Кои са новите 240 депутати

18 трябва да решат от кой район ще влязат в парламента
Обновена: 10 окт 2014 16:49 | 10 окт 2014 16:00, Камелия Цветанова
45
Кои са новите 240 депутати
Снимка: архив, БТА

ЦИК обяви имената 240-те депутати от осемте партии в 43-тото Народно събрание след предсрочните избори на 5 октомври. Окончателният състав на 43-ото Народно събрание ще стане ясен утре. Дотогава е крайният срок, в който депутатите, избрани в два района, трябва да обявят кой ще представляват. Там, където се отказват, ще влязат вторите в листата.

Депутати от ГЕРБ в Благоевград ще са Цветан Цветанов, Кирил Котев, Даниела Савеклиева, Димитър Танев, от БСП ще е Кристиан Вигенин, от ДПС – Алиосман Имамов и Муса Палев, от РБ - Атанас Атанасов, от ПФ Атанас Стоянов, от ББЦ – Светлин Танчев,от „Атака“- Илиян Тодоров.

От Бургас ще са Ивелина Василева, Димитър Петров, Иван Вълков, Диана Йорданова, Семир Хусеин Абу Мелих от ГЕРБ, от БСП -Петър Георгиев Кънев и Атанас Зафиров Зафиров, от ДПС – Хюсеин Хафъзов и Дурхан Мехмед Мустафа, от РБ -Костадин Марков, ПФ- Валери Симеонов и Валентин Касабов, от ББЦ – Стефан Кенов, от АБВ – Михо Михов.

Депутатите на ГЕРБ във Варна ще са Лиляна Павлова, Пламен Манушев, Красен Кралев, Красимир Петров, Красимира Анастасова, Павел Христов, БСП – Ангел Найденов и Красимир Янков, ДПС – Йордан Цонев, РБ – Радан Кънев, ПФ- Валентин Касабов и Емил Симеонов, ББЦ – Георги Ковачев, Атака – Волен Сидеров.

От Велико Търново депутатите от ГЕРБ са Цветан Цветанов, Клавдия Ганчева, Пенчо Пенчев, от БСП – Мариана Бояджиева, от ДПС - Камен Костадинов, от РБ - Иван Иванов, ПФ - Милен Михов и „Атака“ - Любомир Владимиров.

Във Видин от ГЕРБ влиза Ивайло Московски, от БСП - Михаил Миков, от ДПС - Станислав Анастасов, от АБВ - Иван Иванов.

Във Враца депутатите на ГЕРБ ще са Петя Аврамова и Красен Кръстев, на БСП ще е Георги Божинов, на ДПС Камен Костадинов, ПФ Красимир Богданов, ББЦ Явор Хайтов.

От Габрово ГЕРБ праща в НС Цветомир Михов и Добромир Проданов, БСП - Кирил Добрев, ДПС - Четин Казак.

От Добрич депутатите на ГЕРБ ще са Румен Иванов  и Живко Мартинов, на БСП ще е Светла Бъчварова, ПФ - Валентин Иванов, АБВ - Иван Станков.

Депутатът на ГЕРБ от Кърджали ще са Цвета Караянчева, от ДПС – Лютви Местан, Ердинч Исмаил Хайрула, Шабанали Ахмед Дурмуш, Салиха Хакиф Емин.

От Кюстендил ГЕРБ праща в НС Кирил Калфин, БСП - Мая Манолова, ДПС - Александър Методиев, ББЦ - Петър Петров. 

Депутатите на ГЕРБ в Ловеч ще са Корнелия Маринова и Николай Нанков, на БСП – Димитър Горов, на ДПС - Джейхан Хасанов Ибрямов, на АБВ - Кирил Цочев.

От Монтана депутатът на ГЕРБ ще е Десислава Атанасова, на БСП - Емил Райнов, на ДПС - Петър Чобанов, РБ - Борислав Великов, ББЦ - Чавдар Пейчев.

Стоян Тонев, Десислава Гушева и Димитър Гечев са депутатите на ГЕРБ от Пазарджик, на БСП ще са Янаки Стоилов и Димитър Димитров, на ДПС – Делян Пеевски, на РБ - Бойка Маринска.

От Перник ГЕРБ излъчва Вяра Церовска, БСП - Валери Жаблянов,  РБ - Валентин Павлов, АБВ - Росица Янакиева.

Цецка Цачева, Пламен Петров и Владислав Николов са депутатите на ГЕРБ в Плевен, на БСП - Румен Гечев и Васил Антонов, на ДПС - Митхат Метин, на РБ - Найден Зеленогорски, ПФ - Красимир Каракачанов, и ББЦ – Румен Йончев. 

