От ГЕРБ: Датата на вота не е съобразена с католическия Великден

Машинното гласуване е някаква екзотика, посочи Десислава Атанасова
30 яну 2021 21:45, Красимир Ангелов
152

"Хората в Ковид отделенията ще имат възможност да гласуват, стига да попаднат в изготвените списъци на желаещите да упражняват правото си на глас под карантина. Списъците се правят в рамките на 3 дни преди самия изборен ден", посочи депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването "Опорни хора".

Запитана какво да правят хората, които са се разболели на 2 или 3 април (ден или два преди изборния 4 април - бел. ред.) тя отговори, че не може да се предвидят всички обстоятелства и са преценили, че 3 дни са напълно достатъчни, за да може всеки избирател да заяви желание за гласуване.

Още по темата
По думите ѝ секционните избирателни комисии ще имат прекомерни много задължения - дезинфекция, поставяне на пластмасови паравани. Десислава Атанасова одобрява промяната във ваксинационния план и включването на всички, свързани с изборния процес, в третата имунизационна фаза.

"Безспорно съществува риск всички тези хиляди членове на секционните избирателни комисии без ваксина да бъдат предразположени към заразяване. Има заложени повече средства, ЦИК ще се произнесе. Ще има по-сериозен бюджет за заплащане на секционните избирателни комисии от страна на държавата", заяви депутатът от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR.

Атанасова подчерта, че Изборният кодекс е специален, неведнъж се е променял преди избори и за последната промяна е спазен 6-месечният срок преди вота. А промените в момента касаят единствено пандемичната обстановка

Ще имат ли възможност да гласуват българите в чужбина?

"За съжаление, датата 4 април е решение, което вече не може да се ревизира. Затова консултациите при президента бяха безсмислени. Тази дата не е съобразена с католическия Великден, да не говорим с пандемичната обстановка в целия свят. Българите в чужбина ще упражнят правото си глас, държавата полага максимални усилия, за да им осигури тази възможност", коментира народният представител от ГЕРБ.

Атанасова призна, че е убеден привърженик на онлайн гласуването и е внасяла такъв законопроект.

"Тогава всички ни убеждаваха, че това е невъзможно и несигурно, но ето, че дойде момент, в който много сериозно да се помисли за различен тип гласуване. За мен това гласуване с машина е някаква екзотика, където я няма никъде в Европа. Гласуването по пощата видяхме, че дори в САЩ не среща толкова сериозна подкрепа и има съмнения за манипулация", каза още тя.

И отбеляза, че няма как вотът да бъде манипулиран. Атанасова се надява да няма повторение на Костинбродската афера, но очаква удари под кръста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
1
 
! Отговори
Поли преди 3 години
Политиците са хора ,които се интересуват от лична изгода.Ако тя е свързана с нас е добре.Как става един политик зависим от хората?Става единствено на избори,след това забравя за тях.Ако той през цялото време знае ,че ще загуби ,став зависим. Иначе не е. Но като виждам хич не им пука за нас.Хората една година са на протести и никой не им обърна внимание.Явно това не върши работа.Та незнам,ние сме обречени на лоша прогноза за бъдещето.
110
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия жени от герб ...все недоволни )
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 113 "Абе гробари когато през лятото народа ви даваше право на избор вие се криехте като мишки сега на 4 април е дадено право на хората и те като вас да избират"Българите тук можем, ще гласуваме. Казвате "сега на 4 април е дадено право на хората..."Българите на запад го нямат!104 писа:Представете си на Великден да трябва да пътувате от село/градче Х до София, посолството, да се редите с хиляди други българи на опашка, да гласувате и да успеете да се върнете". Губим антигерб гласовете им!
108
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе гробари когато през лятото народа ви даваше право на избор вие се криехте като мишки сега на 4 април е дадено право на хората и те като вас да избират
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
108 баба маракато не си подадохте оставката през лятото сега ще гласувате на 4 април не меинтересуват никакви празнициВие говорите на герб: не си подали оставката, та сега да гласуват на 4.04.Ами те могат реално и ЩЕ гласуват, уви!Само дето Българите от запада - те са против герб - няма да могат да гласуват ППФМНЕНИЕ заради 4.04.Не разбрахте ли, че герб ги устройва чудесно точно тази дата!!!
106
6
 
