Георги Първанов: Левицата ще поседи на резервната скамейка след изборите

В много отношения Щабът и правителството се справят, смята той
Обновена: 20 фев 2021 21:42 | 20 фев 2021 21:10, Анисия Иванова
255

Президентът (2002 - 2012 г.) Георги Първанов заяви, че не е въодушевен от случващото се в държавата. По думите му не са оптимистични нещата в политиката, икономиката и образа на България.

"Има много и заслужени критики към правителството, що се отнася до кризата в здравеопазването. В много отношения Оперативният щаб и правителството се справят. Могат да се отправят много укори, що се отнася до носенето на маски и свалянето им, банките, обсадата на големите областни центрове. Но удържат положението", посочи той в предаването "Опорни хора".

За него е необяснима заявката от 1 март да се отпуснат коланите и да се отворят заведенията. Много отчетливо се вижда как нараства броят на заразените, а работим за това да се отворим - катастрофата е неизбежна, категоричен е Първанов.

"В Брюксел не успяха да хванат нещата с ваксините, даже ги изпуснаха. Ние сме част от това объркване. Даже стоим по-зле на фона на Европа. Сърбия успява да се ваксинира 10 пъти повече. Защо не направим това, което направиха хърватите - обявиха, че са си договорили количество от Sputnik V", каза още президентът (2002 - 2012 г.) пред Bulgaria ON AIR.

"Не вярвам в тезата, че хората ги е страх за изборите. Могат да отидат на ресторант, на купон... Не би трябвало да има проблем там, където ще бъдат създадени максимални гаранции за тяхното здраве. Няма да гласуват по други причини - разочароваха се от партиите. Очаквам близка до нормалната активност", смята Първанов.

Според него сега у нас няма никакви идейни различия между партиите и като цяло няма никакви идеи. Има тежък идеен дефицит. Големият проблем е в личностната нетърпимост между лидерите в лявото пространство. Затова не стана голямата коалиция, която би могла да събере подкрепа, така че да отстрани ГЕРБ и десницата от власт, обясни гостът на Ганиела Ангелова.

"Левицата ще поседи на резервната скамейка и след тези избори. Не е изключено да не стане кабинет и наесен да се отиде 2 в 1. В обществен план не сме готови за избори до дупка. Уви, в последните години от "Позитано" не предложиха сериозни идеи", коментира Георги Първанов.

Бившият председател на АБВ отбеляза, че е чул президента Румен Радев за това, че не трябва да има компромиси след изборите, но самият Първанов апелира партиите да определят границите на компромисите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
11
 
! Отговори
странно преди 3 години
До Я , СТИГА ,БЕ...156защо говориш само за периода от преди 20-на години ?? според мен сега стават много по-големи кражби от управляващите чрез източване на бюджета и НЗОК и то се прави ВСЯКА година . искам ревизия от 89-та до сега ...или на теб не ти е изгодна
140
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя и той си гледа неговия личен интерес.Твойто АБВ и то реве и иска да сваля правителството,ако не си забелязъл.
139
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаПожелавам победа на БСП и загуба на Цецо,че герберите смазаха българското население, удушиха го с преследвания,рекети и убийства.
138
9
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Водач на листата на БСП в Плевен Румен Гечев:):):)Е после как няма да са на резервната скамейка шумкарите от Позитано20:):):)
137
2
 
9
 
! Отговори
ДО 159 преди 3 години
Явно сте нормални панелни дришльовци - Корнелия и Лупи ги имаше преди 32 години - децата порастнаха и се Пенсионираха - Гледай какво Прави ГЕРБ от 20 години .
136
3
 
6
 
! Отговори
ооо може може преди 3 години
До Я , СТИГА ,БЕ...156като се почне от началото и се стигне до последните години...санирането, спортните площадки по селата, възлагането на държавни поръчки без конкурси или нагласените такива,ами строежите и ремонтите за милиарди , ами АПИ които с 50 счетоводителя и 50 работника усвояват милиарди за магистралите...а тец варна купена за 50 000 лева ...аз съм готов за 70 000 да я купя а държавата да ми плаща 2 млн на година и т.н
135
3
 
3
 
! Отговори
СВОБОДА НА СЛОВОТО преди 3 години
ДОГАН ПРЕЗИДЕНТПЕЕВСКИ ПРЕМИЕРДАНЧО МЕНТАТА ФИНАНСОВ МИНИСТЪРРАМАДАН АТАЛАЙ МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТОКАРАДАХЛЪ МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТОПИЖЕ МИНИСТЪР НА ЕНЕРГЕТИКАТАДА ЖИВЕЕ КУРАНА И ЛЕНИНДПС И БСП МАШАЛАААААААА
134
3
 
