БСП не стига на Радев за втори мандат, той разчитал на личния си авторитет

Райчев: ДПС ще е в много силна позиция след изборите на 4 април
131
БСП не стига на Радев за втори мандат, той разчитал на личния си авторитет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"БСП не са достатъчни на Румен Радев за втори мандат. Трябва да разчита на личния си авторитет и се надява това да му даде сила". Тази теза изказа пред БНР социологът Андрей Райчев.

Според него президентът е използвал момента за обявяване на кандидатурата си за втори мандат, в който нито една партия не може да си позволи нито да отрече, нито да потвърди, че го подкрепя, защото се намира в предизборна ситуация:

"Той издига номинацията и на вицепрезидента Илияна Йотова, което ще рече, че не преговаря с партии. Това е много ясно насочен политически ход", коментира социологът.

Райчев изказа предположение, че на парламентарните избори ДПС ще са в много добра форма, защото управляващата партия в Турция вече призна Движението за права и свободи като "единствената партия, с която партнира". По думите му Ахмед Доган се е устремил към 400 хиляди гласа.

Още по темата

"Ако това стане, ДПС става много сериозна сила в страната с почти решаващо значение. Доган ще може да постави участието или подкрепата на ДПС за правителство - в зависимост с президентските избори. Той ще застане в много силна поза. Ще каже "не само ще съставим правителство, но и ще съставим и предизборната коалиция за президент. Всички сметки включват и изборите през ноември. Радев изпреварва всичко това и заявява, че с Илияна Йотова са техните кандидати", коментира Райчев.

Социологът подчерта, че Румен Радев и Бойко Борисов са се сблъскали челно по всички въпроси и нямат никакъв вид съгласие, а това да се промени е много малко вероятно.

"Двамата генерали изпаднаха в такива отношения, имат лична непоносимост и от едната, и от другата страна. Даже има повече мотив "ти да паднеш, отколкото аз да бия", смята той.

Като изключително непрогнозируеми определи той предстоящите на 4 април парламентарни избори.

"Поради това, че не може да се определи колко души ще отидат да гласуват. Ако под 2 млн. души гласуват, това ще даде до случайна картина, изкривена и няма да съответства на настроенията на българите и това ще подлежи на много бърза промяна", каза Райчев.

Той не отхвърли вероятността при 3 млн. гласували да има възможност за съставяне на стабилно правителство.
Райчев беше категоричен, че страхът от коронавируса би бил основната причина да не излязат хората да гласуват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
2
 
! Отговори
...НЕ СЕ ГОРДЕЕМ ! преди 3 години
До ШАМ ФАСТЪК... - 113. България е най-бедна, от мъдрото ръководство на майката БКП и най-корумпирана от БСП - Баневи; Василев; Арабаджиеви; Овчоров, Лупи вълкът; Гергов; "братя" Галеви - приятели на Манолова; Бобокови; Иван Костов - пладнешката приватизация; и много други за които няма да ми стигне полето да изредя! В тях е лукса : в тях са къщите- дворци; вилите; яхтите; скъпите коли които карат техните сополанковци; дори самолети; крупните фирми; банките ! Затова България е най-бедна и ...
117
0
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ! преди 3 години
До Само ФЪФ Бг, 30г. - 113. ФИГУРАНТА, до сега, много празни приказки изприказва!Премиера до сега, по твите думи : " нищо съществено не е казал", което изобщо не е вярно. Много въпроси задаваш, на които има и много отговори: г-н Борисов не иска, народа иска да управлява по-дълго от бай Тошо, и го избира. Пак ще го изберем! Фигуранта е безличен, няма как да го запомним, нито с ремонти, нито без ремонти! Разколник! "По делата им ще ги познаете!",цитат от Библията. Г-н Борисов, ремонтира и строи
116
0
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
ХАхахахахахаха :)))) Авторитет и Фигурант? На този смeшник му е колкото е температурата на К2 в момента. Ни БСП, ни ДПС ще му помогнат. Директно във WC-то заминава след изборите
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много необразовани старшини нямат и капка чест и достойнство седнали от злоба и завист да критикуват офицерството. Това щеше да е смешно ако не беше гротескно.
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До безпартиенТи си явно *** старшина който завижда на офицеритрите. Нямаш пари за нови уреди и поправястари но какво си постигнал че даваш мнение. Нямаш дори самооценка, *** си нали друго надали..
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До безпартиенПокойния ми баща беше офицер още в стария строй. Записал се е във Военно училище през 50 години, защото е било на държавна издръжка а семействата са били бедни но с повече деца и са търсили възможност да ги образоват. Никога не е бил член на партията. Гордея се с него и не позволявам да се хули офицерската гилдия.
112
1
 
