БСП не стига на Радев за втори мандат, той разчитал на личния си авторитет

Райчев: ДПС ще е в много силна позиция след изборите на 4 април
131
БСП не стига на Радев за втори мандат, той разчитал на личния си авторитет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"БСП не са достатъчни на Румен Радев за втори мандат. Трябва да разчита на личния си авторитет и се надява това да му даде сила". Тази теза изказа пред БНР социологът Андрей Райчев.

Според него президентът е използвал момента за обявяване на кандидатурата си за втори мандат, в който нито една партия не може да си позволи нито да отрече, нито да потвърди, че го подкрепя, защото се намира в предизборна ситуация:

"Той издига номинацията и на вицепрезидента Илияна Йотова, което ще рече, че не преговаря с партии. Това е много ясно насочен политически ход", коментира социологът.

Райчев изказа предположение, че на парламентарните избори ДПС ще са в много добра форма, защото управляващата партия в Турция вече призна Движението за права и свободи като "единствената партия, с която партнира". По думите му Ахмед Доган се е устремил към 400 хиляди гласа.

Още по темата

"Ако това стане, ДПС става много сериозна сила в страната с почти решаващо значение. Доган ще може да постави участието или подкрепата на ДПС за правителство - в зависимост с президентските избори. Той ще застане в много силна поза. Ще каже "не само ще съставим правителство, но и ще съставим и предизборната коалиция за президент. Всички сметки включват и изборите през ноември. Радев изпреварва всичко това и заявява, че с Илияна Йотова са техните кандидати", коментира Райчев.

Социологът подчерта, че Румен Радев и Бойко Борисов са се сблъскали челно по всички въпроси и нямат никакъв вид съгласие, а това да се промени е много малко вероятно.

"Двамата генерали изпаднаха в такива отношения, имат лична непоносимост и от едната, и от другата страна. Даже има повече мотив "ти да паднеш, отколкото аз да бия", смята той.

Като изключително непрогнозируеми определи той предстоящите на 4 април парламентарни избори.

"Поради това, че не може да се определи колко души ще отидат да гласуват. Ако под 2 млн. души гласуват, това ще даде до случайна картина, изкривена и няма да съответства на настроенията на българите и това ще подлежи на много бърза промяна", каза Райчев.

Той не отхвърли вероятността при 3 млн. гласували да има възможност за съставяне на стабилно правителство.
Райчев беше категоричен, че страхът от коронавируса би бил основната причина да не излязат хората да гласуват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Сиси Партията дава преди 3 години
До АнонименДа не Гошнал Чамширо
97
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази Грешка няма да я повторим
96
0
 
15
 
! Отговори
ПРОДЪЛЖЕНИЕ... преди 3 години
До ОТСЛАБВАМЕ ДЪРЖАВАТА ... на българския народ! 1./ Г. Димитров македонизираше на сила с терор хората от пиринския край; 2./ възродителния процес; 3./ регистрацията на ДПС, която по Конституцията ни, не може да има партия на верска-етническа основа! Грешки, грешки, много прегрешения, тежащи като воденичен камък, окачен на шията на изстрадала майка България от БКП-БСП! Оставете философските дрънканици на"другаря" Андрей Райчев! Разединението, враждебността, вътрешните борби за власт са вредни
95
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия военни бре! Няма ли един образован на запад в престижен университет човек без комплекси и да не е ял на сухарна торба и с цинтарите у калта.
94
2
 
17
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 3 години
Всяка шу шу ми га в БГ знай,че личния ми авторитет е като парната *** на влакът стрела,тоест нема го никакъв!!Виж притежавам некои качества за които мога да бъда представен за повторен опит да ви измамя!?Например абсолютното ми качество да лижа всякакви атрибути!Ето например направих показно с *** на м,дите на Гундяев,а напоследък се въртят в ПИК едни мои снимки,на които личи как добре се справям с котето на Мата Хари!Не дигам веч самолета,но ако пак *** избирети,ша го дигна и ша ва управя!
93
0
 
23
 
! Отговори
ОТСЛАБВАМЕ ДЪРЖАВАТА преди 3 години
ДПС, става много опасен конкурент за управлението на България! Заигравките с тях са недопустими. Всички, ние най-после трябва да разберем - с боричканиците си между нас незабелязано отслабваме държавата си. ДПС е рожба на БСП, зарегистрирана в съда по многократните молби на вече покойния "другар" Андрей Луканов. С това, той, се опита да измие срамът от лицето на БКП за възродителния процес. Поредица от многобройни грешки на "другарите" комунистите които днес висят като воденичен камък на шията
92
17
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
никакви партии те само ще му навредят сам срещу всички и господ ще помага
91
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе къде е КАСКЕТА ? нещо се покри , изборите ли гласи ?
90
3
 
27
 
! Отговори
българин преди 3 години
На всеки закон слага вето ,за какъв авторитет говори -той не става за президент!!!!
89
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев ще гради авторитет в пазарджишкия! Гарантирано от Гешев!
88
3
 
15
 
! Отговори
Ангелов ГР преди 3 години
До Анонимен 16, "Страхува ли ви,страхува ли ви Радев"Не, другарю анонимен! Ние знаем какво е възвратен глагол и онова от което СЕ страхуваме е, че има доста българи които не са научили добре собствения си език но ще избират парламент и президент. А вашият човек, РР е кръвно обиден на ББ и ГЕРБ, че предложиха като алтернатива Ц Цачева. Това беше неговия шанс.
87
1
 
10
 
! Отговори
????? преди 3 години
НОВ БЪЛГАРСКИ ФИЛМ ---УМИРАЙ ТРУДНО 13 ,БЕЗ МЕЛ ГИБСЪН,
86
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък си мисли, че има авторитет.
85
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствения начин ДПС да бъде спряно е ако масово се гласува за ГЕРБ.
84
1
 
6
 
! Отговори
????? преди 3 години
ДО 87 СТУДЕНТ ТЕОЛОГ ??? ЛУНА , МИТЮ ПИЩОФФА РАЧКОФФФ НАСКО КТЕРИЦАТА И ТН,
83
1
 
8
 
! Отговори
анономен преди 3 години
До народен човекАбе я се скрий!!!
82
1
 
20
 
! Отговори
анономен преди 3 години
До НГКакъв глад, какви 5 лева видя? Глупости. Ще си счупят краката за тия кръчми
81
3
 
32
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
А-а-а,не сте прави,че япрезидента няма авторитет - има и още какъв : На човек,който нищо не прави,а получава огромна незаслужена заплата ! Така,че много ви моля,кориги райте си ...приказките :)))
80
18
 
6
 
! Отговори
Студент теолог преди 3 години
Имам молба към всички във форума, които виждат Радев неподходящ за президент! Но никой от тях не посочва личност от партия или движение, за която да глачуваме, Аз ще задраскам радев но искам да чуя няколко имена, които биха били достойни за този пост.
79
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този има много високо мнение за себе си! За какъв авторитет говори, то всички го видяхме, че не става за тази длъжност.