Всеки трети чака: ГЕРБ да подреди коалиционен кабинет

Едва 5% от читателите на Dnes.bg смятат, че БСП ще направи правителство
118
Всеки трети чака: ГЕРБ да подреди коалиционен кабинет
Снимка: БТА

ГЕРБ спечели проведените преди седмица предсрочни парламентарни избори, а днес стана ясно, че лидерът на партията Бойко Борисов лично ще оглави преговорите за съставянето на следващото правителство.

Още по темата
На този етап най-вероятно изглежда управление между ГЕРБ и Обединените патриоти, като лидерите на тези формации дори вече се срещнаха в края на изминалата седмица. Очакванията са президентът Румен Радев да свика първото заседание на 44-то Народно събрание на 19 април, а съвсем скоро след това да бъде гласуван и състава на евентуалния бъдещ кабинет.

Веднага след изборите екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели с въпроса какво очакват като управление след проведените избори. В традиционната ни анкета участие взеха 1971 души.

Цели 36% от анкетираните посочват, че най-вероятно следващото правителство ще бъде коалиционно и в основата му ще стои победителят от изборите – ГЕРБ. Едва 14% са тези, които очакват правителство на малцинството на партията на Бойко Борисов, въпреки малкия брой депутати за самостоятелно управление.

Едва 5% от читателите ни очакват, че ГЕРБ няма да успее да направи правителство, а това ще стори втория на изборите – БСП, като социалистите ще управляват в коалиция с друга партия.

Не е малък броят на тези, които не вярват, че в рамките на това Народно събрание ще се сформира кабинет и виждат нови предсрочни избори след 2 месеца. Точно 23% от анкетираните виждат този развой като най-вероятен.

За други 22% пък кабинет ще се направи със сигурност, но той няма да бъде с дълъг живот и вероятно ще управлява само докато приключи председателството ни на ЕС в началото на 2018 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво
60
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уфффф, омръзна ми да ги гледам тези кратуни.
59
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да ни уважават като народ който за трети път избира да го управляват шебе/ци като тези двамата. И двамата милиардери, нагли, без достойнство, безкрайно страхливи, продажни, пият от кръвта на българина, недостойни дори и за овчари на стадо. И гербераста тича пак да си ги избира, вие от бедност и пристотия, но като види някой от тях, кляка и му смучка вувузелата. Стокхолмски синдром. В Африка или другаде, отдавна щяха да са обесени. Тук им ръкопляскат, молят да ги спасяват. Нема толкова ***
58
2
 
14
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Всеки трети чака коалиция, а другите две трети му чакат оставката като гледам как вървят нЕкои цени не е далеч времето .
57
3
 
19
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
Активистите на ГЕРБ просто не стават за работа , която да донесе полза за обществото !Като коне с капаци са , те гледат само в една посока ....да си удовлетворят личния интерес , въобще не ги боли за "лошия матрял"!Но за изграждане на коалиция , ще трябва да отделят нещо и за другите , защото пак .....на избори и надали ще повторят този резултат!Дано се продънят в преговорите и да се разкарат от политическата сцена защото са ......лешояди!
56
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ обаче първо подреди цените на парно, вода и ток. Стремглаво нагоре!Зер, охарчиха се покрай изборите да купуват гласове сега трябва да си ги върнат стократно от народната гърбина.
55
0
 
8
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Едно нещо колкото е по-простичко, толкова е по-велико. На избори всеки да идва с оцветена топка от пинк-понк, като в тотализатора, и да пуща в затворена, непрозрачна кутия, способна да побере топките. След гласуване цветно четяща машина да брои цветовете на гласовете и да сравнява с броя на гласувалите. А да видим ще има ли фалшификации? Ама на мераклиите за шашми не им отърва !!!
54
2
 
16
 
! Отговори
торбалан преди 7 години
тоа що е толкова сърдит да не е за това че похарчи 20 мил. държавни пари за мандат дето може и година да не изкара
53
4
 
18
 
! Отговори
ЧЕСТИТО НА МАТЕРИАЛА преди 7 години
Ха да ни е честита новата цена на газа, тока, водата, бензина...пък скоро и на други стоки и услуги Да ни е честит и третия премиерски мандат на другаря Борисов от с. Банкя. Радвайте се на тези хубави новини!
52
7
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До ъ-ъ, че тоПри червените е традиция да жертват своите за да пребъде глутницата... Сега са прегрупират около Тиквата, но и на него скоро ще му духнат под опашката!
51
10
 
5
 
! Отговори
ъ-ъ, че то преди 7 години
Даже и вождът на червените, Станишев, избяга от тях и поддръжниците им! Толкова са безперспективни!
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този *** ще оправи БГ, когато на петел му поникнат джуки - просто БГ няма да се оправи никога и ще изчезнем като нация - КАПИШ
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И трите, Надя, в комбинация и поотделно - как умен човек ще си избере някой, който е прочел една книга през живота си? Абсурд
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
оправяча на България
47
2
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
до 64Ми давай, ко чакаш на дивана. Руши ТЕЦ-ве, АЕЦ, ВЕЦ-ве, Рафинерии....
46
5
 
11
 
! Отговори
??? преди 7 години
Защо си заравяте главите в пясъка, а сте си заголили задниците за истината? Милион гласували за него (как ли) , а 5 милиона не го искат. И това е победа ли? Смешници.
45
7
 
0
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До тц!Дано намерят достойни заместници на майките, бабите и дядовците си..., ако са серсеми, на твоя акъл!
44
3
 
9
 
! Отговори
абсурдистан преди 7 години
ми чакат Я ! герб са многохилядна структура -навсякъде ,по програми ,по проекти ,по държавни постове - Чакат да Лапат !
43
2
 
14
 
! Отговори
Дам... преди 7 години
Хитрец е Борисов, усети, че буквално може да си играе с матеряла както си поиска. Винаги идва с малко на власт и когато стане напечено се "разсърдва" и си тръгва, после се връща, а през това време всичко се вдига: ток, вода, газ, горива и т.н. Но Вожда се връща на бял кон и казва: " Видяхте ли какво стана, като ме нямаше?"
42
7
 
8
 
! Отговори
тц! преди 7 години
До Анонимен - Затова младите ще бягат от тук отвратени...Младите бягат от закостенялата, изостанала и назадничава маса от населението, ревяща да се връща миналото, водеща до всичко това, което представлява България в момента. Съвсем не бягат от Борисов!