Елена Йончева: Само чрез Европа ще се преборим за България

Не ми беше леко да застана срещу Станишев, призна тя
17 мар 2019 22:25, Анисия Иванова
132
Елена Йончева: Само чрез Европа ще се преборим за България
Снимка: БСП

"Нормално е в една демократична партия да има дебат. Той може да е изпълнен с аргументи, така че няма нищо страшно в него. Страшно е, когато в демократична система в една партия няма битки на идеи и лидерът се избира с 98 процента, както е при ГЕРБ". Това заяви говорителят на ПГ на "БСП за България" и водач на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева, съобщиха от БСП.

Йончева е казала, че не й е било леко да застане срещу Сергей Станишев. 

"Искам да благодаря на всички, които ми повярваха и застанаха зад мен - това е огромна отговорност", е казала Йончева. По думите й това не е битка просто за Европейския парламент.

Още по темата

"Това е битка за България - за всички хора, които са настроени проевропейски. Това е битка за справедливост, за нашето достойнство и срещу грабежа. Само чрез Европа ще се преборим за България", е коментирала тя.

"Започнах битки с помощта на моите колеги - първата е свързана със строителството на преградното съоръжение на границата с Турция - в момента се води разследване и главният прокурор заяви в "Шоуто на Слави", че има данни за корупция", припомня Йончева.

Тя е обърнала внимание и на "Кумгейт", като е казала, че това не е частен случай, а "по този феодален модел функционират повечето български общини". 

"Голямата битка, която водим с колегите ни е проверката на пътищата. Когато излезе истината - защо не се строят пътищата ни по европейски стандарти, чрез независима европейска лаборатория, когато докажем, че 40 процента от стойността на бюджета отиват към управляващите - тогава ще се преборим. ГЕРБ си отиват", е казала Йончева.

Тя е цитирала доклада на Държавния департамент на САЩ, в който се казва, че "2/3 от корупционните сделки, свързани с високите етажи на властта, не се разследват от финансовото разузнаване. Йончева коментирала още, че процентът на бедност и социално изключване в България е 40.

"Каква стабилност при тези 40 процента бедност?, е попитала тя. "Европа ще ни даде основните инструменти, за да победим в тази битка. Важно е да се гласува в тези избори, за да изметем управляващите", е заявила Елена Йончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Злобата и кариеризма са обезобразила Йончева..., а беше симпатична.
41
14
 
20
 
! Отговори
Н преди 5 години
Елена, права си! Бяха недоволни от Тодор Живков, а си намериха Бойко и Доган! Мачкат ги, тъпчат ги-и те доволни или ги е страх да застанат срещу несправедливоста! Повече от 2 милиона просто си заминаха от Родината, защото мафията управлява! Та те Ботев и Вазов махат от учебните програми!!! Май Ердоган вече завладя България?
40
9
 
12
 
! Отговори
за ЕС преди 5 години
ЕС скоро ще се разпадне, защото Брюксел се налълни с разни ***, джендърки , феминистки и глобалисти!!!
39
14
 
15
 
! Отговори
za RU преди 5 години
Русия е велика сила, Крим е руски, свикнаха ли лицемрите на Запад и слугите им в България???
38
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елена Йончева вече не обича ли Русия..................... и говори за Европа с такава любов???
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно ли комунисти говорят за Европа?
35
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йончева неси мисли като тези завчеращни ,които по фейзбук които обявиха че е дошло краят на ГЕРБ в събота.Какво стана *** мърло колко се събраха пред НС 17 човека да сеалят ГЕРБ.Тиси последната мераклйка за власта.
34
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гражданите на СССР Станишев и Йончева са първи бройки за Европейския парламент въпреки че много мразят Европа, но не се отказват от парите и.
33
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКПЕТО днес е Греб! Там партийните книжки се пазят и са повече на брой от цялата /извън/парламентарна група на Нинова! Факт!
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе направо ви казва, че на вас не може да се разчита в битката с Цецерон и отива да докара свежи и здрави сили от Европа!
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На сила не, но насила - да! Разликата схващаш ли?
30
2
 
4
 
! Отговори
До 57 преди 5 години
Само дето в Герб така се избират, а не ме кара никой на сила да избирам аз ГЕРБ. Разликата схващаш ли я или немаш мозък.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Става интересно. Вече е там, а от Брюксел се чува по добре!
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В БКП се избираха преди, както сега в Герб! Кво питаш?!
27
8
 
9
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Тая смотла говори за демокрация. Нали демокрацията съсипала България. От кога демокрация е важна дума в комунистическата партия? И как се избираха в комунистическата ви партия лидерите преди? И какви бяха резултатите от изборите 45 г? Нима не бяха с 98%? Популистка-сега ти харесва да говориш за демокрация, защото така ти изнася. Що за уродлив човек си и партия? И искате да сте в управлението. А я се погледнете как изглеждате само.
26
4
 
4
 
! Отговори
Десен бек преди 5 години
Обичам я!
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Греб няма такива процедури! Бойко ги нареди като пепони на зарзават - пазар, един зад врата, шут в газъ и да заминават за Брюксел!
24
4
 
6
 
! Отговори
Тучо преди 5 години
Бе, момиче, тоз народ е *** и иска да му се казва ясно, хитро и точно - без метафори и усложнения! Вземи пример от Буйко! Сега кажи, че водиш тук прокорорката и почвате роднините в Хасково!
23
6
 
9
 
! Отговори
ПО-ПОЛЕКА В ГЕРБ преди 5 години
да не скъсате минискус като ОН баш футболиста на годината, дето от напъване все пак да стигне подадените топки за воле влезе болница. Да не ви хване плексит от чукане на клавиатурите за някой долар повече