Сътресения в БСП: Какво се случва с листата за евроизборите?

Нормално е да спечелим седем места в eвропарламента, смята депутат
Обновена: 15 апр 2019 11:15 | 15 апр 2019 11:15, Петя Славова
23

След представената листа на БСП за евроизборите, Националният съвет на партията оспори предложенията на лидера Корнелия Нинова и кандидатите, които тя издигна и направи промени в листата. Благодарение на тях Сергей Станишев успя да намери място сред кандидатите за евродепутати.

В "България сутрин" Момчил Неков, който е номер 9 в листата на БСП, обяви, че гласуването на Националния съвет на партията не е бламиране на Корнелия Нинова. Той допълни, че според него е нормално БСП да спечели седем места в европейския парламент.

Още по темата
"Гласуването не е бламиране на Корнелия Нинова. Тя предложи листа, която смята, че е балансирана и от различна възрастова група. Хората в листата са много готини."

По думите му, ако Нинова иска вътрешен комфорт в партията, би вкарала Станишев листата.

"Имахме вътрешно гласуване и вече имаме нова листа. Бюрото предлага листа, след това Националния съвет може да я промени. Именно той може да я утвърди. БСП е най-демократичната партия и всички процеси са видими. Целта на вота е да се види кой какво вътрешно партийно доверие има. Липсата на Сергей Станишев е знак да не се съвместяват две позиция, за това да има повече българи в европейския парламент - той да остане лидер на партията на европейските социалисти, а на негово място да влезе още един човек. Разумно е да вземем седем места - с едно повече от ГЕРБ", разкри Неков.

По думите му, това, че хората от листата нямат опит в европарламента, голяма част от тях са хора с опит на работа в чужбина.

Той допълни, че е доволен от факта, че заема девето място в листата. Неков също така бе категоричен, че номинацията на шефа на кабинета на президента Румен Радев Иво Христов е много важна за листата, тъй като той ще защитава националните интереси на България в европарламента.

"Получих 170 номинации. Това ми носи удовлетворение от добре свършената работа. Деветото място е извън ръба, но това означава, че гласоподавателят може с преференция да гласува за човека, който смята за най-добър. Смятам, че съм доста разпознаваем. Ние сме готови отдавна с визията за България и Европа. Иво Христов е в листата, тъй като е много добре подготвен. Той е човек, който ще защитава националните интереси", заяви Неков пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
3
 
! Отговори
Тази неувереност? преди 5 години
До Надя: Неувереност в какво? Стратегическата задача на БСП е да прати ГЕРБ в опозиция и това, когато се случи, ще бъде добре за България. Не че БСП са обязателно по-добри, но когато една партия се задържи твърде дълго на власт, тези, които са избрани за да защитават обществения интерес се научават твърде добре да го използват за лично облагодетелстване. Време е гербаджиите да си ходят. Много им станаха далаверите.Но за редене на листите при тях много дискусии няма. Каквото каже Бойко - това е.
18
3
 
0
 
! Отговори
Надя преди 5 години
Не наблюдаваме последователност в действията им.Нещо между комедия и пародия е жанра,който можем да дадем като определение на цялата им политика в последните месеци.Би трябвало тази неувереност да им донесе негативи.
17
10
 
4
 
! Отговори
Зойн преди 5 години
Гласувай за ГЕРБ да си купят евтини апартаменти а български народ да мизерства ? хубаво ама българско ???
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Призовавам ГЕРБ, ако държат на Станишев, да гласуват с бюлетината НА БСП И да ползват преференция! Предварително благодарим!
15
4
 
7
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Ами на изборите ще видиш поредният крах на бесепарите. А колко *** (*** е ***), ще го пиша - хиляди, и няма да престана. Защото БСП са подли гадове, които си служат с подли прийоми, и това трябва да се припомня постоянно.
14
1
 
