Кабинетът вероятно ще е ясен до Великден, прогнозира Каракачанов

Воеводата каза, че би могъл да се справи като министър на отбраната
Обновена: 2 апр 2017 21:31 | 2 апр 2017 21:29,
155
Кабинетът вероятно ще е ясен до Великден, прогнозира Каракачанов
Снимка: bTV

Новият състав на кабинета вероятно ще стане ясен до Великден. Това прогнозира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването "120 минути" по bTV.

Той отрече до момента да са водени разговори с ГЕРБ за конкретни министерски постове, но обясни, че би могъл да се справи с Министерството на отбраната.

Още по темата

Много е рано да се говори за каквото и да било участие във властта, за нас е по-важно да договорим политиката на следващото правителство, каза той. По думите му, за да стигнат до разговора за министерство, трябва да минат през разговора за програмата и ангажиментите пред българското общество и да има национално съгласие по основните приоритети.

"Има много въпроси, които от дълги години не се решават и за нас е важно най-накрая да започне тяхното решаване - като проблемът с бедността", допълни Каракачанов и даде пример, че дори в Албания пенсиите и заплатите са по-високи.

Той е категоричен, че участието във властта не е на всяка цена за патриотите и преди да се обсъждат министерските кресла, трябва да се постигне съгласие за програма и ангажименти. Въпреки това Каракачанов коментира "дежурния слух", че ще става министър на отбраната.

"Мога да бъда министър на отбраната. Имам афинитет към армията. Смятам, че българската армия е в едно тежко положение. В света, в който живеем, във времето, в което живеем, армията трябва да е в състояние да изпълни своите конституционни задължения, а именно -  защита на териториалната цялост и държавния суверенитет на Република България", каза той.

Каракачанов коментира и участието на реформаторите във властта в миналия мандат и тяхното разцепление.

"Гледайки какво стана с Реформаторския блок, нямаме никакво намерение да повтаряме същата грешка и нямаме никакво намерение да си правим някакво вътрешно-коалиционно съревнование – кой ще докопа повече власт", коментира той.

Воеводата е категоричен, че с блокадата на "Капитан Андреево" преди изборите патриотите не са извършили никакво престъпление.

"Показваме на съседна Турция, че България не може да бъде възприемана като бивша османска провинция, че България не е "Булгаристан", в който нашите съседи в Турция могат да си инсталират нови партии, да ги вкарват в парламента и по този начин да определят бъдещето на нашите деца. Това показваме..., че сме народ с достойнство", заключи Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин има право да приема и президентски закони, ако парламентът не работи добре, а Мъдуро разреши и на съда във Венецуела да приема съдебни закони и така да замества парламента, ако не работи добре.
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мога да бъда министър на отбраната. Няма трудов стаж и само е приятел на Тиквата.
32
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТА ЗА 48 Затова БКП възкръсна -ГЕРБ!!!!!!!
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как Патриотаригте ще направят кабинет със ГЕРБ - доказани доставчици на оръжие на международно призната терористична организация като ИДИЛ .Сиреч- ГЕРБ,продават оръжие и въоражават исламистите ,убиващи християните . А Патриотарите в съюз с оръжеиници на ИДИЛ.- ГЕРБ ???? Безумие , лудост ....
30
6
 
0
 
! Отговори
Бай Хей преди 7 години
До Бай Корлеоне. А твоето мнение няма никакво, ама никакво значение. Просто защото ти си един никой.
29
1
 
6
 
! Отговори
jojo преди 7 години
Dobre e!
28
5
 
5
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Краси, освен всичко друго, работете за присъединяване към Вишеградската група!Успех!
27
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля, че Путин ще набие доста хора в България за загубата на тези избори. Ще почне с няколко "бизнесмена", може и до Нинова да стигне, а действията на Радев сега внимателно се анализират. Освен ако не върнат парите, но май вече не могат да ги съберат обратно всичките.
26
5
 
11
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 7 години
В случай, че участват в правителство ТИКВИТЕ 3, Обединените патриоти ще гледат следващия парламент / след 7 месеца/ по телевизора / от затвора/. На БАЦЕ му трябват защото НЯКОЙ трябва да МУ е ВИНОВЕН. Който се е коалирал с ГРОБ е заГРОБен - справка РБ, АБВ, Барековци, Яневите неврастеници и др.
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Перкрасно...Бойко ще си има още 1 каракачанка...македонец от..Русе...ебасимо...
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.....ша праиш духалка на Генерала годиииини ... хе ,хе
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Ама си ги ражда терористите ,въоръжава,обгрижва Пр. -ИДИЛ и Българското оръжие - Гарантирано от ГЕРБ.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много хубав филм дават по бтв синема! Американски за президентът как решава някаква ядрена криза със заложници. Велик държавник! Как само гордо казва: "Америка не преговаря с терористи!"Ауу, много хубав филм!
21
3
 
16
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
До номер 26И военен министър да стане, пак ще си остане същия продажник. Евтино ще се продаде на Турция и на турските партии в България. Аз не му вярвам на приказките, той е като Волен. Те нали са една коалиция.
20
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде правете го военен министър, да напада Турция и да се свършва.
19
5
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До АнонименСега сме вид "президентска республика", само дето Герджиков е напълно неподходящ за неин премиер. Иначе е по-добре от управление на Тиквю Банкянски, това е несъмнено. Това търсехме с бутането на "Мама", да покажем, че има много по-добри форми на управление на държавата, от тази, дето ни предлага Тиквю Банкянски.
18
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е воевода единствено на шопска салата и ракия, единственото му общо с македонското е може би македонската наденица
17
20
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво!Много достоен патриот и мъдър политик! Мисля, че най-накрая България ще си има силен и патриотичен министър на отбраната и така страната ни отново ще стане значима военна сила, страшилище за съседите и за враговете ни!Браво!
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цацров ще поиска имунитета на Симеонов.
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дясното му око вече е почти затворено от алкохол на тоя.