Бойко Борисов, Менда Стоянова, Вежди Рашидов, Стефан Дедев и Атанас Ташков са депутатите на ГЕРБ в Пловдив, на БСП е Георги Търновалийски, на ДПС - Венцислав Каймаканов, на РБ - Георги Шишков, на ПФ - Славчо Атанасов, на ББЦ - Ана Баракова, и на АБВ - Борислав Борисов.

От Пловдив област депутатите на ГЕРБ са: Методи Андреев, Катя Попова, Здравко Димитров, Силвия Хубенова, на БСП – Димитър Дъбов, Манол Генов; на ДПС – Джевдет Чакъров, на РБ - Николай Ненчев, на ПФ – Борис Янчев, на ББЦ - Мартин Иванов, на “Атака“ - Магдалена Ташева.
 
Валентин Василев е народният представител на ГЕРБ в Разград, на ДПС са Ахмед Реджебов Ахмедов, Гюнай Хюсмен Хюсмен и Хасан Адемов.

В Русе ГЕРБ ще излъчи Пламен Нунев, Светлана Найденова и Десислава Атанасова, БСП – Христо Белоев, ДПС - Ферихан Илиязова Ахмедова, РБ - Румен Христов, ПФ – Искрен Веселинов, ББЦ - Георги Недев.

От Силистра ГЕРБ има един депутат Милена Дамянова, ДПС - Рамадан Аталай и Невин Хасан, „Атака“ - Иван Димитров.

Десислава Танева и Галя Захариева от избраните от ГЕРБ в Сливен, Таско Ерменков - от БСП, Янко Янков - от ДПС, Петър Петров - от ПФ, Иван Иванов - от АБВ.

Даниела Дариткова ще е депутат от ГЕРБ от Смолян, Дора Янкова - от БСП, Мустафа Карадайъ - от ДПС, Петър Кадиев - от АБВ.
 
От ГЕРБ в 23-и МИР София са Александър Ненков, Димитър Главчев, Валентин Николов, Теодора Георгиева, Данаил Кирилов и Милена Дамянова, от БСП - Жельо Бойчев, Георги Кадиев, Стоян Мирчев; от РБ - Божидар Лукарски, Атанас Атанасов, Корман Исмилов, Петър Славов; от ПФ - Валери Симеонов, от „Атака“ - Миглена Александрова, от АБВ - Борислав Борисов.

От 24-и са Румяна Бъчварова, Джема Грозданова, Веселин Вучков, Евгения Алексиева, Валентин Радев от ГЕРБ, Стефан Данаилов и Георги Свиленски - от БСП; Петър Москов, Мартин Димитров и Гроздан Караджов от РБ; от ПФ - Юлиан Ангелов, от „Атака“ - Явор Нотев.

Бойко Борисов, Красимир Велчев, Станислав Иванов, Красимир Ципов, Лъчезар Иванов и Снежана Дукова са от 25-и МИР София от ГЕРБ, Михаил Миков и Георги Анастасов - от БСП, Меглена Кунева и Вили Лилков - от РБ, Красимир Каракачанов - от ПФ, Росен Петров - от ББЦ, Волен Сидеров - от „Атака“ и Ивайло Калфин - от АБВ.

От София област от ГЕРБ са Ивайло Московски, Петър Беков и Галя Георгиева, от БСП - Корнелия Нинова и Радослав Стойчев, от РБ - Димитър Делчев, от ПФ - Велизар Енчев и от ББЦ- Красимира Ковачка.

В Стара Загора от ГЕРБ са Лиляна Павлова, Димитър Желев, Пламен Йорданов и Нено Влайков, от БСП – Драгомир Стойнев и Георги Гьоков, от ДПС - Делян Пеевски, РБ - Димитър Танев, ПФ - Димитър Байрактаров, ББЦ - Кънчо Филипов, „Атака“ -  Десислав Чуколов.

В Търговище от ГЕРБ е Дарин Димитров, от ДПС е Йордан Цонев и Тунчер Мехмедов Кърджалиев, от „Атака“ е Николай Александров.

Делян Добрев и Евгения Ангелова са депутатите на ГЕРБ от Хасково, Чавдар Георгиев от БСП, Лютви Местан и Мехмед Атаман от ДПС, РФ – Станислав Иванов, ПФ – Слави Бинев, ББЦ – Борислав Иглев.
 
От Шумен от ГЕРБ ще са Любомир Христов и Ралица Ангелова, от БСП – Иван Иванов, от ДПС- Айдоан Муталиб Али, Хамид Бари Хамид, Бюнямин Хюсеин Хасан.

