Машините за гласуване се охраняват от жандармерия

Те са митнически склад под специален разпоредителен режим
72
Машините за гласуване се охраняват от жандармерия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Машините за гласуване се охраняват от жандармерия. Поехме ангажимент охраната да е обезпечена от страна на МВР и това е извършено". Това заяви пред БНР вицепремиерът и координатор по подготовката на изборите Марияна Николова.

Тя уточни, че няма нерегламентиран достъп до склада, в който се съхраняват машините.

"Качествата на машините не се определя от това къде се съхраняват - в частен или в държавен склад. Охраната е осигурена. Това е митнически склад и се намира под специален разпоредителен режим, който е определен от държавата. Няма да се допусне нерегламентиран достъп, не трябва да има притеснения", категорично подчерта вицепремиерът.  

Има регламент и ред, по който ще се проверяват машините от институциите, отговарящи за стандартизацията им, посочи координаторът по подготовката на изборите.

"Предвижда се с 50% да бъдат увеличени възнагражденията на членовете на комисиите. За членовете на СИК е с 40 лева повече, на председателите и зам.-председателите са по-големи и също се увеличават с 50%. Предвидени са и допълнителни плащания за подготовката за машинно гласуване и за подреждането на самата секция", обясни тя.

Министър Николова акцентира, че разходите по бюджета на ЦИК за организационно-техническата подготовка на изборите е 8 000 050 лева и те са осигурени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: машиниизборигласуване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важно е от кого и как се програмират машините за гласуване, а не от кого се охраняват.
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мотото на БКПто:Където и за който ще да гласуваш, пак при мен ще кацнеш!:)))))))))) БКП форевър! :))))))))
59
0
 
3
 
! Отговори
СЛЕД ИЗБОРИТЕ преди 3 години
ВСИЧКИ МАШИНИ ЗА СКРАП.... И ЧАСТИ ЗА ИГРИТЕ НА ДЕЦАТА С КОМПЮТЪРНА ПОДГОТОВКА!
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МариянаНиколова от с.Трудовец ботевградска община:машините за гласуване ще се охраняват от жандермеристи. Г-жа Николова, два въпроси: 1.Жандармеристите с автомати ли ще бъдат или с пистолети, защото досега невъоръжен жандармерист не съм видял; 2. Избирателните комисии от кого ще се охраняват? Би следвало от хора по-културни, защото там членовете са с висше образование. По-културни силоваци от жандармеристите са прокурорите. Ще ги видим ли в изборните стаи?
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова пари се хвърлиха за кефа на Нинова.Гласувахме за европейски депутати с машини.Резултатът беше същия като без машини.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
400 хиляди недействителни гласа ще гласуват за първи път за някого.
55
0
 
4
 
! Отговори
(=:] преди 3 години
Ако машините не са свързани с 5G мрежа резултата няма да е действителен. Във всяка секция да има най-малко по две антени за по-сигурно!
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резултатите от машинното гласуване ще са като от тези за коронавируса. В градче с 500 души население ще се окаже, че 1000 са се изследвали, а 2000 от тях са заразени.Същата работа и с машините.
53
3
 
10
 
! Отговори
Ахилесов преди 3 години
Тези машини напразно са купувани. Сега ще ги сложат по секциите, а след изборите ще се разбере че никой не е гласувал с тях.За следващите избори така и ще си отминат в небитието. Което е и редноЯзък дето толкова приказки се изприказваха и толкова пари напразно се дадоха.Гласуването с хартиени бюлетини е възможно най-достоверното, надеждно и доказано през годините
52
0
 
8
 
! Отговори
Тазобедрев преди 3 години
Вие хубо пазите железата, ами тия дето ще им слагат софтуера да не вземат да ги хакнат. Тях кой ще ги пази, ммм?Голям автогол е това машинно гласуване...
51
1
 
8
 
! Отговори
К. Ш. преди 3 години
Не гласувайте с машина. Опасно е и не е сигурно. В Европа машини няма, ако беше сигурно, щяха да гласуват машинно. От Герб не искаха машини. За изхарчените 65 млн лева благодарете на фигуранта. Тъй ката този човек е в час с нищо в държавата, продъни ушите на народа за машини. За да е на обратно на всички.
50
2
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
За Бойкикев , Маямата , Черепа и другите извратеняци на БКП/БСП , не ме търсете да им гласувам!ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЕЗИ , КОИТО ВДИГНАХА ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ!!!!!!!!РЕШЕНО Е И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ПРЕОСМИСЛЯНЕ!
49
0
 
