ДБГ се готви и за отделно явяване на евроизборите

Димитър Делчев: Десницата върви към обединение за евровот 2024-та
17 мар 2019 18:25, Анисия Иванова
23
ДБГ се готви и за отделно явяване на евроизборите
Архив: Булфото

Движение България на гражданите се готви и за отделно явяване на евроизборите, тъй като до тях остават само 70 дни. Това заяви председателят на ДБГ Димитър Делчев пред БНР по повод очакванията десните партии да бъдат заедно на предстоящите избори.

Делчев обясни, че ДБГ води разговори с всички партии в център-дясно и припомни, че още през януари от партията са призовали да не се протаква дясното обединение. Приличаме на хора, които скоро трябва да се явят на ветроходно състезание, още не са си построили лодка, но пък част от тях спорят дали платната да са сини, или бели. По този начин десницата може и да се яви обединена, но чак на  Евроизборите през 2024 г.

Днес изтича срокът, около който се обединихме с Демократична България и ние очакваме тяхното решение. Делчев каза, че иска още от утре да започне искрен разговор с хората по най-важната тема - как българите да живеят тук също толкова качествено, както в Западна Европа.

Разговорът ще е за заличаването на двойния стандарт при храните, за изчистването на въздуха, за преодоляване на корупцията, която е огромният проблем на България. Но над всичко стои въпросът как ползите от членството ни в Евросъюза да стигат до всички, а не само до една тясна клика, близка до управляващите.

На въпрос на водещия за призива да председателя на Европейската народна партия Жозеф Дол до четирите български партии, членове на ЕНП да се обединят за общо явяване на Евроизбирите Делчев обясни, че е изпратил лично отговор до Дол. Поканих го да ни гостува, за да ни разясни как си представя такова обединение. Ние като лоялен член на ЕНП оценяваме неговото мнение и вероятно на него ще му бъде интересно нашето. 

Делчев добави още, че по време на 10-годишното управлението на ГЕРБ милиони българи са напуснали страната, а повече от половината, които са тук, не смятат, че има смисъл да гласуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ха-хаПо добре да се явят на някой конкурс за красота. От тия дето ги организира Митю ПищоваТой щял да организира прощално парти за *** и Ленчето, че много давали зор от Сливен :)
12
1
 
0
 
! Отговори
терминал 2 преди 5 години
Като му гледам на това нещо безметежния поглед,и всичко си идва на мястото!Хич не ми се ходи по чужбините,ама хич,ама кво да правиш!?
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакайте да построим АЕЦ Белене, за да го затворите. Рано е да кандидатствате за власт. Няма какво да правите. Май тецовете затварят и ще внасяме ток. Свърши им далаверата. Остават тези на държавна издръжка. Частните тецове затватят кепенците.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До чарлиДвижение България за гражданите е на Меглена Кунева -"Сбъдна тя една мечта,да е Пръмова снаха"!
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези марули никой не ги брои за живи,ама те затова разчитат на най-заблудените - столичаните!
8
2
 
12
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Какво е това дбг,нищо не ми говори ?
7
1
 
17
 
! Отговори
Ще им се да са десни преди 5 години
ДБГ десница ли е, бре?Няма ли да обявите сбор на всички номенклатурни снахи, та да са под един байрак?Като тръгнете на избори, червено знаме ли ще веете?
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия имат само една функция.Да раздробяват все повече дясното(доколкото го има),за да може ГЕРБ да остава без конкуренция.Автентична Християн-Демократична партия в Бг. няма
5
2
 
25
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Миришитеее, вонитеее - отдавна сте политически трупове, ама пак подлагате ръка за кокъла. Видяхме десницата в миналия парламент, помним още и за последно власт видяхте.
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако влязат в следващия парламент ще отида да продавам тикви на пазара.
3
3
 
27
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
По добре да се явят на някой конкурс за красота. От тия дето ги организира Митю Пищова
2
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До1. Няма какво да се замени ЕС, АКО ГО НЯМА. ТАК ЧЕ да мислиш , че 2024г. ЕС няма да има е нереално.
1
4
 
24
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Не бих казал,че точно тия много ще ни липсват.Ама тяхна си работа.