Георги Първанов: Левицата ще поседи на резервната скамейка след изборите

В много отношения Щабът и правителството се справят, смята той
Обновена: 20 фев 2021 21:42 | 20 фев 2021 21:10, Анисия Иванова
255

Президентът (2002 - 2012 г.) Георги Първанов заяви, че не е въодушевен от случващото се в държавата. По думите му не са оптимистични нещата в политиката, икономиката и образа на България.

"Има много и заслужени критики към правителството, що се отнася до кризата в здравеопазването. В много отношения Оперативният щаб и правителството се справят. Могат да се отправят много укори, що се отнася до носенето на маски и свалянето им, банките, обсадата на големите областни центрове. Но удържат положението", посочи той в предаването "Опорни хора".

За него е необяснима заявката от 1 март да се отпуснат коланите и да се отворят заведенията. Много отчетливо се вижда как нараства броят на заразените, а работим за това да се отворим - катастрофата е неизбежна, категоричен е Първанов.

"В Брюксел не успяха да хванат нещата с ваксините, даже ги изпуснаха. Ние сме част от това объркване. Даже стоим по-зле на фона на Европа. Сърбия успява да се ваксинира 10 пъти повече. Защо не направим това, което направиха хърватите - обявиха, че са си договорили количество от Sputnik V", каза още президентът (2002 - 2012 г.) пред Bulgaria ON AIR.

"Не вярвам в тезата, че хората ги е страх за изборите. Могат да отидат на ресторант, на купон... Не би трябвало да има проблем там, където ще бъдат създадени максимални гаранции за тяхното здраве. Няма да гласуват по други причини - разочароваха се от партиите. Очаквам близка до нормалната активност", смята Първанов.

Според него сега у нас няма никакви идейни различия между партиите и като цяло няма никакви идеи. Има тежък идеен дефицит. Големият проблем е в личностната нетърпимост между лидерите в лявото пространство. Затова не стана голямата коалиция, която би могла да събере подкрепа, така че да отстрани ГЕРБ и десницата от власт, обясни гостът на Ганиела Ангелова.

"Левицата ще поседи на резервната скамейка и след тези избори. Не е изключено да не стане кабинет и наесен да се отиде 2 в 1. В обществен план не сме готови за избори до дупка. Уви, в последните години от "Позитано" не предложиха сериозни идеи", коментира Георги Първанов.

Бившият председател на АБВ отбеляза, че е чул президента Румен Радев за това, че не трябва да има компромиси след изборите, но самият Първанов апелира партиите да определят границите на компромисите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
9
 
7
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Аз съм против социализма като идея и практика, но нека отдадем заслуженото:България влезе в ЕС през 2007 по времето на президентството на Георги Първанов.
120
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УжасТ!
119
3
 
3
 
! Отговори
нормално е преди 3 години
бсп да е назад...то така е и с останалите партии в парламента освн дпс . просто никоя партия не заявява , че ще извърши нужните реформи в съда,прокуратурата,администрацията ...изобщо в цялата държава. герб обещава на администрация,полиция,учители ежегодно повишаване на заплатите и те гласуват под строй . бсп бълнува за социална държава без да обясни от къде ще дойдат парите искайки да запази сегашния корупционен модел. патриотите се надяват да продадат и на останалите 2 млн македонци български п
118
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГОЦЕ ПАРАВАНОВ-РУСКИЯТ АГЕНТ.....
117
8
 
7
 
! Отговори
до 132 преди 3 години
Предателя Вапцаров го цитирай като отидеш в Ада, червено животно.
116
6
 
19
 
! Отговори
Политолог преди 3 години
Грешиш , Първанов-Гоце , грешиш ! БСП ще е в силно намален състав , с много червени картони след изборите! Очаква ги скоропостижно преминаване във В -групата. Силно оредяха редиците на червените бабички ! Щом дори Чалгаря се кани да изпревари другаете , какви скамейки предвиждаш ? Най-много скамейката в ареста на следствието.
115
0
 
5
 
! Отговори
Ако преди 3 години
Имаше граничари по границите ни никакъв резнат нямаше да припари у БГ.Това искаха световните разрушители голо дупе.
114
4
 
5
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
...Дали в Русия,Куба,Северна и Южна Корея,Германия,Англия,Австралия и Африка някой се интересува от България!?...
113
0
 
7
 
! Отговори
Как преди 3 години
евреите се подкрепят лъжат мажат само и само да вземат парянгите.
112
2
 
24
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
Ирония на Съдбата...Бивши комунисти си тъпчат идеята,морала и съвеста!!! Нищо ново под Слънцето.
111
2
 
14
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Когато вкараш Идеология в Историята всичко се изкривява и опорочава. Подобни ченгета историци доносници са в основата на измислената позиция на БАН по отношение на Македониа и македонците в България. Едните изкрадоха всичко от македонските бежанци,като Македонски домове и имоти,наричащи се ВМРО,без да имат нещо общо с македонците.За жалост много псевдопатриоти им се връзват.Прокуратута трябва...!!!
110
2
 
13
 
! Отговори
- преди 3 години
"Разстрел и след разстреле - червей!"По-добре от поета не може да бъде казано
109
6
 
29
 
! Отговори
Васил Тодоров преди 3 години
Този е причината за това. Сега злорадства. ДРЕБНА душица.
108
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко бен народе, като дойде Славчо ша се гушне с кака Корни и ще има чалга тъпани и леене на ракия ехеее, ще си върви кервана към пропаста, но какво от това! Важното е че ще ни е готино и ще умираме с чалга песен на уста, и с мисъл за ферари, при това червено... и гадже с бронзов тен - придобит или естествен, на всеки както му харесва! Пиянството на един народ....
107
34
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам един въпрос към всички българи?Искате ли дъртия кравар да бомбардира отново арабите? Искате ли орди бежанци отново да се юрнат към Европа?Искате ли отново студена война?Дори и Макрон, лудия натовец, вчера поряза американците!Тук не става въпрос дали си американофил или русофил, става въпрос дали мислиш адекватно и защитаваш държавата си!Бойко поне знае това да прави!
106
27
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави сте за нещо, Радев няма мозък да бъде агент, много иничко му работи пипето. Не ме разбирайте погрешно, но на високо кислородът е малко и като летиш повечко, рано или късно оросяването на мозъка се нарушава, а с това и функциите му за качествено мислене.
105
24
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бойко също ще поседи на някоя скамейка извън властта след изборите, голям ужас за милиционерите
104
11
 
3
 
! Отговори
ЗА 125 преди 3 години
До АнонименТВОЯ КОМЕНТАР ПОТВЪРЖДАВА ЧЕ ПЪРВАНОВ И БОЙКО СА АНТИАМЕРИКАНСКИ НАСТРОЕНИ.
103
13
 
9
 
! Отговори
ЗА 125 преди 3 години
До АнонименЯсно е, че БСП вече не е проруска партия, затова русофилската престъпна мафия е против тях.
102
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЪС СИГУРНОСТ ПЪРВАНОВ Е ЕДИН ОТ ХОРАТА КОИТО Е СЪВЕТВАЛ БОРИСОВ ДА ПОСТРОИ ПЪРВО ТУРСКИ ПОТОК ЗА ДА НЕ МОГАТ АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ГО СПРАТ АКО ПЪРВО ПОСТРОИ ИНТЕРКОНЕКТОРА С ГЪРЦИЯ. ПЪРВАНОВ Е ИЗЦЯЛО РУСКИ АГЕНТ ЗА РАЗЛИКА ОТ РАДЕВ.