Георги Първанов: Левицата ще поседи на резервната скамейка след изборите

В много отношения Щабът и правителството се справят, смята той
Обновена: 20 фев 2021 21:42 | 20 фев 2021 21:10, Анисия Иванова
255

Президентът (2002 - 2012 г.) Георги Първанов заяви, че не е въодушевен от случващото се в държавата. По думите му не са оптимистични нещата в политиката, икономиката и образа на България.

"Има много и заслужени критики към правителството, що се отнася до кризата в здравеопазването. В много отношения Оперативният щаб и правителството се справят. Могат да се отправят много укори, що се отнася до носенето на маски и свалянето им, банките, обсадата на големите областни центрове. Но удържат положението", посочи той в предаването "Опорни хора".

За него е необяснима заявката от 1 март да се отпуснат коланите и да се отворят заведенията. Много отчетливо се вижда как нараства броят на заразените, а работим за това да се отворим - катастрофата е неизбежна, категоричен е Първанов.

"В Брюксел не успяха да хванат нещата с ваксините, даже ги изпуснаха. Ние сме част от това объркване. Даже стоим по-зле на фона на Европа. Сърбия успява да се ваксинира 10 пъти повече. Защо не направим това, което направиха хърватите - обявиха, че са си договорили количество от Sputnik V", каза още президентът (2002 - 2012 г.) пред Bulgaria ON AIR.

"Не вярвам в тезата, че хората ги е страх за изборите. Могат да отидат на ресторант, на купон... Не би трябвало да има проблем там, където ще бъдат създадени максимални гаранции за тяхното здраве. Няма да гласуват по други причини - разочароваха се от партиите. Очаквам близка до нормалната активност", смята Първанов.

Според него сега у нас няма никакви идейни различия между партиите и като цяло няма никакви идеи. Има тежък идеен дефицит. Големият проблем е в личностната нетърпимост между лидерите в лявото пространство. Затова не стана голямата коалиция, която би могла да събере подкрепа, така че да отстрани ГЕРБ и десницата от власт, обясни гостът на Ганиела Ангелова.

"Левицата ще поседи на резервната скамейка и след тези избори. Не е изключено да не стане кабинет и наесен да се отиде 2 в 1. В обществен план не сме готови за избори до дупка. Уви, в последните години от "Позитано" не предложиха сериозни идеи", коментира Георги Първанов.

Бившият председател на АБВ отбеляза, че е чул президента Румен Радев за това, че не трябва да има компромиси след изборите, но самият Първанов апелира партиите да определят границите на компромисите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
142, с колко ти я вдигнаха бе, много любопитно?Обещаха с 10%, почти колкото инфлацията, ама след като будали като теб ги изберат. За своите роднини, които са наслагали по държавната администрация вдигнаха и това пак е едно нищо.
160
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Toва един противен човек Първанов лъжец,негов подръжник е и Плевналиев .Тези хора докараха държавата до корупция.Да не забравяме и Костов с неговите фондаций на жена му,Цар Симеон също, с Догана крадна ТЕЦ и Кърджали направи 1.5 милиона далавера.СЪДА СПИ мечешки сън ни чули ни видели.А здълженията на народа да плаща данъци и такси на мародерите.
159
1
 
14
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Доказан гробокопач на БСП,партията която му осигури два мандата лежане и богатеене в президенството на "Дондуков"-2.Охранил се,огоил се днес той продължава да тика партията, родната си партия към бездната.
158
3
 
8
 
! Отговори
69 преди 3 години
тази мижетурка даваше пагоните на времето на псевдо генерала
157
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гоцеее, откакто стна председател на БСП левицата винаги е била на резервната скамейка, защото ти я уби!!!
156
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Тонке,"ШУМКАРИ" НЕМА от повече от 80 години,бе душо!!!!
155
3
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До СВОБОДНАТА ВОЛЯ!това,което си натаралянкал тука, е най-простата от всички мантри на гробарите!!!.--."европейски българи и..русофили"..?!?!Едва ли усещаш чутовността на тая велика глупост..
154
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СВОБОДНАТА ВОЛЯ!Абе ако питат мене, ще изгоня всички чуженци от България и като останем само български граждани, никой няма да има гръб отзад(от чужбина) да го крепи да краде,властва и да видиш как ще влязат крадците и бандитите в затвора веднага и как ще се възроди българкия народ и България като световно развита държава,каквато си беше преди време и никой няма да бяга от България,а ще се връщат.
153
9
 
6
 
! Отговори
СВОБОДНАТА ВОЛЯ! преди 3 години
В България при избори винаги е имало две ясно разграничаващи се страни на политическата сцена: европейски българи и русофили. Всеки избирател, според умствения си и морален потенциал, има свободната воля да избира измежду истината, доброто и Бога от една страна и лъжата , злото и дявола от другата страна. Честито!
152
2
 
