Лидерски битки или нови стратегии: Какви са козовете на партиите за вота?

Според Първан Симеонов големият проблем на идния вот е липсата на нови лица
17 фев 2021 19:26, Красимир Ангелов
82

На лидерски битки и нови стратегии разчитат партиите за вота на 4 април. Месец и половина преди вота БСП е единствената партия, обявила официално водачите на листите си. По традиция обаче основните играчи се изправят един срещу друг в няколко ключови области. Разликата е, че сега партиите залагат повече на стратегии, отколкото на личности, смята политологът и изпълнителен директор на "Галъп" Първан Симеонов.

"ГЕРБ ще опита да мобилизира целия административен вот, БСП ще се надява до последно да поднесе изненада. Може да акумулира малко анти-ГЕРБ вот", коментира Първан Симеонов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според него левицата може да привлече около 100 000 наказателни гласове, а съюзник по неволя се оказва Слави Трифонов. Големият проблем на парламентарните избори се очертава липсата на нови лица.

"Няма нови алтернативи. Както е известно, българите обичаме някой нов", обясни политологът.

Още по темата
Не са нови и битките в ключовите области. По традиция, Бойко Борисов оглавява две листи на ГЕРБ  - в 25-и многомандатен избирателен район и в Пловдив. В София един срещу друг се изправят премиерът и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Водач на листа в същия район ще бъде и лидерът на "Да, България" Христо Иванов.

Картината в Пловдив е същата - Борисов срещу Нинова и Иванов. Бившият номер две в ГЕРБ Цветан Цветанов очаквано ще води във Велико Търново листата на новата си партия "Републиканци за България". Не е тайна, че Цветанов има силно влияние там, както и в Благоевград.

"Аз не мисля, че обществото ще консумира тези имиджи", смята Първан Симеонов.

Битка на полето на медицината се очертава в старата столица и във Варна. Един срещу друг се изправят министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и основният критик на здравната стратегия на държавата доц. Атанас Мангъров, който оглавява две листи на АБВ - в София и в Търново.

Номинацията на инфекциониста взриви мира в АБВ. А самият той призна, че се страхува от вендета. Според източници на Новините On Air разместванията ще продължат до последно. Пример за това е вицепремиерът Екатерина Захариева, за която в битка влязоха родният ѝ Пазарджик и Ямбол. Партиите трябва да регистрират списъците с кандидат-депутати до 2 март.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Станко Гочев преди 3 години
Големите козове...са златните картини на Станко Гочев...
65
0
 
0
 
! Отговори
putin преди 3 години
Новите лица са при партията и.т.н. Слави направи кастинг за нови политици и сега ще ги напъха в неговата партия.
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган купува Руско оръжие.Бойко купува чертежи на още непроизведении вече НИКОМУ НЕНУЖНИ АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ И ПРАВИ НОВИ ЗАЕМИ...Защо само Волен Сидеров пита кой краде златните залежи на България???Аз ще гласувам за Атака и за Родината си!!!
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министерски съвет днес реши любимата на Валери да организира технически и организационно изборите на четвърти април.Усещането е сюрреалистично и леко плашещо!
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" Подкрепям БСП като единствената възможност да се махнат мутрите" Товаказва Богомил Бонев. Фрог нюз скри коментарите към поста му, препечатанот Фейсбук.България е в ляво ,чужденците отдясно
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кого ли да изберем!Глупости, народа в България се интересува да има добре платени работни места, стимул за български бизнес, свобода, за ЕС има добро мнение и пет пари не дава за някакво си НАТО,то му е най-малкия интерес
60
5
 
