Машините за гласуване се охраняват от жандармерия

Те са митнически склад под специален разпоредителен режим
72
Машините за гласуване се охраняват от жандармерия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Машините за гласуване се охраняват от жандармерия. Поехме ангажимент охраната да е обезпечена от страна на МВР и това е извършено". Това заяви пред БНР вицепремиерът и координатор по подготовката на изборите Марияна Николова.

Тя уточни, че няма нерегламентиран достъп до склада, в който се съхраняват машините.

"Качествата на машините не се определя от това къде се съхраняват - в частен или в държавен склад. Охраната е осигурена. Това е митнически склад и се намира под специален разпоредителен режим, който е определен от държавата. Няма да се допусне нерегламентиран достъп, не трябва да има притеснения", категорично подчерта вицепремиерът.  

Има регламент и ред, по който ще се проверяват машините от институциите, отговарящи за стандартизацията им, посочи координаторът по подготовката на изборите.

"Предвижда се с 50% да бъдат увеличени възнагражденията на членовете на комисиите. За членовете на СИК е с 40 лева повече, на председателите и зам.-председателите са по-големи и също се увеличават с 50%. Предвидени са и допълнителни плащания за подготовката за машинно гласуване и за подреждането на самата секция", обясни тя.

Министър Николова акцентира, че разходите по бюджета на ЦИК за организационно-техническата подготовка на изборите е 8 000 050 лева и те са осигурени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: машиниизборигласуване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Волен Сидеров лежа в ареста задето призоваваше хората да идат на църква, а имаше тогава само 1 щам. Cега има 3-4 щама и ни призовават да гласуваме, да заключат сега себе си по арестите. Кой твърдеше, че яко ще се мре, а сега при 3 щама няма ли да се мре, ай сиктир от тука.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой ще оварди машините от ГЕРБ?
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаем какво е терорист. Терорист е Еленко Божков (съветника на Радев), който спря метрото и изложи на риск хората. Извинявам се, но съм в движение и не се удържах да напиша 2 реда.
18
2
 
4
 
! Отговори
КВИ МАШИНИ ,БЕ.. преди 3 години
ГЛАСУВА СЕ С ПРОСТА БЮЛЕТИНА --"ОКО ДА ВИДИ ...РЪКА ДА ПИПНЕ"!!!АЕЙДЕ , СТИГА КОМУНИСТИЧЕСКИ МАНИПУЛАЦИИ!ММИНАЛОТО НЕ СЕ ВРЪЩА---САМО СЕ ПРЕГЛЪЩА!
17
1
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
Знаем какво е терорист. Терорист е Еленко Божков (съветника на Расев), който спря метрото и изложи на риск хората.
16
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Анонимен 12БСП ГЛАСУВА ПРОТИВ МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ!!!МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ БЕШЕ ПРИЕТО С ГЛАСОВЕТЕ НА ГЕРБ И ДПСА СЛАВИ МНОГО СЕ Е ИЗЛОЖИЛ, ЧЕ Е ПОДКРЕПИЛ ТАКАВА ГЛУПОСТ И ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ВОТА КАТО МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16Ккакви избори бе тапир, ти знаеш ли какво е служебно правителство. Всеки който кара хората да излизат да гласуват по време на пандемия и да излагат живота си на опасност трябва да се счита за терорист, който ни подлага да седим заключени после цяла година а колко хора яко ще умрат после ако се заразят в изборния ден, няма ни стигнат найлоновите чували.
14
9
 
3
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Когато има ниска избирателна активност - ГЕРБ ще нокаутират всички защото хората им са силно мотивирани да гласуват. Вижте ги как излизат като орди са тези дни за ваксините! Като им каже Борисов всеки да се ваксинира и отиват. Ако им каже в огъня ще стъпят заради него. Те му имат доверие защото са лъгани от БСП достатъчно и се страхуват да не се върне отново комунизма в България. И не само това разбира се, но общо взето няма алтернатива и хората подкрепят Борисов от страх другите да не спечелят.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** 13А президента направо да се самообяви за цар и междугалактически император не щеш ли кухарче?
12
1
 
6
 
! Отговори
Фин механик преди 3 години
Защо най неграмотно продължавате да наричате тия апарати на които ще гласувате "машини"?Машината е механичен механизъм с движещи се части и е съвсем друго нещо а това е някакъв електронен уред или електронен апарат!
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези машини ги пожелаха хората на Радев, БСП и Слави Трифонов.От ГЕРБ не искаха машини. Това са хвърлени пари на вятъра. Но някой иска да се оправдава за голямата загуба, която го очаква на 4 април и побърза да иска машини, с които да се оправдава. И преди се правиха опити да се гласува машинно. Но хората не ги използваха. Същото ще е и сега. Надяват се руските хакери да им свършат работата и да променят резултатите. Сега софтуера още не е качен на машините. В нормалните държави не гл.с машини
10
3
 
5
 
! Отговори
Професионал мрънкач преди 3 години
Ако ги охраняват, що ги охраняват.Ако не ги охраняват , що не ги охраняват.Ако няма машини за гласуване, що няма машини за гласуване.Ако има машини за гласуване, що има машини за гласуване.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А жандармерията на кого е подчинена?Сетете се от първи път.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новините на 4 април will be like:В село Горно нанадолнище където има регистрирани 563 жители , в избирателната секция са отчетени над 800 гласа, 700 от които машинно. Всичките машинни гласове са за ГЕРБ.
7
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ Е ТАКОВА ПРИ КОЕТО НЯМА НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ ИМА ИЗМАМА!!!МАШИНАТА МОЖЕ ДА *** С РЕЗУЛТАТА КОЛКОТО СА Я НАСТОИЛИ!!!МАШИНАТА ВИ ПОКАЗВА, ЧЕ СТЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ОПОНЕНТ НА ГЕРБ А РЕАЛНО ВИ СМЯТА ГЛАСА В ПОЛЗА НА ГЕРБ!!!ЕЛЕМЕНТАРНА НАСТОЙКА!
6
2
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
РАЗБИРА СЕ , ЧЕ СЕ ОХРАНЯВАТ!!!!ЦЯЛАТА ИЗМАМА ЩЕ СЕ ПАЗИ ДО ВОТА И СЛЕД НЕГО СЛЕДИТЕ ОТ ИЗМАМАТА ЩЕ БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ!!!!ПРИЕТО С ГЛАСОВЕТЕ НА БОРИСОВ И ДОГАН!
5
2
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
манипулациите ще са в базата данни централно а не в самите машини за гласуванекато е дигитално нещата седят още по лесно. На Боко няма да му трябва да пренася палета с бюлетини през цяката страна както правиха до сега - видяхме ги. Ще ръчкат числата в базата данни и готово ...най ме кефи изявлението дето се мота из медиите - Герб ще спечели, ама народа не ще ББ . Е как ще стане това ако не с манипулации
4
2
 
7
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
И извънземни да дойдат да гледат на изборите ,боко пак е ги излъже . Щом обявиха ,че има 6 мил. гласоподаватели ,ясна е работата . Шайката е си купи нколко машини ,и ще гласуват колкото искат
3
1
 
7
 
! Отговори
Терминатор преди 3 години
Джендърмерията не може един гейпарад да опази, какво остава за машини.
2
1
 
6
 
! Отговори
Неделя преди 3 години
Неделя е ден даден от господа за почивка и семейството. Поне днес да не ни облъчват с политика.