Корнелия Нинова: БСП никога няма да се коалира с ГЕРБ!

Според нея, партията й е автентична опозиция и алтернатива
13 фев 2021 12:25, Петя Славова
194
Корнелия Нинова: БСП никога няма да се коалира с ГЕРБ!
Снимка: БГНЕС

В тази предизборна кампания има поне три различни неща, които могат да направят БСП първа политическа сила, заяви пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Най-важното е, че много голяма част от гражданите се отърсиха от страха и от апатията, че нищо не зависи от тях и излязоха с лицата си на протеста през лятото. Това е голяма крачка напред, това не беше възможно преди четири години.

Второто за държавата е, че ГЕРБ е абсолютно изчерпан като политики, не могат да предложат нищо ново, никаква промяна, предлагат още от същото, никакъв капацитет, нямат компетентност да променят нещо и това влиза в колизия с първото.

И третото различно, което е за партията - през тези четири години БСП направи сериозна промяна вътре в себе си. Показахме през тежка промяна, че можем да се борим със задкулисие, със зависимости вътре при нас така, както искаме да управляваме. Да скъсаме с модела на лични договорки, лични интереси на използване на партията и на държавните институции за лична облага.

Още по темата

Тези три неща събрани накуп мисля, че дават различна картина, каза Нинова.

Единствената партия, която може да промени модела на управление, е БСП.

Нинова припомни, че в сегашните извънпарламентарни партии има хора, които са били част от модела на управление на ГЕРБ като вицепремиери, министри.

 "През тези четири години БСП беше категорична опозиция и не се съгласихме по никакъв начин да ставаме част от този модел, ние бяхме поканени да бъдем част от това, тези хора бяха от другата страна", коментира Нинова.

Вярвам в паметта на паметта на българските граждани, за да разпознаят автентичната опозиция и алтернатива.

Силата на ГЕРБ е разделение и противопоставяне. Нашата сила е в обединението, каза лидерът на БСП и изрази съжаление, че лидери на извънпарламентарни партии не са приели протегнатата ръка.

 "Ние протегнахме ръка към извънпарламентарните партии за обединение, не за коалиция, не за управление, а за нещо, което стои много над партиите, нещо, което е държавническо, това са честните избори. Няма значение кой управлява, кой е в опозиция. Това е в основата на държавността. Уви, може би егото на някои от другите лидери надделя и не се прояви политическа мъдрост, заяви Нинова.

"Не обвързвам резултатите от парламентарните избори с кандидатурата на президент. В момента номинираме депутатите, в момента не се правят номинации за президент", коментира още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЯМА КАК НИНОВА НЯМА ДА ВИ СТИГНАТ ГЛАСОВЕ.
156
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свиленски каза: "Ще си помислим дали да гласуваме за (ген.) Радев". Ние въобще няма да мислим дали да гласуваме за партията на Нинова-Свиленски - НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА НЕЯ! Сега беше удобен момемт да се формира антигерберски фронт с участието в него на всички партии независимо от цвета им! И винаги тази *** от Крушовица налива катран в меда с претенцията си БСП да управлява! Не виждаш ли, че отново оставяш на власт Боце бе, селянко? Аман от прости и жадни за власт бесепарски водачи!
155
0
 
3
 
! Отговори
Продавач преди 3 години
Санитарката отлевия ъгъл все се показва и назидателно ръси ,*** фрази ! Че кой се е засилил да прави коалиция с хора , които са катастрофирали държавата толкова пъти ???????????????????? КОЙ , *** селянко от с. Крушовица ? Бегай си на село, завъди 5 кокошки и им чети визията си за България! Има кой да се грижи за държавата ! Не си ти !
154
0
 
4
 
! Отговори
Далай Лама преди 3 години
Никой не се интересува с кого иска или не иска да се коалира една крушовска *** !!! Що за наглост да се самоизтъкваш,когато те презира целия народ ? Власт, другарке селянко , ще мечтаеш , но никога няма да видиш ! Когато си грабила от народа е трябвало да мислиш ! Сега идват едни 60 милиарда - искаш да се вместиш за голямото крадене !!! Няма да стане, народът поумня !!!
153
5
 
