Всеки трети чака: ГЕРБ да подреди коалиционен кабинет

Едва 5% от читателите на Dnes.bg смятат, че БСП ще направи правителство
118
Всеки трети чака: ГЕРБ да подреди коалиционен кабинет
Снимка: БТА

ГЕРБ спечели проведените преди седмица предсрочни парламентарни избори, а днес стана ясно, че лидерът на партията Бойко Борисов лично ще оглави преговорите за съставянето на следващото правителство.

Още по темата
На този етап най-вероятно изглежда управление между ГЕРБ и Обединените патриоти, като лидерите на тези формации дори вече се срещнаха в края на изминалата седмица. Очакванията са президентът Румен Радев да свика първото заседание на 44-то Народно събрание на 19 април, а съвсем скоро след това да бъде гласуван и състава на евентуалния бъдещ кабинет.

Веднага след изборите екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели с въпроса какво очакват като управление след проведените избори. В традиционната ни анкета участие взеха 1971 души.

Цели 36% от анкетираните посочват, че най-вероятно следващото правителство ще бъде коалиционно и в основата му ще стои победителят от изборите – ГЕРБ. Едва 14% са тези, които очакват правителство на малцинството на партията на Бойко Борисов, въпреки малкия брой депутати за самостоятелно управление.

Едва 5% от читателите ни очакват, че ГЕРБ няма да успее да направи правителство, а това ще стори втория на изборите – БСП, като социалистите ще управляват в коалиция с друга партия.

Не е малък броят на тези, които не вярват, че в рамките на това Народно събрание ще се сформира кабинет и виждат нови предсрочни избори след 2 месеца. Точно 23% от анкетираните виждат този развой като най-вероятен.

За други 22% пък кабинет ще се направи със сигурност, но той няма да бъде с дълъг живот и вероятно ще управлява само докато приключи председателството ни на ЕС в началото на 2018 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изобщо не чакаме, да се махат по-надалеч и без туй плюха на законно избрания президент на всички българи подадоха си оставките и казаха че няма да работят със него Прав им път към С. Корея. Тия са опасни за националната сигурност.
40
3
 
7
 
! Отговори
месара преди 7 години
опаааа , и комсомолката надя повърна червена жлъч , и на нея света и е виновен че е незадоволена
39
6
 
9
 
! Отговори
кк преди 7 години
На другия ден, след като Бойко прецени, че си е намерил коалиционен партньор, върху когото да хвърли вината за следващия си провал, ще имаме правителство.
38
3
 
7
 
! Отговори
Дръндер преди 7 години
Аз чакам те да си ходят след като се провалят пак!
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До MRAWKAНАИ-ВЕРОЯТНО ИЗБОРИТЕ СА ФАШИФИЦИРАНИ ЗА ДА СПЕЧЕЛЯТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ.СЪЩО ТАКА ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИ НЕ СА ГЛАСУВАЛИ ТЪИ КАТО НЕ ВИЖДАТ ДОСТОИНИ МЕ-----------------А като избраха Радев бяха ли фалшифицирани изборите?
36
2
 
7
 
! Отговори
о-о, предложи! преди 7 години
До MRAWKA - АЗ НЕ ДОПУСКАМ ЧЕ ТОЛКО МНОГО БЪЛГАРИ СА БАВНОРАЗВИВАЩИ СЕ ЗА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТЕЯ ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ...Предложи ве, за кои престъпници и национални предатели да гласуват бързоразвиващите се българи! Кажи си!
35
9
 
8
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Мачкай Бойко комунистите!
34
8
 
6
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Не плюйте по Бойко Победителя.Така ще остане в историята.
33
2
 
3
 
! Отговори
месара преди 7 години
виж папируса ми е безплатен , пиша на гърба на бсп листовките
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този *** отдавна доказа какво може. България ще продължава да потъва в корупция,несправедливост,повсеместно ограбване, мизерия и обезлюдяване на страната ни. Затова младите ще бягат от тук отвратени!Никой не мисли за българите и България.
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Притеснителното е, че първия път Борисов хвърли оставката с ентусиазъм, а втория път - едвам-едвам. Как ли ще я хвърли третия път?
30
1
 
3
 
! Отговори
месара преди 7 години
до 37 : по добре е от -анонимен - , вие пък от бсп даже и безразборни думи не можете да подредите ( ама то е така в главите ви - каша ) ако отвориш речник ще видиш какво означава месара !
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Da razbira se che Boiko tryabva,toi e pobeditel da ne bi da ste zabravili!?I toi ima pravo da podrejda figurite,a beliyat pudel s ruskoto zname,tryabva da si podade ostavka na ataka i da si harchi rublite.
28
5
 
3
 
! Отговори
Геро преди 7 години
Всеки изка нещо ново. Няма да стане. Оставете го Борисов той е поставено лици,като всички останали извън БСП - за временно ползван. Погледнете изгладнелия источен звяр и погледнете на нещата обективно. Новото ще е:Инфлация, 5 лв. за едно евро и глад,дано Ви харесва.
27
2
 
0
 
! Отговори
месара преди 7 години
до 29 : така икономисвам мастило , за това пиша с малки букви
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тогава това не е дума, а безразборно съчетание от букви, ама вие феновете на престъпника от Банкя сте такива-безразборни в главите!
25
0
 
1
 
! Отговори
месара преди 7 години
до 30 : двете думи - месара и месаря , нямат общо , за това е месара ! иначе да , пише се месаря , когато говорим за човек който продава месо . благодаря !
24
2
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Когато в един западащ бардак, какъвто сме в момента , не вървят работите, се сменяват не леглата, а труженичките. Старите ги знаем какво могат, и за това сме на това положение.
23
2
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
Е па то големо проучване на "общественото мнение" БББРРРРЕЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ! А ако хванеш и едно *** от мааааалата и то ще ти каже,че нареждането от восточная губерния е да се даде отново шанс на изоставащия комунизъм, както през 2005 година царя беше задължен да на прави коалиция за да поизправи пропадналото БСП. Ха да ни е честито.
22
7
 
9
 
! Отговори
Дедо Георги преди 7 години
Айде бате Бойко, тебе чакаме, бържи идвай .Колко асфалт има за слагане на пръстта, колко стиропор да се лепи на напукани панели по блоковете, колко заеми да се теглят за строене на тротоари с напукани плочки .Народа тебе чака, да видят как се строй с 3 милиона, строеж за 500 000 лв.На бай *** наследника, на Тодор Живков незаконното к.опеле .Роден ц.ървул, умрял ц.ървул.