Елена Йончева: Само чрез Европа ще се преборим за България

Не ми беше леко да застана срещу Станишев, призна тя
17 мар 2019 22:25, Анисия Иванова
132
Елена Йончева: Само чрез Европа ще се преборим за България
Снимка: БСП

"Нормално е в една демократична партия да има дебат. Той може да е изпълнен с аргументи, така че няма нищо страшно в него. Страшно е, когато в демократична система в една партия няма битки на идеи и лидерът се избира с 98 процента, както е при ГЕРБ". Това заяви говорителят на ПГ на "БСП за България" и водач на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева, съобщиха от БСП.

Йончева е казала, че не й е било леко да застане срещу Сергей Станишев. 

"Искам да благодаря на всички, които ми повярваха и застанаха зад мен - това е огромна отговорност", е казала Йончева. По думите й това не е битка просто за Европейския парламент.

Още по темата

"Това е битка за България - за всички хора, които са настроени проевропейски. Това е битка за справедливост, за нашето достойнство и срещу грабежа. Само чрез Европа ще се преборим за България", е коментирала тя.

"Започнах битки с помощта на моите колеги - първата е свързана със строителството на преградното съоръжение на границата с Турция - в момента се води разследване и главният прокурор заяви в "Шоуто на Слави", че има данни за корупция", припомня Йончева.

Тя е обърнала внимание и на "Кумгейт", като е казала, че това не е частен случай, а "по този феодален модел функционират повечето български общини". 

"Голямата битка, която водим с колегите ни е проверката на пътищата. Когато излезе истината - защо не се строят пътищата ни по европейски стандарти, чрез независима европейска лаборатория, когато докажем, че 40 процента от стойността на бюджета отиват към управляващите - тогава ще се преборим. ГЕРБ си отиват", е казала Йончева.

Тя е цитирала доклада на Държавния департамент на САЩ, в който се казва, че "2/3 от корупционните сделки, свързани с високите етажи на властта, не се разследват от финансовото разузнаване. Йончева коментирала още, че процентът на бедност и социално изключване в България е 40.

"Каква стабилност при тези 40 процента бедност?, е попитала тя. "Европа ще ни даде основните инструменти, за да победим в тази битка. Важно е да се гласува в тези избори, за да изметем управляващите", е заявила Елена Йончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ники , красавица си намери във ,, филми за възрастни " .В Европа ни трябват защитници на шофьора ,а не на превозвача ! Справка Макрон !
61
11
 
26
 
! Отговори
ники преди 5 години
Червената бабичка изпълзя от землянката. Ужас!
60
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдът разпореди :Животните от Болярово са избити от СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ без основание !След президентските избори ,това е ЕДИНАДЕСЕТА победа на Нинова срещу борисоВ !
59
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мильончева без свидетелство за съдимост, няма как да бориш корупцията.!
58
19
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 5 години
Преди 12-15 години моята България стана европейска и натовска държава . Така и мечтите на българина се осъществяват от тогавашните управляващи !!!Но ...... Разцъфтява ,,китката " Бойко Методиев Борисов !!!И всичко пропадна , България също !Сега мъжки момичета като Йончева и Кьовеши са надеждите ни !
57
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ли лииии....колко е злобна тая руска вещица.
56
7
 
24
 
! Отговори
моше преди 5 години
Само ,чрез осъдителна присъда за парите от офшорката,ще се приближим към Европа и ще се отдалечим от евразийската клоака...
55
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Pobedata e na mladitehora v bg tova sa s obradovanie 4ujdi esizi hora sozialisti bsp pukaite se ot debelite si sadnizi gerb vs s eur milioni miliardi napravihte no polovinata gi njama neka4est.remonti bedni bolni balgari dezata ba mutrite v 4asni u4ilischta s kupeni ispiti i diplomi ograbihte bg fabdakova ba prokoraturata kade sa miliardite pavlova 50 miliona da varne saschto se krie zvetanov iska da sedne ba stola na boiko a toi na radev na stola da ama ne bg barod ne vi iska gerberi mutri
54
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отивай си в русияяяя
53
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bravo edna i snela intel.balgarka snela jurnsliska deputatka slobata na prostazite v bg i gerb sa jasni te schte umrat ot slobata si prostazite tapi bes obrasovanie mn sa v gerb tona bikov s bkp rodnini i 4engeta koito pluesche boiko sega schte se prasne ot jad kakto dobrev zvetanov jin4eva e badeschteto na bg i mladite v bsp ninova im rasjaava igrata na gerb namate obrasovanieto na ninova i jon4eva samo sloba savest v gerb milionerite na vlast marsch v pravosadieto i u4il.da se doi4ite mutri
52
9
 
22
 
! Отговори
BG citizen преди 5 години
Не ми беше леко да застана срещу Станишев, призна тяАми как ще е ?! Като знаеш що кинти изкара от него, а Сер - Гей ги открадна от нас.....Да, ама хич не е леко, затова полекинка както Съсела направи - дай към Европата, пък те умниците от България ще поговорят малко и ще забравят!
51
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кьовеши първо баба Йончева ще бутне в дрънголника- крадлата с офшорки на КТБ! Коя е лъжкинята, че " нямала" офшорки? Ами сбръчканата бабаЙончева, европарламента няма да я спаси от пандиза!
50
11
 
20
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Тия колкото и да се напъват, пак ще загубят. Едната истеричка - партиен шеф, другата - водач на листа. Само че хората истерички не обичат.
49
5
 
10
 
! Отговори
programist преди 5 години
ne sam ot gerb , no tazi jurnalistka e edna nagla kradla ot tipa na onazi ivan4eva..mn ogladnjaha i iskat da doidat na vlast za da po4nat pak da LAPAT..
48
2
 
0
 
! Отговори
chitatel преди 5 години
До АнонименGlupak!
47
6
 
15
 
! Отговори
раша наша преди 5 години
всички сте един дол дренки-крадливи стари видми
46
10
 
14
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Има нещо тъпоистично в тази, а бритона й е брутално смотан.
45
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че Гроб са върли демократи!Ченге-крадец с 10 апартамента, пожарникар-овчар с една мозъчна клетка, колкото за не се изпуска по нужда, селски крадец, живеещ без наем поради страх от земетресение, пияница-състезател с моторна шейна и т.н. и т.н...
44
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да си плещите гербавите отиват в кауша!Скоро!
43
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на комунистите само битки са им в главите! само че, от тия битки, облагодетелстваните са само те, а не народа!!! това го доказаха през всичките години, до като бяха на власт. бяха бкп, после бсп а сега били бсп за България, сменят името като вълкът козината си.