От Ямбол от ГЕРБ ще е Иван Чолаков, от БСП - Атанас Мерджанов и Кирчо Георгиев Карагьозов, от ДПС – Илия Илиев.

Избраните от два района има един ден да решат откъде искат да бъдат народни представители. В случай че не подадат заявление, ЦИК ще ги обяви за депутати от тези райони, където са се регистрирали първи като кандидати.

Избора си трябва да направят 18 депутати. Шестима са от ГЕРБ – Бойко Борисов, Десислава Атанасова, Ивайло Московски, Лиляна Павлова, Милена Дамянова и Цветан Цветанов. От БСП Лява България решение трябва да вземе само лидерът Михаил Миков. Четирима са депутатите, избрани от две места, от ДПС – Делян Пеевски, Йордан Цонев, Камен Костадинов и Лютви Местан.

От Рефоматорите само Атанас Атанасов трябва да избере района, който да представлява. В Патриотичния фронт са трима – Валентин Касабов, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

И в “Атака” само лидерът Волен Сидеров трябва да направи избор, а в АБВ - Борислав Борисов и Ивайло Калфин.

След протестите на жители на Дупница и Кюстендил заради решението Александър Методиев, известен като Бат Сали, да стане депутат от района от ДПС, Цветозар Томов, говорител на ЦИК обясни, че след сложните математически изчисления се получават няколко аномалии, като най-голяма е тази в Кюстендил.

Другият говорител Александър Андреев пък припомни, че системата Хеър-Ниймайер е въведена със закон от 2009 г. и е прилагана на изборите през 2011 г., 2013 г. и на последния вот.

Цветозар Томов обясни, че първо се прави национално, а след това регионално разпределяне на мандатите, които след това трябва да съвпаднат, като на регионално нива се отнемат остатъците от партия, на която не й стигат гласовете за цял мандат и се дават на друга, на която се полага.

В Кюстендил само ГЕРБ и БСП имат цели мандати и заради това другите два трябва да се направят с най-големите остатъци. На ГЕРБ не й достига за цял мандат и остатъкът трябва да отиде при „Атака“, но при следващи преразпределения отива при Реформаторите, но и от тях се взима, защото това е 24 мандат за тях, а те трябва да имат 23, след това трябва да се даде на ПФ, но пак заменя и така се стига до ДПС, обясни Томов и добави, че се стига до това след над 60 стъпки.

Според него, ако има отделен район в чужбина, аномалиите ще са по-малко.

Камелия Нейкова, също говорител на ЦИК, съобщи, че има постъпили желания за повторно преброяване на бюлетините и на недействителните гласове.

Според Изборния кодекс ЦИК няма право да променя резултатите, обясни обаче тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: депутатиЦИКизбори 2014
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Теменужка Петкова от кой район влиза-няма я в 25 мир няма я и в Търговище
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A Temenujka Popowa
31
2
 
5
 
! Отговори
Велизар преди 9 години
До *** 21Каква армия те гони, бе човек?Аз честно казано не се чувствам заплашен от нищо и не разбирам защо изкуствено се създават някакви страхови неврози.
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българския народ отново и за пореден път избра мафията да го управлява
29
0
 
0
 
! Отговори
cari co tur преди 9 години
ste gi vidim li tesi 240 sympatyagi i na majoritarnite izbori po koleda?!ot neglasuvalite 67% bg
28
16
 
8
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Честито на депутатите от ГЕРБ и лично на лидера Бойко Борисов!!!Честито и на Цветан Цветанов !!Успех в измъкването на страната от кризата!Бойко Борисов -Премиер на България!
27
4
 
16
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
И какво се оказа ? Най-изперкалите са в Софея,Ами като си харесвате ГЕРБ,направете си Банкя столица и ни оставете да си живеем без партии.
26
0
 
3
 
! Отговори
fan преди 9 години
kade sa im snimkite na lubimcite na bulgar i na turk milliet?!
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
240 бандити, за не съм ги избирал аз и не желая те да са в парламента, а желая нови партии с нови лица, за които гласувах.
24
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
В Разград нещата не са добре. Някой мисли че хората от любов са го избрали. Морал нещото което тотално липсва.
23
0
 
11
 
! Отговори
до леко тъп преди 9 години
За Пеевски са гласували тези, които са гласували за бягащи от правосъдието, снабдяващи ромите с ток на преференциални цени, собственици на ВЕИ източващи НЕК, прекупвачи на електроенергия и.т.н. Така че не се чуди.
22
1
 