5
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 14 червен анонимник. Глу.пак, 90% от това, което си написал не е вярно. Тези неща се доказват, галошш, а не са меродавни, само защото един невзрачен анономник ги е написал в някакъв сайт.
13
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЗАБРАВИХ, ЧЕ Я ИМА ТАЯ СМРЪДЛИВА ПРЕФЕРЕНЦИЯ!!!ОФФ!! СТАНИШЕВ ЩЕ Е ПАК ЕВРОДЕПУТАТ МНОГО ЖАЛКО!ПРЕФЕРЕНЦИЯТА ПРЕНАРЕЖДА СПИСЪКА КАКТО СИ ИСКА ОТ ПОСЛЕДЕН В СПИСЪКА СТАВАШ ПЪРВИ!
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаос, крадене, некадърност, масови протести и гонене от властта...като добавим и сомозапалванията, и ритуалните семейни самоубийства, "ало Ваньо", "ало банов съм", банки, тефтерчета, асансьори, саниране, своге, спецове, страсбургски съд, небостъргачи, перачи и разни калинки картината на съвременна България става трагична... Кой е виновен, Байфидане?
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В БСП стават много неща, има движение и полемика! Но в ГЕРБ нищо не става, както винаги! Там е : строй се, преброй се и гласуване в духа на добрата , стара традиция - 100% единодушни като войници. Тази пиеса я играехме преди 40г.
10
10
 
11
 
! Отговори
На изборите ще видим преди 5 години
До Бсп са гадове: Жалък *** си ти. Колко *** ще го копи-пействаш това? А междувременно далаверата на Бойко-Цецовата дружинка им върви съвсем добре.Добре е че са включили Станишев (за да не кажат че БСП е против ПЕС) но дали наистина ще стане евродепутат ще видим. Последната дума имат избирателите и листата може да се пренареди при гласуването на изборите. Ще е шамар точно от избирателите, не от Корнелия Нинова.
9
10
 
10
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До червения анонимник 5. Глу.пости си написал. Ти кой набор си? Явно си малък или може би изкуфял червен симпатизант щом не знаеш какво значи управление на БСП. Хаос, крадене, некадърност, масови протести и гонене от властта. И това винаги.
8
10
 
13
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Неков, неков, нормално е тази най-антинародна партия, която донесе само катастрофи на България да няма нито един депутат. За съжаление, заради все още живите бабички и зомбирани *** ще се докопате до 4-5 места. Максимум.
7
6
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НА БАЗАТА НА РЕЗУЛТАТИТЕ СПРЯМО ПРЕДИШНИТЕ ЕВРО ИЗБОРИ И ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗВОДИТЕ САЩЕ ГЛАСУВАТ ОКОЛО 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ!ГЕПБ (БКП) ЩЕ ИМА ОКОЛО 600 ХИЛЯДИ ГЛАСАБКП (БСП) ЩЕ ИМА 400-500 ХИЛЯДИ ГЛАСА ИЗВОДИТЕ СА ЯСНИ! ЩЕ ВЛЯЗАТ ПЪРВИТЕ 4 ЕВРОДЕПУТАТИ ОТ БКП-БСП А ЗА ПЕТИЯ МОЖЕ И ДА НЕ СТАНЕ :D И ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯ ВАРИАНТ ЩОТО НОМЕР 5 Е СТАНИШКАТА И ЩЕ Е БЕСЕН НА НИНОВА :DГЕПБ ЩЕ ИМА ОКОЛО 6 ДЕПУТАТИДПС ЩЕ ПРИЛАПАТ 4САМО ДО МОМЕНТА СМЕТКАТА Е 14 БРОЯ! ЗА ОСТАНАЛИТЕ 3 ВЕЧЕ НЕ ЗНАМ
6
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на 26 май ще има колективно харакири на герберастките *** или по-вероятното колективно подаване на заявления за влизане в редиците на партията победителка БСП
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха голям сеир, Серго хлъзна Гоце, сега Корни хлъзга Серго а той се опъва, браво другари само така към победата :))
4
8
 
24
 
! Отговори
расате преди 5 години
Явно г-н Неков бърка понятията: партийните интереси на БСП и интернационализма не са националните интереси на Република България.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значение на думата шайка мн. шайки, ж. Група хора, обединени от престъпни цели; тайфа, банда.Значение на думата пасминаж., само ед. Разг. Грубо. Група хора, които имат отрицателни качества; сбирщина.
2
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази пасмина има 100 традиции в грабене и малтретиране.
1
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сътресенията са само в кражбите на тиквената шайка : )