Проф. Константинов за Местан: Който нарича България "фашистка", ще страда!

Експертът коментира искането на лидера за касирането на изборите
29 мар 2017 10:52,
147

"Председателят на ДОСТ Лютви Местан нарече България "фашистка държава". Тъй като това очевидно не е вярно, аз се надявам той да получи съответното наказание. Който нарича моята държава "фашистка", ще има много да страда и аз му го гарантирам". Това каза изборният експерт проф. Михаил Константинов в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR по отношение на вчерашното обвинение на Местан към него.
Още по темата

Председателят на ДОСТ обяви, че ще заведе дело срещу Константинов заради изказване, че са налети милиони в определени общини по време на изборите, а партията му е купувала гласове "за 100 евро глас".

"Винаги ми е интересно как хора с антибългарско поведение си позволяват подобни действия", коментира проф. Константинов.

Лютви Местан вчера поиска и касиране на изборите и незабавно насрочване на нов вот. Партията не признава вота, защото бил проведен в условия на тотално нарушаване на изборните права заради блокадата на границата на Обединените патриоти, които спираха изселническите автобусите от Турция.

"Българската изборна администрация си свърши перфектно работата. Преброителите на вота, които имам честта да представлявам, също си свършиха перфектно работата. Изглежда тази перфектност подразни някои хора, които няма за какво да се хванат", посочи проф. Константинов.

Социологът Кольо Колев и проф. Михаил Константинов обсъдиха и позицията на Валери Симеонов, че "Обединени патриоти" искат правителство от ГЕРБ, БСП и тяхното присъствие. Според Колев това е добър ход, изглежда добре за масата хора, но е доста трудно да стане. А проф. Константинов поясни, че ако големите партии се разберат, автоматически отиват на 175 мандата и не им трябва още някой, с който да делят. Той е на мнение, че на този етап няма да има голяма коалиция.

Валери Симеонов също влезе в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев. По отношение на предложението им за коалиция, той каза, че чакат връщането на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, информирали са и Корнелия Нинова, но за момента "няма истерични реакции".

Във връзка с това, че Лютви Местан поиска затвор за Валери Симеонов, съпредседателят на "Обединени патриоти" каза: "Нека да минат няколко от тези етапи на съдебни действия, нищо няма да стане. Нямаме никакви нарушения на закона. Митингът ни беше с уведомление, законен граждански протест".

Симеонов заяви пред Bulgaria ON AIR, че Турция се меси все по-брутално във вътрешните работи на България и се обозначава една партия, която е представител на турската държава.

"Опитват се да я вкарат в политиката и добре, че я спряхме, защото тя щеше да влезе", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България трябва да забрани двойното гражданство, особено за Турция! И това трябва да стане веднага, ако не искаме след време да станем като в косово!
23
2
 
18
 
! Отговори
SS преди 7 години
Преди комунистическия преврат в БГ през 1944 г. е имало случаи на застреляни политици.Е крайно време е историята да се повтори !
22
4
 
29
 
! Отговори
Цитат от №6 преди 7 години
По медиите Местан каза, че спирането на техни избиратели на границата е противокоституционно., това не съм го чул, но ми стана интересно ако го е казал. Как така са негови избиратели, как ги е направил негови избиратели? Всички тия избиратели казват едно и също - не знаем за какво сме, те ще ни кажат какво да правим, не знаем кой е организирал превоза. А местан казва, че са негови. Странна работа. Само по себе си това е манипулиране и контролиране на вота.
21
4
 
25
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
От цялото блокиране на границата Местан само спечели. Но тази партия трябва да се забрани подобно на "Омо Илинден"
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уестингхаус фалира - 7 блок в АЕЦ нанайси - тиква кво стана бе каква я мислиш каква става ааа
19
3
 
37
 
! Отговори
до ха ха ха преди 7 години
След като сме фашистка държава според теб заминавай в съседна Турция да черпиш със пълни шепи от демокрацията на Ердоган .
18
2
 
23
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Всеки, който прояви слабосилие, слабодушие и поклонничество към исляма, както го прави в момента българската държава, заигравайки се с ултра неолибералните "ценности" като "(криво разбрана)толерантност" е осъден да плати за тази си грешка! При това най-скъпо! Та така, "толерирайте" още ислямистичните и антибългарски прояви на Местан, па му гледайте сеира! "Фашисти", "расисти", и "ислямофоби" (дума, измислена от началника му Ердоган) са немедлените епитети, които ще получите от него! Гаранция!
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е доволен, че ГЕРБ спечели изборите.
16
9
 
3
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
до 14Сегашните господари и учители на Бойко стоят на югозапад от Турция през морета и океан.
15
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обединените *** разчитат на етнически конфликти за да си вдигнат вота ,сега новата коалиция ще се казва БСП-Бойко,социалистите и патриоти
14
1
 
17
 
! Отговори
БГ разграден двор преди 7 години
Не е от вчера.Не е случайно.
13
6
 
19
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
Бойко не е приятел, а слуга и секретарка на Ердоган - той от малък си е научин да обслужва някого - кога бай Тошо, кога Царя, кога Ердоган.Господарите се менят, но той си остава вечния лакей. Няма потенциал и интелект за нещо повече.
12
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази партия дост изобщо не трябваше да се регистрира . И най после трябва да се предприемат закони, които да забранят да гласуват хора, които живеят повече от 5 години извън страната . Такова безобразие да влизат автобуси от чужда държава да гласуват никоя друга държава не би позволила -никоя .
11
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Този знаеше резултатите от изборите предварително.
10
15
 
9
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Той Боко затова предизвика изборите, да затвърди ролята на ДОСТ.Нали са първи приятели с Ердоги.
9
32
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Разбира се, че държавата ни започва да прилича на фашистка. Не може да се блъскат и ритат възрастни хора само заради желанието им да гласуват !Не може един самозабравил се фашист преструващ се на родолюбец като Валери Симеонов Винкела да бъде "златния пръст" в едно бъдещо управление.Не може автентичните десни партии да са извън парламента, а на власт да бъде една мутро-милиционерска партия, слугуваща на западни господари.Същото е положението и в Украйна, където Киевската хунта управлява.
8
5
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Ами подадоха му я на празна врата топката родните патриоти. Сега и кутевци само чакат ГЕРб и патриотите евентуално да съставят правителство, за да почнат и те в тоя глас.
7
23
 
6
 
! Отговори
монтьор преди 7 години
Местан обаче е прав относно ограничаванеот на правата за една част от българите, и то така че да не могат да гласуват. Това беше направено избирателно и по двоен стандарт. Защо в щатите не им налагаха да попълват декларации пред комисиите, а в Турция го наложива? Нали е все чужбина?Не ме разбирайте погрешно, не съм турчин, но ми е писнало от двойни стандарти в нашата родина.
6
3
 
30
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Местан е лабилен и откакто Доган му дръпна столчето, нервите му съвсем не издържат. Да отрича подчинеността си на Ердоган и в същото време да ползва реториката му е голяма издънка.
5
7
 
30
 
! Отговори
Опасно явление преди 7 години
ДОСТ в момента е най-опасната парти. По медиите Местан каза, че спирането на техни избиратели на границата е противокоституционно. В този смисъл той е прав. Не можеш да спреш хора да упражнят основно задължение-да гласуват. Има демократични начини за решаване на този проблем, приема се Закон, че ако не живееш повече от 6 месеца в БГ нямаш право да гласуваш. А факта че Патриотите бидейки във властта не пожелаха да приемат този закон говори за добре подготвен сценарий за разделянето на БГ. Лошо