5
 
! Отговори
BG преди 3 години
Какъв Великден, този русофилско настроен президент, признава само октомврийската революция. Аврора още му звучи в ушите.
105
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо вони
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОБРЕ ДЕ 28 МАРТ НЕ БЕШЕ УДОБЕН СЕГА 4 АПРИЛ ПАК НЕУДОБЕН НЕУДОБЕН Е ЗАЩОТО НАРОДА ДЯЛА СОПИТЕ ЗАТОВА Е КВИЧЕНЕТО
103
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
като не си подадохте оставката през лятото сега ще гласувате на 4 април не меинтересуват никакви празници
102
0
 
3
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Интересно,когато русенци са отсвирили окончателно Деса Атан.,нейният "чадър" Пл.Нунев е вече прибран в "калъфа",кой влак ще хване госпожата за към Дулово!?
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Датата не е съобразена с някакви празници!? Но вина за това има ГЕРБ и лично Б. Борисов. Защото мъдрия български народ даде възможност на глутницата ГЕРБ да напусне управлението през юли м.г. Това щеше да осигури провеждане на избори в края на лятото 2020. Тогава нямаше ,,втора вълна", нито католически Великден. Но Борисов, както всичко, до което се е докоснал, и тази възможност провали. Ето защо сега трябва да си мълчат."Но ние губим антигерб гласовете. Радев помогна на герб! Идва им супер!
100
1
 
4
 
! Отговори
Мда-а-а-а-а... преди 3 години
Датата не е съобразена с някакви празници!? Но вина за това има партия ГЕРБ и лично лидера и Бойко Борисов. Защото мъдрия български народ даде възможност на глутницата ГЕРБ да напусне управлението още през юли м.г. Това щеше да осигури провеждане на избори още в края на лятото през 2020 г. Тогава нямаше нито ,,втора вълна", нито католически Великден. Но Борисов, както всичко, до което се е докоснал, и тази възможност провали. Ето защо сега трябва да си мълчат.
99
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още малко и няма вече да гледаме тази противна жена.Не знам защо, но в България за герб са много.В чужбина, обаче, против герб са много.Но, с тази дата, точно те там няма да могат да гласуват масово.Как се пътува до град или два с изборни секции на голям празник?! Представете си тук на Великден да трябва да пътувате от село/градче Х до София, посолството, да се редите с хиляди други българи на опашка, да гласувате и да успеете да се върнете???!!!
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ,ме интересува, България е православна, а вие от ГЕРБ трябва да си ходите и БСП да се връща на власт!
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На конституцията на ГЕРБ с президента не чух една дума за датата 04 април. Защо?Датата е подадена на Радев като дата на празник!Той би трябвало да се съобрази, ако иска, с всички българи...дали ще могат да гласуват!Аз после погледнах и разбрах, че тогава се пада католическия Великден.
96
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Радев добре им го наби на герберугите, щото тия знаят че вота в чужбина ще е анти ГЕРБ и ги тресе параноята"Вотът от чужбина наистина обикновено е анти герб, но този път, в тези държави е Великден (освен епидемиологичните им мерки)!На Великден там ще е много трудно да се пътува, за да се гласува.Май ще изгубим тези антитела гласове...уви!Датата затова не е удобна!
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масово българите в западните държави не са гербери, показва статистиката от предни избори.
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вота!
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ава тогаз байрам има сменете датата..."Президентът определя датата.Радев не поиска да я смени въпреки, че българите в много празнуващи на 4.04. държави няма да могат да гласуват.Радев, явно, не им иска много!
92
0
 
5
 
! Отговори
Стефанов преди 3 години
Тая е единствената по-проста от ***! Освен това е любимка на НСО, овърша ги повечето тая дуловска принцеса. Повечето от охранителите споделят за неприятна миризма, носеща се катерицата й...