12
 
! Отговори
Червените крадци преди 3 години
Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от руския агент Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)
152
1
 
8
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
Пиар ли си прави наща ,че кой ти се натиска и те ще *** Нинова ?
151
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В малките общини, където кмета е от ГЕРБ, фирмите на БСП цокат общинските бюджети, така че край на цирковете каква яростна опозиция са.
150
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алтернативата на крадците от ГЕРБ са крадците от БСП, партиите на статуквото. По всички телевизии и медии го изкарват все едно няма друг избор, а и двете партии тотално се провалиха в управлението на държавата, но за сметка на това направиха доста парички от държавни кражби.
149
7
 
3
 
! Отговори
С ГЕРБ надолу преди 3 години
До Анонимен 163: Времето на Виденов е отдавна в историята. А от Румъния изоставаме с цели 30% по БНП на глава от населението, докато по времето на Станишев бяхме на едно ниво, даже не искахме да ни пакетират с тях за влизане в ЕС.А по данни на ЕВОСТАТ минималната заплата в Румъния за 2021 е 458 евро, докато у нас - 332 евро. Най-бедната държава в ЕС.Това са "големите успехи" на Бойко и дружинката му. Докато не се оттървем от него няма да се отлепим от дъното на ЕС.
148
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свобода за народа на Конго!Долу ръцете от Куба и .......Бангладеш!
147
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Дори Алън Мъск да ме покани за космонавт в никакъв случай няма да се съглася хо хо хо
146
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много изоставаме от Румъния,цели 20 евро в минималната заплата,а от предпедпоследните които и те са на >светлинни години>преди нас с цели 74евро,за Унгария иде реч.Не се спряхте с тия гнусни пропаганди и то ВИЕ които ни доведохте до 5 долара СРЕДНА само преди двайсетина години.А пък това минимална грамотност що е то покупателна сила на една заплата и защо например София е с по-висок стандарт от Атина ви е тъмна Индия,блъскай пропагандни глупотевини,медиите нали са ваши.
145
0
 
10
 
! Отговори
Нинова е права! преди 3 години
Бога и дявола никога няма да се коалират.
144
10
 
2
 
! Отговори
Няма да има преди 3 години
До Анонимен 159: Никой не я кани за коалиция? Хайде де. А на кого Бойко предлагаше председателско място в НС? Точно на Корнелия Нинова. А на Деница Златева - министерство. Искаше му се да остане без опозиция за да краде на воля. Но не мина номера.
143
7
 
1
 
! Отговори
С ГЕРБ надолу преди 3 години
Алтернатива винаги има, проблема е да не се сетим за нея твърде късно. Изоставаме и от предпоследните в ЕС.По времето на Станишев по БНП на глава от населението бяхме на едно ниво с Румъния. При третия мандат на Бойко вече сме далеч зад нея. Те вървят напред като костенурка, ние - като ***. Още един мандат на Бойко и никога няма да ги стигнем.
142
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те пък от ГЕРБ размитат за Бесни Страшни Пенсии.Хахахахахаааааа Никой не я кани за коалиция г-жа Крадла Импексова.
141
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова получавала мравучкания и страдала от безсъние уж поради лошите статии в интернет. Но истината е, че страда от любовна мъка също като Мая Манолова. За разлика от Мая, където страда по Борисов - Нинова върти афера с Крум Дончев, след като Иван Ченчев я заряза заради младата и красива Ани Борисова.Как не ги е срам от децата им и двете баби, като се излагат с любовни драми не е ясно.
140
1
 
9
 
! Отговори
Възхищение преди 3 години
Тези които мразят бесепарските *** и самата антинародна партия бесепе са препатили от кражбите, мафиотската приватизация, създаването на мутренските групировки с ДС поддръжка, от същата тази антинародна партия. Мразенето е безплатно и от сърце.
139
1
 
7
 
! Отговори
Прокурорчо преди 3 години
Да бе, всички комунисти с пяна на устата реват , че ГЕРБ крадат , но Европа все казва , че не е ГЕРБ , а някакви комунисти ???? Защо така ,бе ??? Тези европейци защо виждат само крадливи комунисти ???
138
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баш крадците викат, дръжте Бойко той краде, а ОЛАФ тях ги разследва.