Борисов – Нинова: Среща на върха в... четири опорни точки

BG председателството на ЕС, бежанците, Brexit и Сирия
10 апр 2017 07:00,
41
Борисов – Нинова: Среща на върха в... четири опорни точки
Снимка: архив, Булфото

Утре, вторник, е денят Х, в който лидерите на двете формации, спечелили най-много гласове на предсрочните парламентарни избори - Бойко Борисов и Корнелия Нинова, ще се срещнат и седнат на една маса, но не за да градят бъдещата управленска коалиция, а за да обсъдят четири въпроса, които спуснаха от ГЕРБ, и които те смятат, че са ключови за развитието на България - председателството на ЕС през 2018-а, бежанците у нас, започналият Brexit и ситуацията в Сирия.

В края на миналата седмица лидерът на ГЕРБ пусна поканата с писмо до "Позитано" 20, а лидерката на Столетницата я прие с мотива, че БСП остава в опозиция, но ще подкрепя бъдещото управление за ключови приоритети за страната.

Още по темата

Преди дни Корнелия Нинова обяви, че новият кабинет на Борисов ще има подкрепата на БСП по въпроси като българското председателство на ЕС, увеличаването на доходите и разрешаването на демографската криза.

В писмото си Бойко Борисов подчертава, че по време на предизборната кампания и двамата със соцлидера са очертали "серия от въпроси, засягащи предизвикателствата, пред които е изправена страната ни".

Като такива лидерът на ГЕРБ посочва напрежението в Югоизточна Европа и Близкия изток, мигрантския натиск, Brexit, идеята "Европа на две скорости" и не на последно място предстоящото председателство на Съвета на Европа у нас.

"Това са теми, които заслужават сериозен дебат и обща национална позиция", подчертава в писмото си Бойко Борисов.

Освен до "Позитано" 20 лидерът на ГЕРБ е изпратил писмо и до централата на ДПС, което е адресирано до лидера на партията Мустафа Карадайъ.

Предложението е отново за работна среща по отношение на въпросите, които изискват обща национална позиция. Поканата към Карадайъ обаче е за 12 април, сряда, от 11 часа, отново в сградата на парламента.

И в писмото си до ДПС председателят Борисов признава, че движението "са били достоен опонент по време на предизборната кампания", и отново посочва, че има предизвикателства пред България, които "заслужават сериозен дебат и обща национална позиция".

"Отчитайки заявената от Вас позиция, че ДПС ще бъде опозиция в 44-то Народно събрание, убеден съм, че националните интереси на България се нуждаят от консенсус и надпартийност", пише Борисов до Карадайъ. И отново завършва писмото си с призива: "Моля, приемете поканата ми за работна среща. С уважение: Бойко Борисов, председател на ГЕРБ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато Атовете се ритат......
38
0
 
3
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
На #КОЙ връх? На Бузлуджа ли?
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя другарката Корнелия е влюбена в Бойко,но го изразява по детски.Нали помните,че някое дете в детската градина като хареса друго ,го бута безпричинно.Та и Корнелия критикува Бойко,за да я отрази.За сега той си трае,но...един ден като сдаде поста малииии каква коалицийка ще спретнат с парола "бял чаршав"!
36
0
 
1
 
! Отговори
гражданин 00001 на 2 преди 6 години
гражданин 00001 на 22 Зелена ФАНДЪКОВА поД зона СОФИЯ ДИСКРИМИНАЦИЯ на КВ ЛОЗЕНЕЦ ДА ВЗЕМЕ ФАНДЪКОВА И ГЕРБ ТАКА СМЕЛО ДА ВДИГНАТ ДВА ПЪТИ ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ КАКТО НАЛОЖИХА ДВОЕН ДАНЪК ЗА ЕДНО НОРМАЛНО СЕМЕЙСТВО С ДВЕ ДЕЦА И ДВЕ КОЛИ
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господин бай Х...!При срещата най добре е да плеснете с ръце,прегърнете се по братски,спомнете си всичко престъпно,което сте сторили на БГ и БГ - народ.. от 1989г досега,на раздяла се целунете ...и бегай,докато е време!Ти си знаеш защо!Дано този път успееш!
34
0
 
2
 
! Отговори
K преди 7 години
Среща на върха... на ***.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще делят баницата, нали ви казвах. Когато става дума за крадене всички партии са единни
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново под слънцето. Посредствени актьори , с променен грим , други маски и с други дрехи излизат на политическата сцена да играят отново една до болка позната ни политическа пиеса. Играна, преигравана и гледана , та чак втръснала вече. Сюжетът, ролите, действието на пиесата е без промяна, ето защо и поуката от нея е до болка познат на зрителя.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов Нинова: Среща на върха...да си мерят "топките" !
30
3
 
12
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ЕЙ СЕГА Е МОМЕНТА НИНОВА ДА ОПРАСКА ТИКВУН, ДА МУ МЕТНЕ ЕДИН БОЙ И ДА СЕ ОПРАВЯТ КАТО МЪЖЕ, МАКАР ЧЕ БОКИЧА НЕ СЕ ДЪРЖИ КАТО ТАКЪВ.
29
1
 
4
 
! Отговори
Ако не принудим преди 7 години
*** да работят и да спрат да раждат безконтролно, пригответе се за репресиращ режим, в сравнение с който ще ни се види детска игра така нареченият монархо-фашизъм, както и червеният терор в първите години след 09.09.1944 г.!Наглите *** ще получат това, което заслужават, но и за нас няма да е лесно, защото подобни режими не траят дълго и после има международни санкции.С две думи, да им спират помощите. Детски надбавки и платено майчинство само за по 2 деца. И принудителен труд
28
0
 
5
 
! Отговори
х преди 7 години
Наговориха се по кои теми кой какво ще говори и как ще привличат електорат за следващите вече мажоритарни избори
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо мислите се теглят милиарди?За асфалт?Бошлаф!Истината е,че няма пари за пенции,социални мангални и прочие.До 2020 г било каквото било.После-забравете,спрат ли еврофондовете.
26
2
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха ха ха преди 7 години
Бааате Бойко, ти си Мъж!Бааате Бойко, ще те бори Лъж!Бааате Бойко, здраво се дръж!
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧОВЕК КОЙТО ПИШЕ тЪкива няма право да плямпа за работа и пенсии
24
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ПЕНСИИТЕ,ПЕНСИИТЕ,ПЕНСИИТЕ,защото излизаме на улиците *** ТЪКИВА,какви са тези 11лева бе крадци долни.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хитър Петър (22)В точка 4 може да се зачеркне "по равно". Баце е по-равен сред равните ;)
22
20
 
5
 
! Отговори
въпрос към Курнелия преди 7 години
Един простичък въпрос. Съвсем прстичък:-Вие, др. *** Нинова ръкопляскахте ли "на крака" когато Орешко предложи Пеевски???? Само не казвайте "Не" защото го има документирано в телевизиите!!!!И втори въпрос /пак простичък като за вас/ -Вие ли др. *** Нинова ще борите "паралелната държава" след като ръкопляскахте на Пеевски???Нямам повече въпроси
21
3
 
20
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Опорните точки на БСП и ГЕРБ:1. Кражба;2. Измама;3. Вече знаем как да заблудим българския народ.4. Да източим европейските фондове и да си разделим парите по равно.5. Да слушаме и да изпълняваме нарежданията от САЩ, ЕС и Турция.6. Да се ръководим от интересите си.
20
3
 
18
 
! Отговори
До 20 преди 7 години
Боко - милиардер....Цвъки- милионер...Забравил си тези двамата, за момент човек ще си помисли , че си гербераст!:)))