Президентът Радев за бъдещия кабинет: Коалиция с компромиси!

Президентът: Мераците на Местан ще срещнат българските институции
30 мар 2017 16:00, Красимир Ангелов
71
Президентът Радев за бъдещия кабинет: Коалиция с компромиси!
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев даде висока оценка на организацията на проведените парламентарни избори на 26 март.

"Искам да благодаря на всички хора, които бяха ангажирани с тези избори, защото свършиха чудесна работа. За мен изборите протекоха нормално, българите имаха възможност да изразят своя глас", коментира президентът в Пловдив.

Още по темата

Държавният глава призна, че моментът за консултации и съставяне на ново правителство е труден, но резултатите от изборите отразяват волята на целия народ.

"Първо трябва да свикаме Народното събрание, а това ще стане в законоустановения срок. По Конституция той е до един месец след края на изборите. Моите виждания са, че ще осъществим консултациите по-рано", подчерта Радев.

Той бе категоричен, че акцентът в работата на следващото правителство трябва да бъде националната цел и националното единение.

Президентът призова политическите партии да намерят най-доброто решение за България в днешната трудна ситуация.

"В никакъв случай не искам да пресирам партиите, защото това ще бъдат наистина едни сериозни компромиси и нека спокойно обмислят какво означават те, каква е тяхната цена и най-важното е в никакъв случай да не взривят бъдещето време", подчерта президентът, цитиран от своята пресслужба.

"Най-вероятно ще се отиде на някакъв тип коалиция, което означава компромиси. В никакъв случай не искам да пресирам партиите, защото това ще бъдат наистина сериозни компромиси. Нека спокойно да обмислят какво означават тези компромиси и най-важното - в никакъв случай те да не взривят бъдещото управление. Нека да дадем време на партиите да си свършат своята работа по формиране на правителство", поиска президентът.

Помолен да коментира искането на ДОСТ за касиране на изборите, Радев посочи, че претенциите на Лютви Местан ще срещнат преди това оценката на българските институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев не може да налага вето на КЕВР, тя е независима комисия.Това дори и готвачите би трябвало да го знаят.
2
13
 
21
 
! Отговори
' преди 7 години
железен политик..всяка дума и действие му е на място !!!за разлика от оня бо'*** Плевнелиев,Радев е българин не само по лична карта
1
21
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най сетне пич за президент, ама беше време, след ПЛЮВНЮ...пичка... :)