Георг Георгиев: Какво е свършил Радев за 4 години?

"Президентът се изявява като партиен опозиционен лидер
Обновена: 2 фев 2021 23:20 | 2 фев 2021 21:50, Веселина Йорданова
103

Президентът Румен Радев обяви, че ще се кандидатира за втори мандат. Каква подкрепа ще получи?

"Не съм разбрал какво е свършил Радев за 4 години. Смятам, че добихме много основания да питаме как се управлява президентската институция. Онова, което чухме вчера от президента, не е изненада, не е нещо ново. Той просто се изявява като партиен опозиционен лидер. Или Радев се самопредлага, или се опитва да изнуди БСП да застане зад него. Но дори с политическа сила няма да спечели президентските избори." Това заяви заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
В очакване на парламентарните избори и голяма битка за властта - как ГЕРБ се готви за вота?

"Опитите хората да бъдат отвратени от изборите е политическа тактика в страната. Много пъти сме коментирали, че личностите се сменят, но държавата остава. Не може да си позволим да атакуваме държавата като такава заради фигури, които не харесваме. Ние не може утре да имаме една президентска институция с нисък рейтинг", отбеляза Георгиев.

И добави, че ако може да си пожелае нещо за следващите президентски избори, то това би било държавният глава да бъде президент на всички българи - човек, от когото държавата ще може да се възползва в позитивния смисъл.

"В момента погледът на страната е насочен към парламентарните избори. Да концентрираме там вниманието си, защото иначе, ако прескачаме, рискуваме да допуснем грешка", посочи заместник-министърът на външните работи пред Bulgaria ON AIR.

По думите му ГЕРБ е успяла да изгради добра връзка със СДС и явяване с нея на изборите все пак е възможно.

"Няма партия, за която ниската избирателна активност да е нещо добро. Не би следвало да има някой, който се явява на избори и се надява да има ниска избирателна активност", каза Георг Георгиев.
Гостът добави, че българите в такъв момент ще преодолеят себе си, страха от заболяването и ще излязат да гласуват.

"Няма нищо ексклузивно по начина, по който се нареждат листите на ГЕРБ - по номинации. Последната дума ще е на председателя на партията", подчерта Георгиев.

И обясни, че по време на предизборните кампании противоепидемичните мерки ще бъдат стриктно спазени, защото "кампанията трябва да бъде отражение на мерките към този момент".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
А тоя па какво е свършил,м?
89
0
 
2
 
! Отговори
А преди 3 години
тоя мухъл Георги каква я свършил.
88
1
 
2
 
! Отговори
нищо преди 3 години
Нищо!
87
2
 
1
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Нека си спомним какви бяха обещанията на Румен РадевНека си спомним кое от тях е изпълнил.Свършена работа? - никаква.Вземал ли си е заплатата? - редовно!Помислете си ако си вършите работата по същия начин, колко време ще мине преди да ви уволнят. След това отидете да гласувате.
86
0
 
3
 
! Отговори
МИЛЕН преди 3 години
а ти бе пацоранко какви ги надроби през това време еййй наглиге сте ще ядете дряновицата ми се вижда скоро
85
0
 
4
 
! Отговори
Коко преди 3 години
А обратната резба Георг Георгиев какво е работил преди това.
84
0
 
5
 
! Отговори
Uvvuv преди 3 години
Георг Георгиев освен да прави минети на мутрата от Банкя друго може ли
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕОРГ ЯВНО НЕ СИ БЪЛГАРИН КАТО ТИ ГЛЕДАМ ИМЕНЦЕТО !ЩО НЕ ВЪРВИШ ДА ТИ БЪРКАТ В ДУ*******ТО НЯКЪДЕ ПО ДАЛЕЧ ЧЕ СМЪ**РДИ
82
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
А какво направи Георг Герогиев за четири години. А, да, правеше много смешни правописни грешки. От там излезе онова популярно прозвище - Жоро кУпейката...
81
3
 
8
 
! Отговори
Alex преди 3 години
Само да изпея една песен на Жорката за добро утро.Нас червеното знаме роди ни,нас не ще ни уплаши смъртта.Ние сме на всеки километър,ние сме на всеки километър -и така до края на света.Пада другарят в смъртен бой,пада, за теб, свобода.За да изгрее и стане тоймалка червена звезда.За да изгрее и стане тоймалка червена звезда,малка червена звезда.
80
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Принизи президентството до кварталната клюкарка, ето това направи. ***, случайно с пагони. Вероятно с лакти и с под маси. Манталитета издава.
79
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добри неща е направил Радев като да сложи вето на грабителски беззаконни нео-нацистки анти-бъкгарски про-турски закони ...........и създаде Бутик Болшевик за да облагодетелства Деска! :)))))Абре един дол дренки са всинцата и президента, и БСП, и ГЕРБ! БорбЪ за кокала!
78
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не знаех че президента е нужно да се отчита на тоя )
77
7
 
7
 
! Отговори
Истина преди 3 години
Да, само нечестивите неморални хора като корумпираните управляващи са толкова горди и нагли да си позволяват да клеветят с лъжи държавния глава и изобщо нямат право да го поставят на подсъдима скамейка, нито да го клеветят и набеждават престъпление с измама, нито да осъждат за неговите дела още по-малко за неговата личност .тк не са компетентна инстанция-нито са съдии,нито Бог.А и той е най-достойния президент действащ за доброто на народа като спря много гибелни закони които те подло прокараха
76
6
 
7
 
! Отговори
Правда преди 3 години
Много добри неща е направил Радев като да сложи вето на грабителски беззаконни нео-нацистки анти-бъкгарски про-турски закони за разлика от корумпирана олигархично диктаторско правителство което дръзва противозаконно и неморално да клевети с лъжи и да осъжда без да има такива правомощия държавния глава! такава наглост си позволяват само които наистина са виновни защото всички престъпници мразят да ги изобличават за разграбване на милионите геноцидна политика предателство и разграбване н България
75
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е свършил за 4 години? Получил е 48 президентски заплати. Нито повече, нито по-малко.
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки човек от улицата но никога по-вече мутри.
73
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за людоеди работят в нашето Външно министерство? Да търпят това недоразумение на природата Георг...Егати и дипломатите, пълни бездарници и марионетки на гробарите...Срам сте за България, бе чукундури смотани. Цял свят ви се смее когато отидете да "работите" в легациите - от лежане..................И още по срамно е да бъдат ръководени от една Почешима Попутаки или Екатерина Захариева, куротрошачката от Татар Пазарджик.Комунистически произход с много мутации на БКП/БСП/ГЕРБ!
72
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джорджи, не става само с костюм и вратовръзка. Иска се и акъл дето ти го нямаш изобщо!
71
7
 
10
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Много ще се зарадвам това получо.ече да се "повози" в изтребител с Президента ни...ей така за да ни докаже,че е Мъж...г-н Радев "повозете" тоя национален герой в тенджерата с която рискувате живота си в опазване небето на Родината ни...моля ви!!!...та мамин с не българско име...моля ...разходи се с изтребителя на лошият Радев...покани и Бойко...съвет ...не закусвайте...еничари