3
 
! Отговори
СВОБОДА НА СЛОВОТО преди 3 години
ИЗВИНЕТЕ ДОГАН ВАКСИНИРАН ЛИ Е? ЗАЩОТО ПЕЕВСКИ ЩЕ ПОИСКА ВЕДНАГА РАЗВОД ЯЗЪК ЗА РОМЧЕТО ОТ ЦАР КАЛОЯН КОЕТО ОСИНОВИХА СЕГА КОМУНИСТ ОТ БСП ИЛИ ИСЛЯМИСТ ОТ ДПС МИСЛЯ ЧЕ ТОВА НЕ Е ИЗБОР А НАКАЗАНИЕ ДЕТЕТО В ЧУДО СЕ Е ВИДЯЛО
151
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГлупостиАми те 70% от протестиращите бяха под крилото на ГЕРБ, как да ги сменят, само БСП ,АБВ бяха опозиция. Цецо пък вече бил с левите,откога ,бе,слуга(или може би шеф) на Бойко?
150
1
 
16
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Тези къде до вчера разтягаха локуми,че Бойко управлява с подкрепата на ДПС сега заявяват,че след като победи на изборите ГЕРБ няма да има с кой да се коалира и да управлява:):):)
149
21
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Общо взето Първанов беше от разумните президенти и в моята класация е на второ място след Петър Стоянов - човек с висок интелект и добро чувство за хумор . Дай боже в бъдеще президент като него .
148
13
 
6
 
! Отговори
бе тя преди 3 години
До Глупостиевропа очакваше боко и гешев да се явят пред европейската комисия то нашите крадци нещо се оплашиха. спор няма , че ще влезем в еврозоната но не с при герб
147
1
 
5
 
! Отговори
аз плащам преди 3 години
До Ха, ха,ха,хааа0 166във виинъ гебит кранкен кассе .виж в търсачката какво е това защото едва ли знаеш немски...и за щастие з нзок не ме засяга но въпроса е принципен . то ако всички мислеха като теб нямаше да имаме Левски и Ботев но теб Алеко Константинов добре те е описал
146
16
 
14
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Т.Н."ОПОЗИЦИЯ" С 30-40 хил. ПРОТЕСТЪРИ , НЕМА КАК ДА ОБЪРНЕ ХОДА НА ИСТОРИЯТА В БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО ТЕ СА ОТ НЕЙНИТЕ РЕДИЦИ, И НИКОГА НЕ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ГЕРБ!АБСОЛЮТЕН ФАКТ Е , УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ПЕВСИИ И ЗАПЛАТИ ПРИ ГЕРБ И КОАЛИЦИЯТА!УВЕЛИЧИ СЕ И СТАНДАРТА НА ЖИВОТА!ПРОВЕЖДА СЕ ИМУНИЗАЦИЯ ЗА ЗАПАЗВАНЕ ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА!СТРОИТЕЛСТВОТО--САМО ГОВОРИ ЗА СЕБЕ СИ!ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ-4!ЕВРОПА ОЧАКВА , БЪЛГАРИЯ В ШЕНГЕН!
145
3
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааа0 166 преди 3 години
МЕНЕ НЕ МИ ДРЕМЕ ЗА НЗОК!ИМАМ СИ ЗДРАВНА ЗАСТРАХОВКА И СИ Я ПОЛЗВАМ!МИСЛИ МУ ТИ ....АКО НЕМАШ---АМА С РЕВИЗИИ, НЕМА ДА СТАНЕ!ШЕ СИ ПЛАЩАШ , КАТО ПРИ ПОП , МОЙ ЧОВЕК...ХА,ХА,ХААААААААААА
144
4
 
12
 
! Отговори
Цялото преди 3 години
Цялото интервю на Гоцко вони на колаборация.Тоя мушмоrок беше колаборант с мадридския комарджия,с дръндарския маnгал,и с гербестаците като убута киака Калфин. Сега скумричи пак,че е готов да се колаборира. Че се и гордее с Остап-Бендерските си комбинации.
143
8
 
12
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
Тези избори ще бъдат тест за проверка на опозицията. Почти е сигурно, че Бойко няма да може да състави правителство - няма да има достатъчно гласове от "патерици".Ще трябва да се направи експертно или програмно правителство с мандата на някоя от останалите партии. И ако тогава от опозицията се изпокарат кой да води бащината дружина и не могат това да го направят, значи не издържат теста.Без преходно правителство няма да се оттървем от ГЕРБ. Твърде много се срастнаха с държавата.
142
3
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
..."ООО,МОЖЕ ,МОЖЕ...."О,ООО....АМА , КАЖИ СЕ ,ЧЕ ИСКАШ ДА "РЕВИЗИРАШ" , ЗА ДА СЕ ВКАРАШ И ТИ В "ИГРАТА ", БЕ ДРАГИ ..ХА,ХА,ХААААААААААЯ, СИ КАЖИ , КОЛКО КАЙМЕТА СИ ТРЪШНАЛ ВЕЧЕ У ОФШОРКАТА...!!!???