10
 
! Отговори
Я , СТИГА ,БЕ...156 преди 3 години
Каква "ревизия" ще правиш , на изпрани пари и продадени имоти , от Корнела и Лупи например , чийто пари отдавна са заминали по направления в Америка или чужди сметки??!Единствено можеш да преброиш и ревизираш , червените прашки на Корни , и скъсаните *** на такива , като Лупи.А , ТИ ПРОБВАЙ ВСЕ ПАК...ХА,ХА,ХААААААА
133
7
 
5
 
! Отговори
бе ти сигурен преди 3 години
До 154 Добре 150...ли си , че искаш лустрация...я питай боко като член на бкп и който не се е върнал партийния билет как ще приеме идеята ти...да не ти спре парите !! и защо не пишеш ПРОТИВ него и останалите другари от всички партии които са били в бкп а след 89-та станаха демократи и се намърдаха из парламента и държавни службици . аз съм ЗА лустрация и то доживотна и за конфискация на заграбеното...а ти ??
132
6
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Чудя се защо Президента Петър Стоянов не Подкрепи Двамата Президенти - Радев и Първанов ? В България е вече Стопирана Демокрацията - Мафията Краде и Убива Хора вече .Плевнелиев е за Главен ЕС Прокурор - трябва да му се отнеме Всичко Заграбено от Българите , за Германците няма какво да кажа .Господин Стоянов ,Имате ли Топки да се изкажете , дори да защитите Мафията ?
131
3
 
7
 
! Отговори
а бе трол преди 3 години
До 154 Добре 150...говоря за РЕВИЗИЯ защото тя ще засегне ВСИЧКИ ограбили България докато лустрацията се ограничава само до бившите комунисти...или искаш да предпазиш кукловодите ? тези които дърпат конците лустрацията не ги лови а тя е само за техните пионки . ясно е , че и бившие и сегашните нямат място във властта но лустрацията е само малка част
130
11
 
6
 
! Отговори
и от кога преди 3 години
До ..И ГОЦЕ ГО КАЗА: ключа за европа го държи САМО герб ??? европа която привиква ДВА ПЪТИ боко да го изслуша относно положението в България а той не се явява пред комисията като това не се е случвало НИКОГА ! ето толко държат герб , гешев и сие на европейските ценности . страх ги е да отговорят на въпросите на европейскта комисия
129
3
 
10
 
! Отговори
Добре 150... преди 3 години
...и кой ограби и фалира България, през т.н. "велик преход"...ха,ха,хааааааа Говориш за "ревизия"...ама не искаш "лустрация"...нали?Ти , чувстваш ли се как издишаш , като плондир??!
128
2
 
8
 
! Отговори
аха преди 3 години
До 146Анонименвикаш бсп държи съда а герб управлява-краде 10 години а съда не предприема нищо и покрива кражбите на герб ??? странна логика . и кой предложи главния прокурор да се разследва от прокурок който е на подчинение на главния прокурор...един вид сам да се разследва....пак бсп ли го прие в парламента или герп
127
13
 
8
 
! Отговори
..И ГОЦЕ ГО КАЗА: преди 3 години
ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО--" ГЕРБ-4" !ХОРАТА ИМ Е ПИСНАЛО ОТ ЛЪЖИ И ПРАЗНИ ОБЕЩАНИЯ , "ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ"!НАРОДА СИ ИСКА ЕВРОПА-та--НЕ "ДЖАГАТАЙСКАТА ЕВРАЗИЯ" !
126
14
 
3
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
България постигна Най-големите Успехи по времето на Мандата на Президента Първанов . Другото са Глупости на Търкалета , особено на Мандата на Плевнелиев - Народа щеш до го бие ако не беше Полицията . Големия Шлем на Първанов е в Истотията - ако България беше успяла да вкара тези Три Гола - щеше да е Първата Сила в ЕС и Европа .
125
1
 
4
 
! Отговори
кои преди 3 години
До 147 РЕАЛИСТзаплати вдигнаха...тези в частния сектор ли който реално изкарва парите в държавата ? относно пенсиите...ами ако бяха извършили ревизия на прехода през който се ограбиха милиарди пенсиите щяха да са двойно по-големи ! типично мислене на продажник който не го интересува , че държавата бива системно ограбвана...важно е колко той ще получи
124
2
 
10
 
! Отговори
Дааа преди 3 години
ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ - Гоце,Бойко Борисов-Буда и остналата *** са потънали в страх и ужас народа да не иде да гласува. Гласувайте братя, да свалим престъпниците и мафията, най сетне да тръгнем по нормален европейски път.
123
9
 
10
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 3 години
Ще гласувам за тези , които ми вдигнаха пенсията и заплатата!Защо требва да гласувам , за тия , които се изтегаха , като маркучи по улиците и ревяха , като магарета цела година, с псувни и голи обещания??!
122
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В съдебната система реформи не може да иматам властта се държи от БКП,БСП