Кандидатите за протестния вот били много

Мая Манолова, Слави Трифонов, Румен Радев...
52
Кандидатите за протестния вот били много
Снимка: Dnes.bg, архив

Когато има протести, насочени срещу властта, това означава, че налице е гражданска енергия, която може да бъде канализирана в някаква посока, коментира политологът Стойчо Стойчев пред bTV.
 
„Разликата между тези избори с други е, че преди сме имали една алтернатива на канализиране на тази енергия. Последната такава голяма вълна беше през 2009 г., когато ГЕРБ дойде с претенцията да отстрани проблемите с организираната престъпност и корупцията, които бяха символи на управлението на Тройната коалиция. Сега подобна роля изпълняват много субекти – от една страна Мая Манолова и „Отровното трио“, от друга страна президентът Радев, който сам по себе си е нещо алтернативно на всички, Слави Трифонов и неговата партия", обясни политологът. 

Изобщо много са кандидатите за протестния вот и това би могло да го разпръсне до такава степен, че и тримата да останат под чертата, смята той.

„Със сигурност ще присъстваме в новия парламент, но не съм убеден във възможността политическото лидерство  да преодолее този диктаторски режим и да установи нещо сериозно и стабилно, което да реформира страната“, отбеляза Арман Бабикян от „Отровното трио“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: избориСтойчо Стойчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
7
 
7
 
! Отговори
Мошеници! преди 3 години
"Със сигурност ще присъстваме в новия парламент"!? Само заради такива думи няма да гласувам за такива, откъде е сигурен, че ще влезе в парламента, значи вече са направили урдурмите с Боко!? Гласувайте не с протестен вот, а с НЕВАЛИДНА бюлетина, за никой и така докато не изринем всички мърлячи и да си изберем млади и умни хора, от тези мухъли нищо не става, пак ще духаме супата, ако ги изберем!
45
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕБЪЛГАРИН"Който иска апартаменти гласува за Цецо, който иска свлачища за Боко."Който иска наводнения и земетрисиния гласувайте за Нинова и Слави.
44
18
 
19
 
! Отговори
от простия народ преди 3 години
До SharkПак за Бойко ще гласуваме,изобщо не се напъвай!Така че самозакривай се и прав ти път!България е била,е,и ще я бъде!
43
9
 
20
 
! Отговори
Ангелов ГР преди 3 години
До 13,Първо правителство на Б Борисов е от юли, 2009. Имаш проблем с аритметиката приятел, но това май е типично за привърженик на Слави. Сънувате мокри сънища- Радка пиратки и червено Ферари. Жалко за България, ако такива като него, Арман, Мая или Христо изобщо влезат в парламента.
42
10
 
12
 
! Отговори
гарантирано от герп преди 3 години
Гласувайте за новата партия-Магистрали и свлачища!(МиС).
41
14
 
10
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Все тя. Простия народ се дърли в стил УеФски и ЦЕСЕКА-тУ. Докато е така, все ще е така. Нямало било алтернатива! Ако тези гербаджии са единствената надежда на България, то по-добре да закриваме тази държава и никакви избори, само пари на вятъра. Да идва някой отвън да ни управлява, който и да е ще е по-добре. Мен ако питате, японци! Може и китайци, те направо ликвидират за кражби. Простият народ не може да живее в демокрация, не знае какво да прави с нея. Само диктатор ще ви оправи!
40
4
 
6
 
! Отговори
ИЗПРАВИ СЕ БГ преди 3 години
..И ГЛАСУВАЙ БОЙКИКЕВ ДиБ...щото май ...ИМАЛО ТАКЪВ НАРОД!Ако няма ДиБ , вас, бе......!
39
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНа Путин в шафчето са наредени такива като Борисов... матрьошки.Вече 10 години руски секретни институти работят за да ги превърнат в неваляшки, но се оказва невъзможно.
38
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Путин като Борисов има незаконни деца,къщи в Барселона и дворци на Черно море...затова се подкрепят...само дето на Путин шкафчето побира вероятно повече...
37
4
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
В никакъв случай не гласувайте за "Републиканци за България" това са българи от чужбина, ще ви направят демократи и либерасти, Цецо ще ви даде на Световната банка, ще имате апартаменти с асансьор аууу.. Гласувайте за джуджето неврастеник Жамбазко - истински пърдиот, без един ден трудов стаж, с глава пълна с лозунги, защото иначе ще остане без работа... а ако стане премиер ще ни поведе като един малък фюрер към войни със съседите за да се почувства велик.
36
18
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
Който иска апартаменти гласува за Цецо, който иска свлачища за Боко.
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСИЧКИ БАБИ ПРИ БОРИСОВ, ДЯДОВЦИТЕ ПРИ НИНОВА! ВЕРНСЕРЕМОС КАМАРАДЕН!
34
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диктатора Путин защо подкрепя диктатора Борисов...уж опорката беше ,че БСП и президента са хора на Москва...А то какво се оказа...тиквата мафиот Борисов е човек на Путин т.е. путинист...
33
22
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
РУМЕН РАДЕВ НЕ Е ПРОТЕСТЕН ВОТ!!!РАДЕВ И БОРИСОВ СА ЗАЕДНО!! РАДЕВ И БОРИСОВ ПОДКРЕПИХА ГЛАСУВАНЕТО ПО ПОЩАТА!
32
4
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
БСП НЯМАЛО АЛТЕРНАТИВА, ГЕРБ НЯМАЛ АЛТЕРНАТИВА....драги сънародноци, едно време БКП нямаше алтернатива, щеше вечно да царува, но като дойде западната демокрация и алтернатива се намери и бай Тошо тръгна да рони сълзи по телевизии и радия и дори БКП си смени името и се раздели на парчета хахаха
31
6
 
7
 
! Отговори
Поляк прецака Юнака преди 3 години
Румен Радев не е кандидат за протестния вот. Той бе избран за президент през 2016 г. в резултат на протестен вот. Освен вътрешните фактори, тогава роля изигра и поведението на режима "Борисов - 2" по време на номинациите за генерален секретар на ООН, а също така, страхливият отказ на българските власти да се борят за място на България в Съвета за сигурност на ООН през 2018 г. и 2019 г., място, печелено от България при три предишни български правителства (на Живков, Атанасов и Сакскобургготски).
30
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименС пандемия и без пандемия ГЕРБ са вече наполовина, БСП също.
29
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ - ИЗБОРЪТ НА СЪВРЕМЕННИТЕ БЪЛГАРИ.
28
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умниге ще гласуват за Цецо, червените за Боцо.
27
10
 
11
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
До ха-ха-хамного сте смешни с тоя Борисов