7 години
Тук сте абсолютно прав . Европа съди няколко пъти България за Илинден, но с лека ръка в България се регистрира про турска партия . Явно има много подръжници на високо ниво иначе може изобщо да не съществува дост . Трябва да си определите враговете. Аз не съм ви враг въпреки че съм със македонско самосъзнание . Желая доброто на България и знам че заплахата е исляма . Който не го вижда е или глупав или ***
40
3
 
15
 
! Отговори
Картал преди 7 години
Лексиката на Местан и Ердоган е удивително еднаква. Само че никой не се удивлява.
39
1
 
2
 
! Отговори
Свободен българин преди 7 години
До Пешко - чета редовно коментарите. А на въпроса ти - от времето на предишната ти снимка.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано поне, имайки предвид ранния час да е бил трезвен.
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
фъфлещо-мляскащият професор пак изпълзя от дупката
36
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя псевдопрофесор навремето беше заклет комунист, сега е заклет гербераст. Също като другия псевдопрофесор Шибидар. Тиквата е от същата порода, затова се обзавежда със себеподобни.
35
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Противокоституционно е да има партий на етническа и верска основа като неговата и ДПС. Но понеже в България всичко може, понеже да докажем че сме много толерантни, да не вземе нещо да се ядоса Брюксел, разрешаваме създаването на радикални анти български партий. Едната е неделима част от властта вече 30 год. И за благодарност ни забиха шута с развитието на скорости. Изгнилата неолиберална и криво разбрана политика разсипа България. Толерантност, без никакви граници за едни, и геноцид за други
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стар тоталитарен тарикат.
33
4
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Свободен българинкоя позиция съм сменил?
32
2
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Мисълта ми не е дали са ни врагове или не, а че Омо илинден е забранена в България въпреки няколкото осъдителни присъди за страната ни. Същото може да стане и с ДОСТ стига държавата да иска.
31
4
 
14
 
! Отговори
бг преди 7 години
Никой,не им е пречил да гласуват.В Турция също има секции и може там да гласуват.Целта им е да вкарат повече депутати,като изкарат,че в много области ги подкрепят.Сравнете резултатите на ДПС във Врачанска област за последните няколко години и ще видите когато се плаща колко се променя вота.
30
0
 
7
 
! Отговори
Свободен българин преди 7 години
До Пешко - ех, Пешко, Пешко, как си менкаш позициите. Също като образа. Верно си нечия пешка. Жалко.
29
2
 
27
 
! Отговори
забрана преди 7 години
Никой не задава въпроса защо изобщо тази партия с турско име беше узаконена от български съдии. А сега върви,че я забранявай. И тога Борисов беше министър -председател. Да не забравяме този факт.
28
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страх от конфликти се създаваше умишлено от ДПС, БСП, много преди да се появи ДОСТ. Сега тия псевдо патриоти /остатъци от тоталитаризма/ подържат напрежението за пари, да се чувства присъствието им.Това е така защото агентите си останаха по местата от 1995г. Не стана лустрация като в нормалните държави.
27
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Иване "ОМО Илинден" не са ви врагове . Те няма да сторят нищо лошо на българите,защото са от една вяра. Не ги приравнявай към турска партия. Това което искат "ОМО Илинден " е само да се признае че има хора със македонско самоопределение ,така както има арменци, роми Но ето че е много интересно как с лекота са признати турците и колко защитници имат, но се страхуват да признаят македонците - ирония на съдбата
26
0
 
18
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
До SSПреди 9-ти септември старото ВМРО е ликвидирало предателите с куршум.
25
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо му разрешиха да регистрира радикално анти българската си организация??Той работи за Турция и против България. ДПС също разбира се. Защо в другите европейски страни, които се пишат за много толерантни, няма етнически радикални партий? Още по малко във властта. Още помня ония г.аден мазник Станишев като му се извиняваше от името на народа и се прегръщаха. Сцена от която ми се повдига.