Борисов – Нинова: Среща на върха в... четири опорни точки

BG председателството на ЕС, бежанците, Brexit и Сирия
10 апр 2017 07:00,
41
Борисов – Нинова: Среща на върха в... четири опорни точки
Снимка: архив, Булфото

Утре, вторник, е денят Х, в който лидерите на двете формации, спечелили най-много гласове на предсрочните парламентарни избори - Бойко Борисов и Корнелия Нинова, ще се срещнат и седнат на една маса, но не за да градят бъдещата управленска коалиция, а за да обсъдят четири въпроса, които спуснаха от ГЕРБ, и които те смятат, че са ключови за развитието на България - председателството на ЕС през 2018-а, бежанците у нас, започналият Brexit и ситуацията в Сирия.

В края на миналата седмица лидерът на ГЕРБ пусна поканата с писмо до "Позитано" 20, а лидерката на Столетницата я прие с мотива, че БСП остава в опозиция, но ще подкрепя бъдещото управление за ключови приоритети за страната.

Още по темата

Преди дни Корнелия Нинова обяви, че новият кабинет на Борисов ще има подкрепата на БСП по въпроси като българското председателство на ЕС, увеличаването на доходите и разрешаването на демографската криза.

В писмото си Бойко Борисов подчертава, че по време на предизборната кампания и двамата със соцлидера са очертали "серия от въпроси, засягащи предизвикателствата, пред които е изправена страната ни".

Като такива лидерът на ГЕРБ посочва напрежението в Югоизточна Европа и Близкия изток, мигрантския натиск, Brexit, идеята "Европа на две скорости" и не на последно място предстоящото председателство на Съвета на Европа у нас.

"Това са теми, които заслужават сериозен дебат и обща национална позиция", подчертава в писмото си Бойко Борисов.

Освен до "Позитано" 20 лидерът на ГЕРБ е изпратил писмо и до централата на ДПС, което е адресирано до лидера на партията Мустафа Карадайъ.

Предложението е отново за работна среща по отношение на въпросите, които изискват обща национална позиция. Поканата към Карадайъ обаче е за 12 април, сряда, от 11 часа, отново в сградата на парламента.

И в писмото си до ДПС председателят Борисов признава, че движението "са били достоен опонент по време на предизборната кампания", и отново посочва, че има предизвикателства пред България, които "заслужават сериозен дебат и обща национална позиция".

"Отчитайки заявената от Вас позиция, че ДПС ще бъде опозиция в 44-то Народно събрание, убеден съм, че националните интереси на България се нуждаят от консенсус и надпартийност", пише Борисов до Карадайъ. И отново завършва писмото си с призива: "Моля, приемете поканата ми за работна среща. С уважение: Бойко Борисов, председател на ГЕРБ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
19
 
10
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 7 години
Мале, мале, БСП щели да се борят с паралелната държава - ами тя цялата е в редиците на БСП, бе Курнелио. Около теб ли са Г.Гергов(свинарят), Кирчо Добрев(хванат на границата 1996г. с куфарче с долари), Р.Овчаров(дългият инкасатор), Бригадир Аспарухов(милионер пенсионер), ***(милионерка), Весела Лечева и много други другари-милионери и мошеници. Няма такава наглост
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече дори хората не искат да коментират като гледам активноста по темата а и по други теми!Отчаянието е пълно! Все повече хора се изнасят от тая ***, толкова приятели и приятелски семейства заминаха, че няма с кого да пиеш една бира!
17
7
 
15
 
! Отговори
ПРОКЛЯТИЕ! преди 7 години
БЪЛГАРИЯ ЗАГИНА!КОЙТО УСПЯ СЕ СПАСИ НЯКЪДЕ САМОСТОЯТЕЛНО!А ДИКТАТОРА СИ МИСЛИ ЧЕ ОЩЕ ИМА ДЪРЖАВА......ТО ПОГОВОРКАТА Е ВОЛА КАТО РИЕ НА ГЛАВАТА СИ ГО МЯТА.....НЯМА ВЕЧЕ НА КОЙДА СИ ДИКТАТОР БОЙКО!БЪЛГАРИЯ УМРЯ.ПЪК ТИ СИ СЕ ПЪЧИ ПРЕД ШАЙКАТА ТИ ГЛУПЦИ!
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И двамата са за затвора.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че са тия две мижитурки, та да решат световните проблеми.
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 2Ма те хората решиха съвсем скоро ...
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демек ще си говорят празни приказки, защото и по четирите теми от тях не зависи нищо, а по истински важните въпроси - като например рязкото повишение на цените на газ, вода, парно, ток, хранителни продукти и пр. няма да обелят и дума
12
3
 
3
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Да видим кои ще плюят повече под тази новина- *** или костоветата?!
11
0
 
11
 
! Отговори
ай сик преди 7 години
Софийски държавен цирк.Тъпо,та чак плоско.
10
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bravo Boiko!Edinstveniyat chovek,koito podava ruka na opoziciya v imeto na Bulgariya.A tiya deto prizovavat kum revoliuciya sa neuspeli grajdani sus selski mantalitet za vlast.Tuk osven draskachi ima i lideri na svoite si partii,koito se opitvat da vliayat na bg masi i e unizitelno za tyah neuspelite dalech ot politikata
9
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е най-жалката, най-смешната и най-бедната държава в Европа, не само в ЕС.Но това е напълно закономерно. Погледнете кой е премиер, при това за 3-ти път и коментарът автоматично става излишен.
8
12
 
18
 
! Отговори
НИНОВА ДА СЕ СПРЕ преди 7 години
НИНОВА НЯМА РАБОТА ДА СЕ СРЕЩА С ЕДНА МУТРА, ЛЕГИТИМИРАНА КАТО ПРЕМИЕР ОТ ОВЧИЯ НАРОД, ЗАТЪПЯЛ ОТ БЕДНОСТ, СТРАХ И ЧАЛГА. НЯМА НУЖДА ДА ГО ЛЕГИТИМИРА И ДА ЗАТВЪРЖДАВА ГЕРБ ВЪВ ВЛАСТТА. БОКО ИСКАШЕ ВЛАСТТА, ЗА ДА КРАДЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ. КАКВА РАБОТА ИМА ШЕФЪТ НА БСП, НАРЕЧЕНА "ГОСПОЖА ЛЪЖА" ОТ СЪЩАТА ТАЗИ МУТРА, АКО ОТИДЕ НА ТАЗИ СРЕЩА И ЩЕ Е ГОЛЯМА ГРЕШКА И ПРЕДАТЕЛСТВО СРЕЩУ ЧЛЕНОВЕТЕ И СИМПАТИЗАНТИТЕ НА БСП.НЕ В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ , А В ИМЕТО НА КРАДЦИТЕ Е ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО-ПФ+ГЕРБ
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще бъдем запомнени с това, че при нашето шефство, ЕС ще се разпадне.
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грешиш, 4. На Борисов девиза е: "Бойко над всичко!".
5
3
 
20
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тоя мнооооого загрижения къде беше до сега два пъти бега от власт без никой да го гони само и само да се спаси от резила който щеше да последва сега след като хората са ги избрали да управлява и да видим кога пак ще избяга.
4
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Бойко. Затова те избрахме. България над всичко.
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом по думите на Борисов срещите са за "обща национална позиция", защо вика партиите на отделни срещи?! Обща национална позиция се гради, ако всички са седнали заедно.
2
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България "Изборът на хората" 04.05.2017г.пл. "Народно събрание"Стига са се подигравали с народа!Ти решаваш!
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да и четирите "жизнено важни" за България както винаги.