19 април: Мандат даден – мандат взет и... "Борисов 3"

ГЕРБ правят сондажи и мъдрят вариянт за Цецка Цачева
3 апр 2017 08:52,
164
19 април: Мандат даден – мандат взет и... "Борисов 3"
Снимка: архив, Булфото

Бойко Борисов ще е министър-председател за трети път и с ясен план за 4-годишен мандат. ГЕРБ ще се коалира само с патриотите, като структурата и приоритетите на новото правителство ще са ясни още на 19 април, сряда, когато се очаква най-голямата парламентарна сила да получи мандат от президента Румен Радев за съставяне на кабинет.

Това са трите сигурни факта след срещата в петък между лидерите на ГЕРБ и Патриотичния съюз. Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов бяха посрещнати и изпратени от страдата на ГЕРБ с десетки тв камери и микрофони.

Още по темата

Вътре отново бил прозвучал съветът на Симеонов Бойко Борисов да не се кандидатира за премиер и да се търси друг за този пост, но няколко часа по-късно в изявата му пред "Панорама" очевидно този важен персонален проблем вече е бил изчистен.

Лидерите на НФСБ и ВМРО Валери Симеонов и Красимир Каракачанов тепърва ще преговарят за постове.

След официалния отказ от петък на БСП да се коалира с ГЕРБ и патриотите отпадна и другото желание на Валери Симеонов за широка коалиция.

В петък партията на Бойко Борисов е представила своята тройка за преговорите за кабинет - Цветан Цветанов, Влади Горанов и Делян Добрев. Нито едно име на министър обаче не е било обсъждано на тази среща. Единствено от патриотите засега идва желанието на Красимир Каракачанов за военен министър, пише "24 часа".

Пред уикенда обаче започнаха спекулации с имена на бъдещи министри. Дори Валери Симеонов бе посочен като вариант за вицепремиер и министър на енергетиката.

Някои от лансираните имена лесно може да бъдат уцелени, защото става дума за отличниците във второто правителство на Бойко Борисов - Влади Горанов, Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Ивайло Московски.

ГЕРБ са започнали и сондажи за председател на 44-тия парламент. Въпреки очакванията, че постът може да бъде даден на коалиционни участници във властта, от ГЕРБ настояват отново Цецка Цачева да бие парламентарния звънец.

Засега тя е извън Народното събрание, тъй като бе изместена от второ на четвърто място в плевенската листа заради преференциален вот.

Очаквано, водачът на листата Ивайло Московски ще намери сигурно място и в правителството "Борисов 3". Така Цецка Цачева ще влезе в парламента. Тъй като председател на НС се гласува преди състава на правителството, остава вариант от ГЕРБ да посочат парламентарен шеф, който след това да подаде оставка. А на негово място да бъде избрана Цачева. Рокадата е възможна, но дали ще се случи?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До АнонименИ аз тов апитам герберюгите: "А посочете ми един жив комунист";))) Не го правят, защото трябва да посочат своят кумир, вож и учител Борисов;))) Жив-зян са, горките.
53
5
 
3
 
! Отговори
красива лъжа преди 7 години
"Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика!" Какъв план очакваш от *** селю с власт дадена му партията майка? Почти съм сигурен че 90 от партийни секретари ,деци и тн са били неграмотни едно време. Къв план ,каква икономика?Дай му на българина да яде, да опи е и да се ре ! И така 45 ГОДИНИ !Ама стана така че се разпадна комуниЗЪМЪ и който може трябваше да лъже за да оцелее .. и така се роди прехода към демокрация
52
5
 
17
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
"Борисов"3? Това са мечти. На някои явно им се иска "мокрите сънища" с Вожда и Учителя да продължават вечно. Бойко Борисов е последният комунист в България ( с партийна книжка 1977-1991 г.), ако трябва да говорим за "громенето на ком.унетата", както казват герберските ***.
51
3
 