5
 
! Отговори
Кого ли да изберем! преди 3 години
Този, когото избираме не е важно дали е стар или млад, нито дали е беден или богат, нито дали има или няма научни титли, нито дали е натрупал опит в политиката, нито да вярваме на обещанията му. За европейският българин-избирател има сама едно условие към този, когото избира, а то е:Какво е отношението му към ЕС и НАТО. Всичко останало е лъжа и измама на русо-робите... Избирател
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СТРАНДЖАТАБългария ще тръгне напред нормално когато абсолютно всичко от социализма изчезне.--------Той социализма го няма над 30 години, но не виждам нещо да се е оправило през тези 30 години и да са подобрили живота на населението, да са създали български бизнес из цялата страна с работни места, само бой,грабеж,ев(б)ан предлагат на българския народ и на политиците ни, затова останахме без население и хората бягат,останалите живеят в страх и не смят да гъкнат,ние не сме свободна страна.
58
10
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
ОСТАВКАА МУТРИ ВЪН В ЗАТВОРА ДО ЕДИН
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПРОСВЕТЕНСтарите "муцуни" нямат място, ако все пак искаме Бъдеще за България..-------Ти ще сложиш ли ученик да преподава на учител или редови войник без образование да командва армията или обикновен пекар на тухли да ти прави изчисленията за строеж на сградата,а не инженер с професионален опит?Явно не възрастта е важна за теб,нито професоиналния опит,а търсиш наивници,които да казват "ДА" на всичко,което им се изкомандва.
56
3
 
1
 
! Отговори
Познавате го ... преди 3 години
Някъде там в неслучилото се още има едни светещи очи, онзи, който не може да бъде убит не е човешко дело, не е създаден изкуствено като вашия палестински месия, той не се бие против ангели, дяволи, змейове - всъщност счита и знае истината за дракините, древните родове запазили се от фалша създаден преди хиляди години, той е много по-древен и много по-могъщ. Той се бие срещу глупостта и манипулацията, която нанася огромни щети умишлено или не! И там в живата природа той пази равновесието.
55
1
 
3
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН до 55 преди 3 години
Сега замесихме и "БХК"!Има много млади и способни хора в България, но за съжаление по-голямата част са избрали да живеят и да се развиват извън Родината си!Важното е какъв е човекът със неговият начин на мислене,разбиране на нещата,неговите морални качества,информираност и.т.н. Вече в много Държави се забелязва на ръководни постове да има млади хора и за това има много примери и резултатите не закъсняват!Важен е подборът и човекът,който извършва тази дейност...
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека народа си каже думата на изборите!
53
2
 
2
 
! Отговори
Знаеш ли защо? преди 3 години
Нищо не работи срещу ония дето не може да бъде убит и това не е Балдир, че като гледам българския род сте го поизтребили па и да се не появи на сцената на света равен с другите, как можахте тоя чист, образован, грамотен народ да го вкарате в гетото за 30 години, 30 сребърника и да го "прецивилизовате". Онзи който не може да бъде убит никога не се е раждал, няма и да се роди в това време, но е сигурно, че е там, както е сигурно, че има бъдеще!Само като ви видя калимявките все едно гледам лисугери
52
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко им го подава на куманистите с 200
51
2
 
3
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН до 54 преди 3 години
Разсъждавай върху "темата"!!!Няма никакво значение името ми......
50
4
 
3
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Но жалкото е че не виждам "светлина във тунела"........
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДСБ , връщайте се при Бойко и ЕНП, спасете България от кланицата ,която предстои!
48
6
 
3
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
......Да помислят върху най-сериозния проблем, а той е "демографската катастрофа" и защо огромна част от младежите, които завършват не виждат БЪДЕЩЕТО СИ в България....липсата на икономика и потресаващата КОРУПЦИЯ.... Всичко трябва да бъде "разрушено"и "построено" наново със "солидни" основи!!!! Първият фактор е "статуковото" да е извън Парламента!!!Трябва "свежа кръв",трябват образовани,морални и доказали се млади хора!!! Старите "муцуни" нямат място, ако все пак искаме Бъдеще за България..
47
3
 
1
 
! Отговори
нн преди 3 години
Първан Симеонов не го бива много в прогнозите. Много работи казани от него преди изборите не се сбъдват след изборите.