13
 
! Отговори
леко тъп българин преди 9 години
Въпросче: КОИ и ЗАЩО са гласували за Делян Пеевски, рекордьор по отсъствия от парламентарни заседания? КАКВО е направил тоя, за да е 1 от 240-те, представляващи НАЦИЯТА?
21
0
 
16
 
! Отговори
ЕМИГРАНТ преди 9 години
ПАК ЛИ ТРЯБВА ДА ГЛЕДАМЕ НАЛАТА И МАЗНА ФИЗИОНОМИЯ НА ДАНЧО МЕНТАТА,АЙСИКТИР,ДАНО ДА Е ЗА КРАТКО
20
3
 
15
 
! Отговори
лизачи преди 9 години
Повръща ми се от безхаберието, от наивността на българина и от страха му.
19
8
 
5
 
! Отговори
лизачи преди 9 години
корупция иде реч, за какъв целенасочен, планиран и дирижиран от Кремъл политически и икономически саботаж на икономиката на България иде реч. За каква руска гнусна ченгеджийница ?!?!? Запитвате ли се защо съдия изпълнител образува изпълнително дело заради 500 лева и запорира всичко на някой клет българин, който едва връзва двата края, но срещу руските хуни, които дирибействат от 70 г. в България сякаш има табу. Запитвате ли се защо *** във Варна има своя армия, от която се страхуват всички български граждани в региона и не смеят да гъкнат, страхувайки се от саморазправа с тях. Повръ
18
7
 
7
 
! Отговори
лизачи преди 9 години
зависимо положение от Кремъл - вътрешния въздушен транспорт, речно плаване, вестници, електронни медии, ТЕЦ- ове, пивоварни, цели курортни комплекси и огромен брой хотели, зърнобазите в Добруджа, чрез които се рекетират зърнопроизводителите и се контролира и цената на хляба, МОЛ-ове... Да изреждам ли още??? 30 % от икономиката на България е в руски ръце, а възвращаемост - ъ! Към сметката с ограбването на България прибавете и факта, че държавата плаща най-скъпия руски газ, почти двойно по-висока цена от страни в Централна Европа като Чехия, Унгария, Германия... Сещате ли се за каква
17
5
 
4
 
! Отговори
лизачи преди 9 години
чуждестранни представителства с приход от 5 до 20 милиона са три руски фирми, но отново нито една не е декларирала и една стотинка печалба. Към списъка прибавете и стратегическите предприятия като БТК, която стана руска собственост през 2012 г. БТК е декларирала приход за 2012 г. от 849 000 000 лв., но не е отчела и стотинка печалба. За 2013 г. все още не е декларирала печалба. Добавете към списъка и онези руски образувания, които са регистрирани чрез подставени лица (като *** например) и ще видите, че цели сектори на икономиката ни, освен енергетиката са руска собственост или
16
1
 
3
 
! Отговори
лизачи преди 9 години
РОМФАРМ КОМПАНИ ООД (фирмата е българска) отчитат приход от 250 милиона лв. и печалба 154 милиона лв. При фирмите с деклариран приход между 5 и 20 милиона положението е същото. Общо 21 на брой. При проявен интерес ще публикувам списък с имената им и данните от счетоводните им отчети. Търговски Регистър е публичен и всеки може сам да провери. Руските фирми с годишен приход между 2 и 5 милиона са 20 на брой. Сред тях е и веригата Берьозка. Деклариран приход за 2013 г. (добре, че има касови апарати, все пак) 2 875 000 лв. Печалба ха, сетете се сами? Сред регистрираните като чужде
15
1
 
3
 
! Отговори
лизачи преди 9 години
ТРЕЙДНЕТ БЪЛГАРИЯ ЕООД приходи 397 879 000 лв. (397 милиона лв) Печалба 3 247 000 лв. или под 1 %. ПРОМЕТ СТИИЛ АД (в борда има руснаци и украинци) приходи 441 000 000 лв. , печалба НЕ!!! ЛУКОЙЛ БУНКЕР ЕООД еднолична собственост на Руска Федерация. Дори в графата приходи резултатът е отрицателен, а за предни години при приходи от порядъка на 500 000 000 лв. печалба няма декларирана. За сравнение - ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ ЕАД декларира приход от 423 000 000 лв. и печалба от 201 000 000 лв. РОМФАРМ КОМПАНИ ООД (фирмата е българска) отчитат приход от 250 милиона лв.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
воленчо пак си осигури местенцето в парламента , няма да мисли за пари 4 години .

Спонсорирани публикации