4
 
! Отговори
безпартиен преди 3 години
Та като знам,че и Румен Радев е с такова образование не мога да го смятам за авторитет!От нашето поколение военни ставах само такива дето в други университети не ги приемаха.Бутаха завалийте едвам завършваха с тройки и ставаха военни.В поделението дето служех нито един офицер не се интересуваше от техника.Имаше двама войници радиолюбители и двама старшини телевизионни техници.Те си разбираха от работата.Две години работех с тях и до ден днешен сам си поправям електроуредите в дома.
111
1
 
5
 
! Отговори
безпартиен преди 3 години
Служил съм в казармата 2 години и съм отвратен от необразоваността на офицерите ни.Служих в свързочно поделение.Офицер беше издaл заповед антените на радиостанцията да се разпънат под далекопрововод с напрежение 110 кV.Загина войник на 19 години.Случаят бе потулен и 38 години след това разбрах,че на родителите на войника са казали,че бил влязъл в трафопост.След тоя случай не вярвахме и не изпълнявахме заповеди от офицерите.Осланяхме се на гимназиалните си познания.И така оцеляхме!
110
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на Радев не му трябва БСП, ще го изберем и без Корни
109
7
 
1
 
! Отговори
редакционна политика преди 3 години
Като не можем да изчистим осрания Баце ще казваме, че всичките са маскари.
108
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плюйте, пеевски медии, не ви остана много. Скоро пак в бюрото по труда
107
1
 
9
 
! Отговори
До ФЪФ преди 3 години
Май всъщност твоя ''свестен'' човек искаше да изяде някого !
106
0
 
1
 
! Отговори
desen преди 3 години
До Само ФЪФ Бг, 30г.Pravopis...
105
19
 
5
 
! Отговори
Само ФЪФ Бг, 30г. преди 3 години
Видяха един свестен човек , и искат и него да изядат .Всичко зависи от кабинета , драги ми неграмотни люде !А Премиера как стана генерал без да е учил за това ?Колко класи Президента е над Премиера ?Премиера ДО СЕГА , казал ли е нещо съществено за толкова години ?Защо Премиера иска да управлява по-продължително и тоталитарно от бай Тошо ?С какво ше запомним Премиера , освен едно , РЕМОНТ НА РЕМОНТА ,..НА РЕМОНТА ''БЪЛГАРИЯ НАЙ-БЕДНА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА '' , гордейте се !
104
0
 
2
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
До АнонименАми при царя, от къде се дотътриха ?
103
5
 
18
 
! Отговори
Абсурдана преди 3 години
Личен авторитет на Фигуранта ! Това нов виц ли е ? Та едно нищо какъв авторитет може да има ? Днес стана ясно , че Фигурантът също получил мравучкания , страх, ужас и стрес. Човчецът просто е прекалил с "изпълненията" си на частните оргийки.
102
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велик президент до сега България не имала само мошеници и дранкачи бяха ,Първанов,Плевналиев,Стоянов бяха само за снимки по вестниците.Това е истинския българин офицер и пилот.
101
6
 
23
 
! Отговори
ЩЕ ВИДИШ... преди 3 години
До Студент теолог - 87. Отвори широко уми и очи! Да, достойни има, но Радев не е между тях. Достойните са в редиците на ГЕРБ. Теолог, отвори сам очи, друг няма да ти ги отвори, и ще видиш достойните! Не чакайте само наготово! Ако се оставяш друг да ти отваря очите, цял живот ще бъдеш разиграван, влачен като мечка за носа! Простичко казано, ще бъдеш никой!
100
8
 
34
 
! Отговори
Стоян преди 3 години
Радев селянина, цял живот лежи на гърба на държавата , зарязал семейството си заради любовница, бърборко - философ . Имал личен авторитет !! :)
99
6
 
27
 
! Отговори
КАШАТА... преди 3 години
Забърканата каша на БКП-БСП от 09.09.1944г. до сега, може да ни спаси само г-н Борисов, ако не искаме някой от вън с "четвена папулка на каскета" да ни управлява. Нито ДПС, нито БСП, нито Р.Радев и Йотова, нито Нинова, нито Манолова, нито Ел. Йончева, нито Иванов, нито "Изправи се - Мутри вън", нито който и да е исправисе за да седна аз! ГЛАСУВАЙТЕ МАСОВО ЗА СПАСИТЕЛЯ Г-Н БОЙКО БОРИСОВ!