26
 
! Отговори
офффтопик преди 7 години
Не знам за Вас, но аз повече няма да глсувам. Как един от тези 240 *** не излезе да обясни защо газът скочи главоломно, с него и топлото, че и тока. Един, независимо от коя партия! Толкова са заети да разпределят баницата..... ей, до кога ще търпим и спим бе хора?
50
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Комунистите ограбихаЗа твое сведение от 25 г. комунисти няма и СССР вече не съществува ,дори Фидел Каство вече не е сред живите ...айде си извадете главите от дупките в които сте ги завряли
49
33
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Борисов е без алтернатива... - видни са резултатите му - дано комунистите се научат да бъдат поне добра опозиция...
48
21
 
5
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 7 години
Комунистите ограбиха държавата и народа и използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
47
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецка имало вариант да е пак председател на НС ....хехехе остава и Бъчварова пак да я направят министър на МВР и пародията на държава ще е тотална !!!!!!!!!!!!!!
46
10
 
8
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 7 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
45
5
 
25
 
! Отговори
До 43 преди 7 години
До Браво Бойко ! 43Ти имаш ли мозък или си тук да тролиш? Бойко бил кадърен? Не бил страхливец? Като не е страхливец защо позволи вдигането цената на каза. И не ми го обяснявайте с пазарна икономика, защото това са глупости. Кадърен? Че два пъти го изритват от парламента. Да знаете че третият път е за щастие и след него няма да се върне това го казва историята.
44
5
 
32
 
! Отговори
Негър в Алабама преди 7 години
Народеееее, народе! Отново ви се изплюха в лицето ! Вие стоите и мучите, те си направиха гавра за кой ли път с вас! Цецка Цачева... има ли нужда от коментар повече??? Както каза вождът от Банкя, "и едно магаре да сложа ще го изберат" Е, какво очаквате да се случи повече, хак да ни е! Не народ а...
43
3
 
22
 
! Отговори
+ преди 7 години
`Борисов не е идеален, алтернативата БСП да управлява е ужасяваща.`Радваме се, че потъваме бавно и безболезнено, вместо рязко. Не смеем да мечтаем, че е възможно да изплуваме. Жалки дребни душици.
42
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 44По въпроса с цените се обръщай към Радев , Нинова и Герджиков . Това са вашите хора другарю . Защо великия Президент не спре повишаването, както уволни сто души от правителството на Борисов.
41
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НОВИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ГИ ОЧАКВАМ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2017 :DДО 3 МЕСЕЦА ИМ ДАВАМ ЗАЕДНО ПРОСТО ВОЛЕН НЯМА ДА ИЗДЪРЖИ НА НАПРЕЖЕНИЕТО :DВСИЧКИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА БУДА СА БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИ И БЪЛГАРОУБИЙЦИ!
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако няма Еволюция, все ще стават революции.Вие нищо не решавате на изборите, НИЩО. Изборите са фасада, с която ви правят съпричастни към предварително решен сценарий. Създават ви усещането, че контролирате властта))Не виждате ли парадокса-контролирате властта)))ХЕМ Е ВЛАСТ НАД ВАС, ХЕМ ВИЕ Я КОНТРОЛИРАТЕ.D пълен нонсенс
39
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов не е идеален, алтернативата БСП да управлява е ужасяваща.
38
3
 
13
 
! Отговори
РадостинРадуков преди 7 години
До 36 Една от тези които вярват в "Дядо Коледа" е Цветанка Ризова ! По честни и прозрачни избори и журналисти в целия свят са само у нас.Ама тука всичко е супер наред като в Африка, там например изборите са толкова прозрачни че ги правят с бели и черни топки-при което белите някакси така ичезват и черните винаги печелят ! Тука сме в Бантустан със прозрачност ,спазвани права и закони ,мдаааааа.....
37
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да си наистина много повреден в главата за да смяташ , че Нинова може да бъде Премиер на България . В една нормална Държава тази жена ще работи на село и ще си клюкарства на воля , а БСП си е направиха шеф. Да ви е честито другари .
36
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Простия народ си начерта сам съдбата. Нищо хубаво не очаква страната. Започна се с повишение на газ, на парно, на ток, на вода, но само за заплатите на хората няма никакво повишение.
35
20
 
3
 
! Отговори
Браво Бойко ! преди 7 години
Кой друг може да е Премиер, освен Борисов?Нито едно име не се каза!Значи няма друг, страхливци и неккадърни са!