5
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ ХА,ХА, преди 3 години
КВИ МАШИНИ , БЕ...?!НЕ ГО ЛИ НАПИША , АЗ ИЗБОРА СИ ---СМЕТАЙ , ЧЕ НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ!!!ОКО ДА ВИДИ --РЪКА ДА ПИПНЕ!!!ТОВА Е ИСТИНАТА!!!
48
0
 
4
 
! Отговори
до 49 преди 3 години
Трябва да гласуват хората. Не може да не гласуват и после да роптаят що така или що онака. При ниска изберателна активност ще спечелят обичайните големи партии. Няма как да има промяна апри ниска избирателна активност. Промяна ни обещаваха и преди 30 години, но я превърнаха в подмяна.Хора продукт на системата като Нинова и Борисов ще спечелят при ниска избирателна активност.Гласувайте! Безплатно е.Освен това е ВАШЕ УНИКАЛНО ПРАВО И Е ВАЖНО.Важно е да знаеш, че поне си опитал да промениш.
47
0
 
8
 
! Отговори
до 48 преди 3 години
Има лесно. Гласувайте с хартиена бюлетина! Аз и моите приятели, колеги и най- вече семейството ми ще гласуваме с хартиена бюлетина. Не вярваме в машинното гласуване.
46
0
 
1
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ДА ГЛАСУВАМЕ ЛИ ИЛИ ДА НЕ ГЛАСУВАМЕ ТОВА Е ВЪПРОСА. ДА УЧАСТВАМЕ ЛИ В РАЗРУШАВАНЕТО НА ХРАМА ИЛИ ДА НЕ УЧАСВАМЕ.
45
0
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До до 44НЯМА ДА ТИ МИНАТ НОМЕРАТА!!!ГЕРБ-ДПС ПРИЕХА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ БЕЗ НАСЕЛЕНИЕТО ДА Е ПРИЕМАЛО И ИСКАЛО ПОДОБНО НЕЩО!!!МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ НЯМА НИЩО ОБЩО С ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ!!ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ ЗНАЧИ ПОДАВАНЕ ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ НА ВОТА!!! ИЛИ ВОТ ПО ИНТЕРНЕТ!!!МАШИННО ГЛАСУВАНЕ ЗНАЧИ КОЙТО ПРИТЕЖАВА МАШИНИТЕ ТОЙ ГИ И МАНИПУЛИРА ДА ДАДАТ КАКЪВТО СИ ИСКАТ РЕЗУЛТАТ!!! И ЕДНА РОТАТИВКА МОЖЕ ДА СЕ НАСТОИ КОЛКО ДА ДАВА ВИДЯХ ГО КАТО Я ОТВОРИХА ВЪТРЕ ИМА КЛЮЧ КОЙТО СЕ ПРЕВКЛЮЧВА!
44
0
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 3 години
:D :D :D Ами, да-така е. БСП не подкрепят Радев. Нинова ще се кандидатира за президент като загуби парламентарните избори. Васил Божков ще вкара депутати в НС през БСП. Фигурантката ще връща ресто ако не успее да изпълни сценария.Божков има да взема вече ресто от друго място. :D
43
0
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Анонимен 46ДА С ЕДНА КАРТА ЩЕ ОТЧЕТЕ САМО 1 ГЛАС!! НО АКО НЕ Е ЗА ГЕРБ ЩЕ СТАНЕ :DЩЕ ВИ ПОКАЖЕ, ЧЕ СТЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ВАШАТА ПАРТИЯ НО ЩЕ ОТЧЕТЕ ГЛАСА ВИ ЗА ГЕРБ :D
42
2
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 3 години
Вие наистина прекалявате. Не съм от ГЕРБ. По-долу написах как ордите на ГЕРБ излизат да се имунизират.......... и други коментари написах. Няма да се оправдавам на непознати хора в интернет. Нещата са принципни. Американски форум: питаш и ти отговарят.Руски форум: питаш и те питат.Български форум: питаш и ти обясняват колко си mъп.